Staafmatten

Verfijn resultaten
Selectie verfijnen
Kleur
Hoogte hekwerk
 1. 63cm 2 artikelen
 2. 83cm 3 artikelen
 3. 103cm 3 artikelen
 4. 123cm 3 artikelen
 5. 143cm 3 artikelen
 6. 153cm 1 artikel
 7. 163cm 2 artikelen
 8. 173cm 1 artikel
 9. 183cm 2 artikelen
 10. 193cm 1 artikel
 11. 203cm 3 artikelen
 12. 223cm 2 artikelen
 13. 233cm 1 artikel
 14. 243cm 3 artikelen
Draad dikte
 1. 6/5/6 mm 1 artikel
 2. 8/6/8 mm 1 artikel

3 producten

Filter
per pagina

3 producten

Filter
per pagina
Veelgestelde vragen

Er zijn geen veelgestelde vragen over dit product. Heb je zelf een vraag over dit product, neem dan contact op met onze klantenservice.

Staafmat hekwerk

De meest populaire afrastering/afscheiding op dit moment is het staafmat hekwerk. Denk hierbij aan dubbelstaafmatten, enkelstaafmatten en gaasmatten. Staafmatten zijn onderhoudsvrij en stevig, maar tegelijkertijd strak van vormgeving en kunnen decoratief worden ingezet. Hierdoor wordt het zowel in de particuliere als zakelijke omgeving geplaatst. Staafmatten zijn in beschikbaar hogere hekwerken om bijvoorbeeld een bedrijventerrein te beveiligen, of lagere hekwerken om bijvoorbeeld een kippenren te bouwen of een hekje te zetten voor de vijver zodat de kinderen er niet in kunnen vallen.

Types staafmatten

Dubbelstaafmatten zijn voorzien van een dubbele horizontale spijl en een enkele verticale spijl. De horizontale draden hebben een standaard dikte van 6 mm en de verticale draad heeft een dikte van 5 mm. Deze opbouw zorgt voor de optimale stevigheid en veiligheid. De dubbelstaafmat is in verhouding iets duurder dan de enkelstaafmat. De dubbelstaafmaat is ook beschikbaar met horizontale draden van 8 mm en verticale draden van 6 mm. De dubbelstaafmatten zijn leverbaar in 2 meter en 2,5 meter (8/6/8 dikte enkel 2,5 meter).

Enkelstaafmatten zijn voorzien van een enkele horizontale spijl en een verticale spijl. Beide staven hebben een dikte van 5 mm. De enkelstaafmat bevat daarnaast een speciale knik wat resulteert in meer stevigheid. Dit maakt een enkelstaafmat een goed alternatief voor dubbelstaafs hekwerk.

Gaasmatten is een type hekwerk met houten omlijsting wat toegepast wordt bij schuttingen. De gaaspanelen zijn beschikbaar in 90 cm breedte en 180 cm breedte. Het houten kader is beschikbaar in grenen hout en Douglas hout.

Opbouw

Een staafmat hekwerk in opgebouwd uit staafmatten en palen. Deze worden doormiddel van beugels aan elkaar vastgemaakt. De dubbelstaafmat is vergeleken met de enkelstaafmat steviger. Dit wordt veroorzaak door de dubbele staaf. De staafmat wordt behandeld om oxidatie en roestvorming tegen te gaan en wordt vervolgens in de gewenste kleur gepoedercoat. De staafmatten zijn hierdoor lang onderhoudsvrij.

Voordelen

Een afrastering van staafmatten heeft vele voordelen. Als eerste zorgt een staafmat voor optimale stevigheid en veiligheid. Dit maakt het geschikt voor zowel bedrijven als particulieren. De dubbelstaafmat is voor het grootste gedeelte transparant wat een open doorkijk geeft. Indien je graag meer privacy wenst kun je vlechtband gebruiken van Hekwerkonline of er bijvoorbeeld hedera of andere planten doorheen laten groeien.

Prijzen

Enkelstaafmat is een goedkopere omheining vergeleken met een dubbelstaafmat. Een enkelstaafmat hekwerk is ongeveer 15 tot 20% goedkoper. Beide staafmatten zijn eenvoudig zelf te plaatsen of je kan gebruik maken van onze montageservice.