Tuinhuizen

Ook voor tuinhuisjes kun je terecht bij Hekwerkonline. In ons assortiment vind je vele uitvoeringen in alle soorten en maten; van luxe buitenverblijven tot een knus en klein tuinhuisje. Stel je tuinhuis samen zoals jij wil.

12 producten

Filter
per pagina

12 producten

Filter
per pagina

Verschillende soorten tuinhuizen

Tuinhuisjes bieden een verscheidenheid aan functies. Afhankelijk van jouw wensen creëer je daarom eenvoudig een model dat dienstdoet als schuur, gastenverblijf, overdekt terras en meer. Bovendien kun je kiezen uit prachtige afwerkingen met ieder unieke kenmerken die bijdragen aan de algehele sfeer van jouw buitenruimte. Zo kun je bij Hekwerkonline kiezen uit de volgende modellen:

 • Tuinhuisje
 • Tuinhuisje met luifel

Beide uitvoeringen zijn bijzonder functioneel en geven meer leefruimte aan je tuin. Zo biedt een tuinhuis met luifel (ook wel een overkapping genaamd) de mogelijkheid om volop te genieten van je tuin en tot laat in de avond buiten te blijven zitten. Kies je voor een tuinhuisje zonder luifel, dan kun je rekenen op veel opbergruimte en eenvoudige montage en plaatsing van de constructie. Welke uitvoering je ook kiest, de tuinhuizen van Hekwerkonline kenmerken zich door de robuuste en stevige eigenschappen en blinken uit in eenvoud.

Houd er rekening mee dat niet ieder tuinhuis zomaar geplaatst mag worden. Voor tuinhuisjes groter dan een bepaalde afmeting, dien je een vergunning te hebben van de gemeente. In 99 van de 100 gevallen mag het tuinhuis van Hekwerkonline geplaatst worden zonder vergunning. De maatvoering is op zo’n wijze dat dit in veel gemeentes geen probleem vormt.

Tuinhuisje voor opslag

Onze tuinhuisjes zonder luifel zijn te vinden in menig achter- of voortuin. De tuinhuizen worden veelal gebruikt voor opslag. De grasmaaier, tuinmeubelen en gereedschap kan worden opgeslagen in deze tuinhuisjes. De tuinhuizen hebben naast de functie van opslag ook een andere functie: het bouwwerk staat prachtig in de tuin en kan met onder andere maatvoering en kleur worden afgestemd om jouw persoonlijke wensen. Je kan bij elk type de keus maken tussen een dubbele of enkele deur. Dit is belangrijk voor de functie die het huisje moet gaan vervullen: een grasmaaier past bijvoorbeeld beter door een dubbele deur. De tuinhuizen zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen en passen eigenlijk in elke achtertuin.

Tuinhuisje met luifel

Een tuinhuis met luifel  - of tuinhuis met overkapping – is feitelijk een kopie van het tuinhuisje zoals boven beschreven maar dan met de toevoeging van een overkapping. Deze opstelling geeft dus de mogelijkheid om tuingereedschap, meubelen of speelgoed op te slaan maar biedt tegelijkertijd ook een fijne plek om buiten te zitten. Het tuinhuis met luifel is een populair om deze reden. Je kan bij dit bouwwerk de maatvoering van de overkapping kiezen maar ook de kleurstelling. Op deze wijze kan je het tuinhuis aanpassen aan je persoonlijke eisen of wensen. Een tuinhuis met luifel geeft je het ultieme gevoel van luxe.

De luifel kan overigens naar wens aan de rechter- of linkerkant worden geplaatst.

Verschillende kleuren tuinhuizen

Een tuinhuis moet passen in de omgeving waar het geplaatst wordt. Vaak is dit de achtertuin van een woonhuis. Om het tuinhuisje af te stemmen op deze omgeving bieden wij de tuinhuizen aan in verschillende kleurstellingen. Zowel de variant met luifel als zonder luifel zijn bij Hekwerkonline verkrijgbaar in de onderstaande kleurstellingen of behandelingen:

 • Antraciet gekleurd
 • Licht grijs gekleurd
 • Wit gekleurd
 • Geïmpregneerd
 • Onbehandeld

Bij de geverfde varianten kan er nog een keuze worden gemaakt om wanden uit te voeren in een afwijkende kleur. Zo kunnen de staanders van onbehandeld douglas zijn en de wanden zwart gespoten. Voor iedereen is er dus een passend tuinhuisje met of zonder luifel beschikbaar. De tuinhuizen passen overigens perfect bij onze hout beton schuttingen waarmee je van jouw buitenruimte een sfeervol, veilig en passend geheel maakt. We hebben deze schuttingen in zwart, onbehandeld en geïmpregneerd beschikbaar.

Afmetingen

Een tuinhuis van Hekwerkonline is verkrijgbaar in standaard afmetingen. De standaard is zo gedefinieerd, dat er eigenlijk altijd wel wat te kiezen valt voor wat betreft maatvoering. Het huisje zelf is geschikt voor “kleine opslag” en om deze reden zijn de afmetingen van lengte en breedte tussen de 250cm en 400 cm. De totale hoogte is eigenlijk altijd zo’n 260cm. Je kan bij ons sowieso kiezen uit de volgende maatvoeringen van het tuinhuis:

 • 200 x 300 cm
 • 250 x 250 cm
 • 300 x 250 cm
 • 300 x 300 cm
 • 400 x 300 cm

De bovengenoemde maatvoeringen betreffen het huisje. Dit is dus exclusief de luifel. Aan elk tuinhuis kan een overkapping of luifel gekozen worden. De keuze voor de overkappingen is 300 cm. 400 cm en 500 cm. De totale breedte en lengte van de overkappingen schommelt hierdoor dus rond de 800 cm bij 400 cm. Wens je een specifieke afmeting of heb je andere wensen? In principe is bij Hekwerkonline alles mogelijk. Stuur ons je verzoek en wij gaan het voor je regelen.

Houten tuinhuis

Een tuinhuis van Hekwerkonline is geproduceerd van hout. Natuurlijk, duurzaam en vaak passend bij de plek waar het tuinhuis wordt gemonteerd. Je hebt bij ons de keuze uit vuren hout of douglas hout. Het douglas hout kan behandeld geleverd worden maar ook onbehandeld – dat laatste is de meest gemaakt keuze. De wanden kunnen ook uitgevoerd worden in zwart. Voor het tuinhuis van vurenhout heb je iets meer te kiezen. De tuinhuizen die geproduceerd zijn van dit type hout bieden wij aan in een aantal kleuren maar ook onbehandeld of geïmpregneerd. De keuze in de kleuren is antraciet, lichtgrijs of wit. Op deze wijze kan je het tuinhuis kiezen dat perfect bij jou in de achtertuin past. De luifel leveren wij mee in de zelfde kleurstelling als het tuinhuis, dat maakt het een passend geheel.

Montageservice

Een tuinhuis plaatsen in je achtertuin. Dat is een klusje dat je niet elke dag doet. Toch is het zo dat onze tuinhuisjes gemaakt zijn voor de doe-het-zelver. Deze modellen worden namelijk geleverd als bouwpakket waarbij wij vooraf alle onderdelen op maat maken zodat je de constructie eenvoudig thuis in elkaar kunt zetten. Dit betekent dat er geen (of nauwelijks een) zaag meer aan te pas komt wanneer je jouw op maat gemaakte tuinhuis geleverd krijgt. Dit bedoelen we met grenzeloos gemak. Zorg voor een goed fundament en je kan met je eigen project beginnen in jou achtertuin.

Wens je toch niet zelf aan de slag te gaan omdat je geen tijd hebt, de juiste gereedschappen niet in huis hebt of simpelweg geen zin hebt om dit klusje te klaren? Dat is bij ons geen probleem: de professionals van Hekwerkonline plaatsen dagelijks hekwerken, schuttingen, overkappingen maar uiteraard ook tuinhuizen. Snelheid, nauwkeurigheid en netheid zijn onze handelsmerken op dit gebied. Je kan de keuze voor het monteren meteen maken in onze configurator en dan bestellen. Geen langdurige offerte trajecten of aanvragen: bij Hekwerkonline bestel je je tuinhuis online inclusief het plaatsen daarvan.

Onderhoud overkapping

Een houten tuinhuis is sterk en heeft een lange levensduur. Onderhoud is eigenlijk niet echt nodig. Uiteraard zul je van een plat dak de bladeren moeten halen, de regenafvoer kan verstopt raken. Ook is het raadzaam de ramen schoon te houden, dat staat wel netjes. Wil je echter dat de zwarte kleur van de wanden zwart blijft? Of de witte palen hagelwit? Dan dient het tuinhuis bij te worden gehouden met verf of beits. Wil je dat de onbehandelde douglas overkapping de typische “douglas kleur” behoudt, dat dien je deze te bewerken met olie.

Kijk voor de verschillende soorten behandeling op deze pagina.

Compleet pakket tuinhuis

Een tuinhuis van Hekwerkonline wordt geleverd als compleet pakket. Wanneer je een tuinhuis besteld is deze dus compleet. Je ontvangt sowieso de volgende onderdelen:

 • Houten palen
 • Zware gordingen
 • Ringbalken
 • Schoren
 • Houten daktrimmen
 • Wandelementen (blokhutprofiel)
 • EPDM dakbedekking
 • Dakdoorvoer, exclusief hemelwaterafvoer
 • Deur met ramen, zonder dorpel

Het complete pakket kan nog completer gemaakt worden met fundatie in de vorm van betonpoeren en uiteraard kan je de montage ok gelijk mee bestellen.

Online tuinhuis bestellen

Heb je jouw keuze gemaakt? Gebruik dan onze handige online tool om de afmetingen en voorkeuren voor jouw unieke tuinhuis door te geven. Zodra je de bestelling hebt afgerond, gaan wij voor je aan de slag. We leveren de losse onderdelen en bieden zelfs een montageservice indien gewenst. Op die manier ontzorgen we je volledig en kun je snel genieten van jouw nieuwe tuinhuisje.

Voor aanvullende vragen en informatie over onze douglas tuinhuizen kun je uiteraard altijd contact opnemen met onze klantenservice.    We geven passend advies op basis van onze uitgebreide ervaring om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Hulp Nodig?