Douglas tuinschermen

Een douglas tuinscherm van Hekwerkonline is de ideale toevoeging aan jouw buitenruimte. De natuurlijke look gepaard met de kwaliteit maken onze douglas tuinschermen een populaire keuze voor veel tuinliefhebbers.

9 producten

Filter
per pagina

9 producten

Filter
per pagina

Douglas tuinschermen

Een douglas tuinscherm is een van de populairste keuzes. De douglas tuinschermen van Hekwerkonline brengen je tuin niet alleen tot leven maar bieden ook een stevige afscheiding tegen verschillende weersinvloeden. Douglas hout is afkomstig van een douglasspar die in onze eigen Europese bossen groeien en tegenwoordig ook in Nederland. Doordat het hout in hetzelfde klimaat is grootgebracht is het perfect bestendig tegen de weersomstandigheden van Nederland.

Wist je dat een douglasspar wel 100 meter hoog kan worden?

De populariteit van Douglas schermen is natuurlijk niet zonder reden. De schermen bieden jouw tuin de perfecte balans tussen privacy en uitstraling. Met het diverse aanbod, zoals de veelgevraagde douglas tuinscherm 180x180cm, bieden wij een flexibele oplossing voor elk project. Of je nu één douglas schuttingpaneel nodig hebt of je je hele tuin wilt omheinen, Hekwerkonline is dé plek voor al jouw douglas tuinschermen.

Naast de standaardafmetingen kun je kiezen uit een douglas tuinscherm van 19, 21 of 23 planken. De hoeveelheid planken heeft invloed op de privacy en lichtinval. Hoe meer planken hoe dichter de planken op elkaar zitten en hoe moeilijker het zal zijn om er doorheen te kijken. Het aantal planken heeft geen invloed op de duurzaamheid of levensduur van het tuinscherm. De keuze is dus volledig afhankelijk van jouw smaak en wensen. 

Douglas schermen zijn onbehandeld, maar gaan alsnog enorm lang mee. Een gemiddeld douglas tuinscherm gaat 10 tot 15 jaar mee met minimaal onderhoud. Wil je nog langer van jouw tuinscherm douglas genieten, kan je overwegen om eens in de zoveel tijd je schutting te beitsen. Beitsen geeft je tuinscherm een extra beschermlaag en versterkt de originele douglas kleur.

De voordelen van een douglas tuinscherm

Een douglas tuinscherm is niet zomaar een afscheiding voor je tuin. Dit hoogwaardige tuinscherm brengt dan ook talloze voordelen met zich mee. Het meest voor de hand liggend voordeel is de duurzaamheid. Ook al zijn onze douglas tuinschermen niet behandeld gaan ze enorm lang mee. Het is bestendig tegen rot en schimmel, waardoor dit type hout ideaal is voor de buitenruimte. De robuustheid tegen buiten elementen zorgt ervoor dat jouw douglas tuinscherm jaar in jaar uit zijn charmes behoudt, met minimaal onderhoud.

Een ander belangrijk voordeel is de uitstraling die douglas hout met zich meebrengt. De warme tinten brengen je buitenruimte tot leven en bieden het perfecte canvas voor de meest uiteenlopende tuinen. De typische hout textuur geeft je tuin direct een natuurlijk kalm gevoel. Het maakt niet uit of je voor een moderne tuin gaat of juist een klassieke buitenruimte. Een douglas tuinscherm past in bijna elke tuinontwerp. Inspiratie nodig? Neem eens een kijkje bij onze uitgevoerde projecten.

Naast het feit dat douglas tuinschermen erg lang mee gaan, zijn ze ook nog eens een goede keuze voor het klimaat. Douglas is een herbruikbaar materiaal dat op een verantwoordelijke manier in de Europese bossen wordt geoogst. Kies je voor een douglas tuinscherm dan draag je direct bij aan een groenere wereld.

Een douglas tuinscherm is dus niet alleen een praktische keuze, maar brengt ook vele andere voordelen met zich mee. De duurzaamheid, natuurlijke schoonheid, klimaatimpact en veelzijdigheid zijn allemaal redenen om voor een douglas tuinscherm te kiezen. Het verhoogt de waarde van je huis en verbetert direct je leefomgeving.

Soorten douglas tuinschermen

Bij Hekwerkonline hebben wij een ruim aanbod aan douglas tuinschermen, van verschillende hoogtes tot uiteenlopende uitvoeringen. Weet je niet zeker wat je nodig hebt, contacteer  een van onze experts. Je kan er ook voor kiezen om je gehele douglas schutting samen te stellen via onze gebruiksvriendelijke pakketten. Voer je afmetingen en opties in en ons programma berekent exact het aantal douglas schermen en andere benodigdheden. Ons douglas tuinschermen assortiment bestaat uit:

Douglas tuinscherm 180x180

Tuinscherm douglas 180x180 cm is het meest gekozen tuinscherm. Met een hoogte van 1,8 meter kom je niet in de knoei met de regels van de gemeente of langdurige vergunningaanvragen. Het biedt veel privacy in je achtertuin en is makkelijk te installeren. Een douglas tuinscherm is ook verkrijgbaar in 130 cm en 90 cm hoog.  Het veelzijdige tuinscherm is verkrijgbaar in verschillende planken.

Douglas tuinscherm 19 planks

Een douglas tuinscherm 19 planks koop je bij Hekwerkonline. 19 planks is het minst aantal planken dat je kunt kiezen. 19 planken zorgen ervoor dat er net wat meer lichtinval doorkomt. Ideaal voor wanneer je een open gevoel wilt creëren.

Douglas tuinscherm 21 planks

De douglas tuinscherm 21 planks is het populairste tuinscherm in het assortiment. Het biedt de perfecte combinatie tussen privacy en stijl in jouw buitenruimte. Heb je liever nog meer privacy dan is de 23 planks wellicht een optie voor jou.

Douglas tuinscherm horizontaal

Een douglas tuinscherm horizontaal creëert een modern luxe gevoel in jouw buitenruimte. Een unieke schutting die je tuin naar een hoger niveau tilt. Je kunt kiezen uit de standaard horizontale douglas schutting of de luxere variant Elan tuinscherm. Waar je uiteindelijk ook voor kiest, met een douglas tuinscherm ben je verzekerd van een schitterend stuk hout voor jouw tuinproject.

Veelgestelde vragen
Kan ik een Douglas tuinscherm schilderen?

Ja, Douglas houten tuinschermen kunnen worden geschilderd, hoewel veel mensen de natuurlijke uitstraling van het hout waarderen en ervoor kiezen om het onbewerkt te laten of te behandelen met een transparante beits. Als je besluit om te schilderen, zorg er dan voor dat het hout schoon en droog is, en gebruik een primer en een hoogwaardige buitenverf voor het beste resultaat.

Zijn Douglas tuinschermen milieuvriendelijk?

Douglas hout is een duurzame keuze, vooral als het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Het is een hernieuwbare grondstof die minder energie vereist voor productie dan synthetische materialen. Bovendien is hout biologisch afbreekbaar en recyclebaar, wat het een milieuvriendelijke optie maakt voor tuinschermen.

Hoe vergrijst Douglas hout en kan ik dit proces vertragen?

Douglas hout vergrijst door blootstelling aan zonlicht en weersomstandigheden, wat het een zilvergrijze patina geeft. Dit proces is natuurlijk en esthetisch aantrekkelijk voor velen. Om het vergrijzen te vertragen, kunt je het hout behandelen met een UV-bestendige olie of beits die de originele kleur behoudt. Regelmatige behandelingen zijn nodig om deze bescherming te handhaven.

Zijn Douglas tuinschermen bestand tegen alle weersomstandigheden?

Douglas hout is redelijk bestand tegen verschillende weersomstandigheden dankzij zijn natuurlijke duurzaamheid en dichtheid. Echter, extreme weersomstandigheden zoals constante blootstelling aan vocht, intense zon of extreme kou kunnen het hout na verloop van tijd aantasten.

Hoe kan ik de privacy van mijn Douglas tuinscherm verbeteren?

Voor de meeste privacy neem je een Douglas tuinscherm met zoveel mogelijk planken, in ons geval 23 planks. Meer planken betekend minder plaats tussen de planken. Dus kun je er minder goed doorheen kijken. Om de privacy nog meer te verbeteren, kunt je bijvoorbeeld planten of klimplanten tegen het scherm laten groeien, wat zowel visuele als akoestische barrières toevoegt.