Deze week tot 15% korting op de complete pakketten: lees verder.
Melding sluiten

Dubbelstaafmat hekwerk

Dubbelstaafmat hekwerk is een van de meest populaire tuinafscheidingen. Het hekwerk is stevig, modern en erg duurzaam.

1-24 van 73 artikelen

Filter
per pagina

1-24 van 73 artikelen

Filter
per pagina

Dubbelstaafmat hekwerk: wat is het?

Een dubbelstaafmat hekwerk bestaat standaard uit drie ijzeren staven: twee horizontale staven en één verticale staaf. De staafmatten worden geproduceerd uit verzinkt draad, vervolgens gelast en ten slotte voorzien van een coating. Voor de dubbelstaafmatten die wij op onze website aanbieden gebeurt dit volledig geautomatiseerd voor een zo duurzaam mogelijk product. Het zink en de coating zorgen ervoor dat de hekken worden beschermd tegen weersinvloeden waardoor het hekwerk niet zal gaan roesten, beschermd is tegen UV-straling en zijn stevigheid behoudt. Dubbelstaafmatten worden voor verscheidene toepassingen gebruikt: als erfafscheiding, als afrastering voor bijvoorbeeld een vijver of om een achtertuin mee af te sluiten.

Dubbelstaafmatten keuze

De dubbelstaafmatten hekken zijn bij ons beschikbaar in een aantal soorten. We kunnen onderscheid maken in de maten 6/5/6 en 8/6/8 en een lichte en zware variant. Bij de lichte variant staafmatten hebben de horizontale staven een diameter van 6 millimeter en de verticale staaf een diameter van 5 millimeter. Bij de zwaardere variant zijn deze afmetingen 8 en 6 millimeter. De dubbelstaafmatten zijn verkrijgbaar in een tweetal breedtes. De 6/5/6 variant is verkrijgbaar in de breedtes 200 en 250 centimeter. De 8/6/8 variant van de dubbelstaaf hekwerk bieden wij aan in de breedte van 250 centimeter. Inmeten van de dubbelstaafmatten is hierdoor uiterst eenvoudig, er is een beetje speling met het opmeten. Inkorten op de juiste lengte voor jouw tuin is overigens heel gemakkelijk: met een slijptol kan je de staafmat doorslijpen. Ons dubbelstaafmat hekwerk is beschikbaar in verschillende hoogtes, waardoor jij het hekwerk precies aan kan passen aan jouw woning, tuin en wensen. De beschikbare hoogtes van alle type staafmatten zijn zoals onder weergegeven:

 • 63 centimeter 
 • 83 centimeter
 • 103 centimeter
 • 123 centimeter
 • 143 centimeter
 • 163 centimeter
 • 183 centimeter
 • 203 centimeter 
 • 223 centimeter
 • 243 centimeter

Het hekwerk bieden wij aan in een aantal kleuren. Deze standaardkleuren zijn zwart (ral 9005), antraciet (ral 7016) en groen (ral 6009). Tevens hebben wij alle type staafmatten beschikbaar in de thermisch verzinkte variant. De zwarte kleur wordt veel toegepast bij woonhuizen en bedrijventerreinen. Dit geldt ook voor de grijze dubbelstaafmat. De groene dubbelstaafmat zie je veel in een landelijke omgeving: zowel bij huizen in het buitengebied of als afscheiding van bijvoorbeeld een natuurpark. Thermisch verzinkte dubbelstaafmat hekwerken worden voornamelijk toegepast in de industrie: in havengebieden of als omheining van bedrijfspanden. Ook voor de kleur van de staafmat geldt dus: voor elke wens een oplossing.

Wil je een dubbelstaafmat in een speciale kleur? Ook dat is bij Hekwerkonline geen enkel probleem. Waar in onze eigen coaterij de standaardkleuren volautomatisch van de band rollen, kunnen wij ook zorgen voor alternatieve kleuren. Wil je dus een rode, blauwe of gele dubbelstaafmat? Meld je bij ons en wij gaan dit voor je regelen.

Dubbelstaafmatten compleet pakket

Waar moet je beginnen wanneer je een dubbelstaafmat hekwerk aan wil schaffen? Hoe weet je zeker dat je alle producten die noodzakelijk zijn ook daadwerkelijk bij ons bestelt? Deze vragen komen wij geregeld tegen en dat snappen we. Dit is één van dé redenen om een configurator te ontwikkelen. Met deze simpele tool hoef je zelf niet na te denken over de te bestellen producten: de producten en aantallen worden automatisch berekend. Voer een aantal variabelen in (hoogte, aantal strekkende meters, gewenste kleur en aantal hoeken) en de tool geeft alle producten weer. Een compleet pakket bestaat sowieso uit een aantal vaste onderdelen. Het complete dubbelstaafpakket bevat sowieso: 

 • Een dubbelstaafmat hekwerk in gewenste hoogte, breedte en kleur
 • Metalen palen (rond of rechthoekig) 
 • Bevestigingsbeugels
 • Benodigde kleinmateriaal en afdekkapjes

Na selectie van je complete pakket bezorgen wij de staafmatten binnen 3-5 dagen bij je thuis, wel zo gemakkelijk.

Extra opties bij de staafmatten

Het complete pakket dubbelstaaf hekwerk kan worden aangevuld met verscheidene extra opties. Zowel opties om de schutting te verfraaien als opties van praktische aard. Zo kan het dubbelstaafmat hekwerk worden geplaatst met extra versteviging. We hebben hiervoor snelbeton of betonmortel beschikbaar. Gebruik van deze producten geeft als resultaat een stevig hekwerk nu, maar zeker ook een stevig resultaat in de toekomst. Hiermee wordt de levensduur van het hekwerk verlengd. Een andere extra optie is een lakspray. Hiermee kunnen de zaagranden van ingekorte hekwerkdelen worden bijgespoten of kleine oneffenheden worden bijgewerkt. De spray is uiteraard verkrijgbaar in de bekende kleuren. Je kunt je hekwerk ten slotte helemaal naar eigen smaak afmaken door voor de volgende extra toepassingen te kiezen:

Naast de praktische extra opties hebben we ook een aantal opties om je hekwerk en daarmee je tuin te verfraaien. Zo hebben we een assortiment aan bloembakken en bloempotten. Bloembakken hebben we onder andere in de kleur grijs (ral 7016) en thermisch verzinkt. Dit matcht uitstekend bij de dubbelstaafmatten en met het eenvoudige bevestigingsmechanisme kunnen de bloembakken aan alle staafmatten bevestigd worden. Voor een nog luxere uitstraling hebben wij de keuze uit een heel scala aan luxe bloempotten. Neem snel een kijkje om één van deze producten uit te kiezen.

Maak je hekwerk compleet naar je wensen met onze opties.

Dubbelstaafhekwerk monteren

Het monteren van een dubbelstaaf hekwerk is een werk dat je zelf kan doen. De producten zijn niet zo zwaar en redelijk handelbaar. Dus met een goede zin en een welwillende buurman of familielid is dit klusje prima te klaren. Uiteraard heb je een aantal gereedschappen nodig voor een nauwkeurige en voorspoedige plaatsing. Een waterpas is een onmisbare tool bij het opzetten van een hekwerk. Een waterpas helpt je om het hekwerk in een rechte lijn te zetten. Een slijptol is daarnaast noodzakelijk bij de montage van een dubbelstaafmat hekwerk. Bij het inkorten van een hekwerkpaneel heb je dit gereedschap nodig. Daarnaast is het handig een spade, meetlint en een touw bij de hand te hebben voor het monteren. Wil je het hekwerk in beton zetten? Dan hebben we een mixer en emmer voor het aanmaken van beton. Met deze elementen moet gaat het zeker lukken de staafmatten te monteren. Vanuit Hekwerkonline wensen we je een succesvolle plaatsing.

Geen tijd om het dubbelstaafmat hekwerk zelf te plaatsen? Wij kunnen ook hulp bieden. Wij hebben een aantal teams om onze producten te monteren, ook de staafmatten. Wij monteren in geheel Nederland, gemiddeld genomen tussen de 3 en 6 weken na opdracht. Je kan een kijkje nemen op onze montageservice pagina voor meer informatie of voor het bekijken van “uitgevoerde projecten”.

Voorraad dubbelstaaf hekwerk

Eén van meest populaire tuinafscheidingen, het dubbelstaafmat hekwerk. Ook bij Hekwerkonline is dit één van de meest gekozen opties. Wij vinden dat jij altijd snel van producten voorzien moet worden, vandaar dat onze levertijd 3 tot 5 werkdagen bedraagt. De dubbelstaafmatten liggen bij ons dan ook altijd op voorraad in ons magazijn. Elke hoogte, elke kleur, altijd. Hierdoor kunnen we zelfs een express levering mogelijk maken: vandaag de bestelknop indrukken, morgen de dubbelstaafmatten met metalen palen en bevestigingsmaterialen in huis. Dat is nog eens handig.

Ook leuk: wees welkom om een kijkje te nemen in ons magazijn of in onze showroom. Voor dubbelstaaf hekwerk, of voor elk willekeurig ander product.

Dubbelstaafs hekwerk prijzen

Wat kost een dubbelstaafmat hekwerk? Is een dubbelstaafs hekwerk goedkoop? Hekwerkonline biedt zowel enkele dubbelstaafmatten aan maar ook een compleet pakket dubbelstaafmatten hekwerk. Bij het complete pakket ontvang je alle benodigdheden om je volledige tuinafscheiding te kunnen plaatsen. De prijs hangt af van een aantal variabelen en je persoonlijke wensen. De prijzen voor het complete pakket dubbelstaafmatten hekwerk zijn afhankelijk van het aantal benodigde meters, de hoogte, het aantal hoeken in het hekwerk, de type tuinpaal en de eventuele keuze voor een bevestigingsmateriaal voor de tuinpalen zoals snelbeton. Wil jij weten hoeveel een compleet pakket dubbelstaafmatten hekwerk jou zal kosten? Reken het hier direct uit.

Als producent van de dubbelstaafmat en bijbehorende palen en dubbelstaafmat poort beiden wij altijd de beste prijs kwaliteit verhouding. Naast onze scherpe prijsstelling bieden wij een product dat geproduceerd is in Nederland volgens de hoogste (veiligheids- en milieu)eisen. De beste keus voor dubbelstaafmatten? Dat is duidelijk: Hekwerkonline.

Dubbelstaafmatten van Hekwerkonline

Hekwerkonline is gespecialiseerd in hekwerk en daarmee de meest geschikte keus als het aankomt op het kiezen van jouw tuinafscheiding. Wij adviseren jou graag over ons ruime aanbod tuinafscheidingen, van sierhekwerk tot bamboe schuttingen, en helpen jou stap voor stap met het maken van de juiste keuze. Is dubbelstaafmatten hekwerk de juiste keuze voor jouw tuin? Meet nu eenvoudig en snel uit wat je precies nodig hebt voor jouw tuin. Hekwerkonline zorgt er altijd voor dat jij de beste kwaliteit dubbelstaafmatten hekwerk krijgt voor de beste prijs. Zo kun jij gegarandeerd jarenlang genieten van jouw nieuwe tuinafscheiding. Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Windbelasting en hekwerkbekleding

In Nederland zijn we gewend aan de wind. In de kustgebieden is het wat heftiger, maar rukwinden en storm komen jaarlijks terug in ons kikkerlandje. Een hekwerkpaneel of schutting vangt wind. Ook al denk je wellicht dat een dubbelstaafmat (als voorbeeld) “open” is en dus gespaard blijft, dit is absoluut niet het geval. Bij voldoende wind krijgt zelfs een hekwerk het zwaar te verduren. Bij gebruik van zogenaamde hekwerkbekleding is het helemaal oppassen geblazen. Vlechtband, wilgenmatten en bijvoorbeeld bamboe kunnen aan de hekwerken gehangen worden. Zorg er wel voor dat de palen stevig staan: gebruik verlengde palen of zorg er voor dat de palen bevestigd zijn in beton. Dan nog zijn sowieso de volgende punten van belang:

 • Staat het tussen huizen in en erg beschut of op open vlakte?
 • Staat het vol in de wind?
 • Is het hekwerk twee meter hoog (of maar 60 centimeter)?

Gebruik de hekwerkbekleding met gezond verstand want het is een windvanger.

Wanneer wij de montage uitvoeren van de door jou bestelde producten, bekijken we of vlechtband gevlochten kan worden – met het oog op de windbelasting. Besluit je zelf vlechtband (of winddoeken, bamboe of andere producten) in het hekwerk te bevestigen nadat wij de montage hebben uitgevoerd: als Hekwerkonline kunnen wij niet garant staan.

Advies of vragen?

Advies nodig over dubbelstaafmat hekwerk? Of andere vragen? Onze mensen van de klantenservice helpen met alle plezier. Contact ons via de telefoon of stuur ons een e-mail. Je bent ook van harte welkom in onze showroom. Neem dus gerust contact met ons op en wij beantwoorden alle vragen over je nieuwe dubbelstaafmatten.

Veelgestelde vragen
Wat kost een hekwerk per meter?

Hekwerk prijzen worden vaak per meter weergegeven. Wat een meter hekwerk kost, hangt samen met een aantal zaken. Zo heeft de hoogte impact op de prijs. Ook is de prijs afhankelijk van het type hekwerk. Bij Hekwerkonline koop je hekwerk tegen de beste prijzen. Tuingaas is één van de goedkoopste soorten hekwerk. In onze configuratoren selecteer je de gewenste aantal meters en type hekwerk in en d.m.v. de totaalprijs is de meterprijs uit te rekenen.

Hoe kies ik de hoogte van mijn hek?

Over het algemeen zijn hekken in de voortuin 1 meter tot 1,20 meter hoog. In de achtertuin wordt vaak voor een hoogte tussen 1,80 m en 2 meter gekozen. Wil je kinderen of dieren binnen, of buiten, je tuin houden, dan raden we aan een hekwerk te nemen van minimaal 1.20 m. hoog.

Wat is een dubbelstaafmat hekwerk?

Een dubbelstaafmat hekwerk is een hekwerk dat geproduceerd is uit stalen draden. De stalen draden zijn voorzien van een zinklaag en de gelaste hekwerkpanelen worden vervolgens voorzien van een poedercoating. De naam dubbelstaafmat komt van de dubbele horizontale draad welke voor de stevigheid zorgt.

Is een dubbelstaafmat hekwerk eenvoudig te plaatsen?

Dubbelstaafmat hekwerk is eenvoudig te plaatsen. Je kan dit type hekwerk zelf plaatsen. Het is niet zo zwaar, de systemen om de hekwerk staafmatten aan de palen te bevestigen zijn eenvoudig en er is geen speciaal gereedschap voor nodig. Wij van Hekwerkonline zeggen: gewoon proberen. Uitgebreide handleidingen van de dubbelstaafmatten hekwerk vind je hier.

Welke soorten dubbelstaafmat hekwerk zijn er?

Dubbelstaafmat hekwerk is er in verschillende soorten. We hebben de dikke, zware en meest stevige variant: de 8/6/8 dubbelstaafmat. Daarnaast hebben we de lichtere, dunnere en handzamere variant: de 6/5/6 dubbelstaafmat. Verder zijn de dubbelstaafmatten in de kleuren antraciet, zwart, verzinkt en twee kleuren groen. Verder onderscheid zit in de bevestiging van het hekwerk aan de palen.

Wat kost een dubbelstaafmat hekwerk?

Een dubbelstaafmat is voordeliger in vergelijk met bijvoorbeeld spijlenhekwerk. Een dubbelstaafmat kost dus in verhouding minder. Wat een dubbelstaafmat precies kost hangt af van de hoogte, dikte en bevestiging. Bij Hekwerkonline heb je sowieso de beste prijs voor een dubbelstaafmat.

Wat is het verschil tussen enkelstaafmat en dubbelstaafmat hekwerk?

Er zit een verschil tussen een de enkelstaafmat en dubbelstaafmat. De enkelstaafmat heeft één horizontale metalen staaf – de dubbelstaafmat heeft er daarentegen twee. Vandaar ook de naam. Dit maakt de enkelstaafmat goedkoper, maar ook minder stevig. 

Is een hekwerk gemakkelijk op maat te slijpen?

Ja, dat is heel makkelijk. Mits je het goed gereedschap hebt. Met een slijptol/haakse slijper met een diamant schijf slijp je heel makkelijk door een stalen hekwerk. Na het slijpen kun je geslepen delen bijwerken met een spuitbus om roesten te voorkomen. 

Hoe lang moeten de palen zijn bij het hekwerk wat ik wil hebben?

De rechthoekige palen, d.w.z. de multipalen en de standaard 6 cm x 4 cm palen, gaan 60 cm de grond in en de ronde palen 80 cm de grond in. Dus de palen zijn 60 cm of 80 langer dan het hek. Let op! Bij multipalen hoort een specifieke paal bij een hoogte van een hek. Dit komt door de voorgemonteerde bevestigingsblokjes. Ook als je voetplaten besteld, zul je deze lengte moeten kiezen voor de palen en deze af moeten slijpen met een slijptol. Een overzicht van multipalen vind je hier.