Hekwerk

Hekwerk van Hekwerkonline is geproduceerd in Nederland en verkrijgbaar tegen de beste prijzen! 

Hekwerk

Assortiment hekwerk

Blader door onze categorieën

Montage door Hekwerkonline

Meer dan 1.500 opdrachten per jaar

Heb jij twee linker handen of hou je gewoon van gemak? Kies er dan voor om je hekwerk te laten monteren door Hekwerkonline. Onze vakmensen plaatsen jouw hekwerk snel en tegen een vaste prijs, welke direct zichtbaar is bij het bestellen.

Montage door Hekwerkonline

Hekwerk koop je bij Hekwerkonline

Ben je op zoek naar een hekwerk? Dan ben je bij Hekwerkonline aan het juiste adres. De mogelijkheden op het gebied van hekken zijn eindeloos. Wij bieden het breedste assortiment hekwerken in Nederland. Voor elke behoefte op het gebied van hekwerk kunnen wij een oplossing bieden. Het assortiment van metalen en houten hekwerk is enorm. Een aantal hekwerken uit ons assortiment:

 • Zwart hekwerk – Klassiek en modern in één. De meest gekozen optie en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.
 • Tuinhek voortuin – Let bij het kiezen van een tuinhek in je voortuin op de hoogte. Afhankelijk van jouw gemeente mag deze meestal maar 1 meter hoog zijn. Bij Hekwerkonline hebben wij veel verschillende hoogtes, waardoor jij precies het tuinhek kiest dat bij jou past.
 • Stevig hekwerk – Onze spijlenhekwerk en 8/6/8 dubbelstaafmatten zijn een uitstekende keuze voor een stevig hekwerk.
 • Goedkoop hekwerk – Bespaar je liever wat geld? Dan is ons gaashekwerk wellicht een goede optie voor jou.
 • Sierlijk hekwerk – Een klassieke optie, perfect voor in een voortuin. Ontdek ons sierhekwerk.
 • Schutting – Toch liever een schutting van hout, beton of composiet? Ook deze afscheidingen vind je in ons assortiment.

Ben je op zoek naar een hekwerk, dan ben je bij Hekwerkonline aan het juiste adres. Lang wachten op je hek is niet nodig: wij bezorgen je gewenste hekken supersnel bij je thuis, zodat jij gelijk kan genieten van je nieuwe tuinafscheiding.

Hekwerk laten plaatsen

Wil jij je hekwerk laten plaatsen? Dat kan bij Hekwerkonline. Of het nu gaat om een sierlijke toevoeging aan je tuin of een praktische afscheiding, wij bieden levering en montage van hekwerken in heel Nederland, België en Duitsland. Van gaas hekwerk tot dubbelstaafmat hekwerk plaatsen, wij regelen het allemaal.

Bij een nieuw hekwerk in je tuin laten plaatsen komt meer kijken dan je denkt. Daarom kun je bij ons ook terecht voor het verwijderen van oude hekwerken, overbodige begroeiing of eerdere omheiningen. Vervolgens installeren we jouw op maat ontworpen hekwerk, geheel volgens jouw wensen.

De kosten voor een hekwerk laten plaatsen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hekwerk en de grootte van je tuin. Wil je een duidelijk overzicht van de kosten? Bereken deze dan snel en eenvoudig via de verschillende hekwerk pakketten.

Wij staan bekend om onze zorgvuldige afwerking. We stoppen pas wanneer jij helemaal tevreden bent met het geplaatste hekwerk. Ben je benieuwd naar de projecten die wij reeds hebben voltooid, waaronder gaas hekwerk en dubbelstaafmat hekwerk? Bekijk dan onze uitgevoerde projecten en laat je inspireren.

Een hek voor iedereen

Op zoek naar een hek als tuinafscheiding, voor het beveiligen van je bedrijfsterrein of om je weiland te omheinen? In ons assortiment bieden wij de volgende hekwerken aan:

Elk van deze hekken heeft zo zijn eigen functie en uitstraling. Zo wordt sierhekwerk vaak in een voortuin geplaatst met vooral een esthetisch doel en om een duidelijk afscheiding aan te duiden. Een spijlenhekwerk wordt veel toegepast op bedrijventerreinen en vrijstaande huizen die extra beveiliging willen. Dubbelstaafmatten van 6/5/6 is de populairste keuze in woonwijken. Zo wordt er vaak gekozen voor een hoogte van 200 centimeter hekwerk in de achtertuin en 100 centimeter in de voortuin.

Gaashekwerk wordt meestal gebruikt voor het afbakenen van weilanden. Geluidshekwerk vind je bij snelwegen, om sportterreinen maar ook rondom woonhuizen voor bijvoorbeeld het afschermen van airco’s. Het meest multi-inzetbaar is volgens ons toch de dubbelstaafmat. Door de eigenschappen als stevig, strak, duurzaam en verkrijgbaarheid in vele hoogtematen zie je dit product bijna overal terugkomen. Hekwerk koop je bij Hekwerkonline.

Dubbelstaafmat hekwerk

Bij Hekwerkonline bieden wij dubbelstaafmat hekwerk aan, hekwerken die een luxe en strakke uitstraling hebben. Dit hekwerk wordt letterlijk overal toegepast: telkens hetzelfde hekwerk, passend gemaakt op de situatie door draaddikte, kleur en bijvoorbeeld hoogte. Hondenveldjes, langs het spoor en in de tuin. In je tuin voeg je een moderne en fraaie sfeer toe. Bij bedrijfspanden zorgt het voor veiligheid. Door de aangebrachte openingen, de zogenaamde mazen, is dit hekwerk erg geschikt om planten tegenaan te laten groeien. Ook blijf je met dit type hekwerk een open tuin houden: je kan door de staafmatten heen kijken. Klimop (ook wel hedera genoemd) en clemantis zijn voorbeelden van planten die erg mooi gecombineerd kunnen worden met dit type hekwerk in jouw tuin. Ook kan dit type hekwerk worden gecombineerd met vlechtband.

Enkelstaafmat hekwerk

Naast dubbelstaafmatten hebben we bij Hekwerkonline enkelstaafmat hekwerk in het assortiment. Enkelstaafmatten zijn een goedkopere keuze, minderstaat wordt gebruikt en dunnere draden. De buiging in het hekwerk zorgt hier voor stevigheid.

Sierhekwerk

Bij Hekwerkonline staan we ook bekend om de verscheidenheid die we te bieden hebben op het gebied van sierhekwerk. Zoals de naam al enigszins doet vermoeden, maken sierhekken gebruik van sierlijke en klassieke vormen. De combinatie van strakke lijnen en spijlen maakt van dit hekwerk meer dan alleen een functioneel product. Door de verscheidenheid in aanbod zit er altijd wel een sierhekwerk voor jou tussen bij Hekwerkonline. Wil jij jouw sierhekwerk compleet maken? Kies dan voor een passende sierpoort.

Gaashekwerk

Bij Hekwerkonline zijn wij sterk in gaashekwerk. Gaashekwerk is een voordelige optie die vaak gebruikt wordt om grote afstanden te voorzien van hekwerk. Bij Hekwerkonline hebben we verschillende soorten gaas hekwerk. Zo kan je kiezen uit harmonicagaas, tuingaas of een gaaspaneel. Houd jij van een groene en natuurlijke tuin met hekwerk dat niet opvalt én ook nog eens voordelig is? Dan is tuingaas wellicht een ideale oplossing. Het hekwerk integreert perfect in de tuin en is eveneens erg geschikt om te laten begroeien met lichte klimplanten. Harmonicagaas is een stevig hekwerk dat veel wordt gebruikt op sportvelden. Terwijl gaaspanelen vaak gebruikt worden tussen schuttingen.

Spijlenhekwerk

Voor een robuust en stevig hekwerk met een stoere uitstraling hebben we het spijlenhekwerk (ook wel spijlenvakken hekwerk genoemd) in ons assortiment. Spijlenhekken zien we voornamelijk op bedrijventerreinen of om parkeerterreinen. Om deze reden wordt het spijlenhek in de volksmond ook wel industriehekwerk genoemd. Dit type hekwerk heeft een onverwoestbare uitstraling en schrikt ongewenste bezoekers af. Dit is dan ook een van de redenen waarom voor dit type hekwerk gekozen wordt. Kijk op onze spijlenvakken hekwerk pagina om een keuze te maken uit een van deze typen hekwerk. Wij bieden hekwerk aan met ronde spijlen of vierkante spijlen.

Schanskorf hekwerk voor een unieke beleving

Ook de schanskorf hekwerken zijn bij ons een veelgemaakte keuze. Schanskorven zijn nog tamelijk uniek in de Nederlandse achtertuinen. Wil je een tuinafscheiding met een natuurlijke uitstraling, kies dan voor een schanskorf. De keuze aan verschillende kleuren stenen maakt dit product een ideale keuze in verschillende tuinen. Schanskorven zijn stevig en geven geen doorkijk waardoor privacy in de tuin bewaard blijft.

Houten hekwerk

Naast vele soorten stalen hekwerk, hebben we bij Hekwerkonline ook houten hekwerk in het assortiment. Een houten hekwerk geeft een landelijke uitstraling en straalt vriendelijkheid uit. We zien hekwerk van hout op vele plekken in het buitengebied. Houten hekken zoals schapenhekwerk is bij Hekwerkonline snel leverbaar maar met een lange levensduur.

Geluidsschermen en geluidshekwerk

Ook voor het reduceren van geluid is bij Hekwerkonline een oplossing verkrijgbaar: geluidswerend hekwerk – ook wel onze Noicecare producten. Snelwegen, schoolgebouwen of padelbanen, allemaal produceren ze geluid. Onontkoombaar. Het geluid althans. Niet de overlast er van, de oplossing hiervoor ligt binnen handbereik. Geluidshekwerk van Hekwerkonline. We vinden dit type hekwerk steeds meer rondom huizen als afscheiding tussen bijvoorbeeld een warmtepomp en het terras van de buren.

Sportvelden hekwerk

Rondom ieder sportveld staat hekwerk. Hockey, voetbal en tennis, hekwerk is noodzakelijk om de bal bij het veld te houden én ook handig voor het publiek. Bij padel maakt het hekwerk zelfs onderdeel uit van de sport. Bij Hekwerkonline hebben we hekwerk voor alle sporten. We kunnen dit eenvoudig leveren, maar ook het monteren van hekwerk doen wij. Van hoog hekwerk zoals een ballenvanger tot de terreinafscheiding van een hockeyclub, Hekwerkonline biedt een oplossing.  

Hekwerk tuin als afscheiding

Ben je voor jouw nieuwe tuinafscheiding op zoek naar een hekwerk voor in jouw tuin van metaal? Sommige mensen schaffen het stalen hekwerk in de tuin aan voor de bevordering van privacy, terwijl anderen het kopen om de erfafscheiding te bepalen. Een andere reden om hekwerk te kopen is het onderhoud aspect: een metalen hekwerk heeft geen schilderbeurt of snoeien nodig. Hekwerk heeft als voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een houten schutting dat lichter en dus handelbaarder is bij het monteren. Daarnaast is er geen onderhoud nodig in de vorm van beitsen. Bij Hekwerkonline bieden wij de bovengenoemde stalen hekwerken aan.

Hekwerk in de voortuin ter beveiliging

Wil jij jouw erf of terrein graag afschermen met een tuin hekwerk ter beveiliging? Vanwege de stevigheid zijn dubbelstaaf hekwerk, enkelstaaf hekwerk, spijlenhekwerk of sierherkwerk de ideale keuze. Deze hekwerken zijn in verschillende hoogtes te verkrijgen met een maximale hoogte van 240 centimeter. Hoger kan ook, vraag dan even naar de mogelijkheden. Ook zijn deze soorten hekwerken voorzien van zogenaamde stekjes op het hekwerk: kleine puntjes. Hierdoor wordt het moeilijker om over het hekwerk heen te klimmen. Een hekwerk zorgt dus voor een belemmerende en vertragende werking en verhoogt de veiligheid van jouw tuin en huis.

Hekwerk configurator

Hekwerk bestellen, dat kan best lastig zijn als je dit niet elke dag doet. Want, welke producten heb je precies nodig? Bestel je niet te veel? Bij Hekwerkonline snappen we dat en hebben we ook meteen de oplossing: bestel een compleet pakket met onze hekwerkconfigurator.  

Hoe werkt het?

Bij Hekwerkonline streven we naar gemak, grenzeloos gemak. En dan richten we ons niet alleen op het bij jou thuis bezorgen van de producten of het plaatsen van het door jou bestelde hekwerk. Nee, wij richten ons voornamelijk óók op het traject daarvoor: het bestellen van alle benodigde producten. Hoe doen wij dit? Via onze configurator. Hiermee kan iedereen - van leek tot expert - een hekwerk bestellen zonder risico dat er producten vergeten worden of dat er te weinig wordt besteld. We leggen hieronder stap voor stap uit hoe het werkt.

 • Stap 1: Open de configurator voor jouw gewenste product op de juiste pagina van Hekwerkonline.
 • Stap 2: Vul de variabelen die op jouw hekwerk wensen van toepassing zijn zoals hoogte, draaddikte, kleur, type paal, aantal benodigde meters, bevestiging met of zonder beton, eventuele poorten en de keuze voor montage.
 • Stap 3:Bij elke keuze zitten afbeeldingen: controleer je selectie nogmaals op volledigheid.
 • Stap 4: Klik op "In winkelwagen".
 • Stap 5: Voltooi je bestelling door je gegevens in te voeren en het betaalproces af te ronden - je ontvangt meteen een orderbevestiging per e-mail.

Op deze manier bestel je jouw hekwerk in maximaal twee minuten met de garantie dat je niets mist.

Toch hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar en je kan ook gebruikmaken van onze inmeetservice.

Voordelen compleet pakket

Snel, zeker, goedkoop, dat zijn de voordelen van onze configurator. Met een paar klikken heb jij de garantie dat je geen producten mist. En dat met een korting op je totale bestelbedrag - de korting wordt automatische berekend.

Automatische korting op je hekwerk

Snel en gemakkelijk hekwerk bestellen zonder een foutje te maken. Dat is een groot voordeel. We bieden echter nog een voordeel wanneer je je producten bestelt via onze configurator: korting op je besteling. Automatisch wordt op basis van jou orderbedrag een reductie gedaan op de prijs die je moet betalen voor je hekwerk. Hoe meer je bestelt, hoe lager de prijs. Profiteer er vandaag nog van.

Tweedehands hekwerk

Hekwerk voor de beste prijs? Daar kan je op rekenen bij Hekwerkonline. Echter, ook voor goedkoop hekwerk kan je bij ons terecht. Denk hierbij eens aan het gebruik maken van ons tweedehands of gebruikt hekwerk – ook wel tweede keus hekwerk. Dit zijn hekken of poorten – eigenlijk alle producten die je bij ons kan kopen – met een krasje, deukje of andere kleine of lichte oneffenheid. Ook producten die uitlopen, waar we een betere versie van produceren. Deze producten hebben de hoge kwaliteitseisen van ons niet doorstaan en vallen in deze categorie. Deze hekken kan je bij ons voor een speciaal tarief aanschaffen. De functionaliteit van de desbetreffende hekwerken is ook niet minder, enkel op het optische aspect moet worden ingeleverd. Dit hoeft uiteraard geen probleem te zijn wanneer dit hek wordt geplaatst waar het niet in het zicht staat.

Tuinpoort

Om jouw hekwerk helemaal af te maken, bieden wij ook tuinpoorten aan die precies aansluiten op jouw tuin hekwerk. Met dit hekwerk poorten is jouw tuin hekwerk altijd goed afgesloten en heb je tevens een chique en stevige toegang tot jouw tuin of erf. Bij elk type hekwerk hebben wij een bijpassende tuinpoort. Eén van de meest gekozen tuinpoorten is de dubbelstaafmat poort. Uiteraard matcht deze bij onze dubbelstaafmatten.

De tuinpoorten van Hekwerkonline bieden we aan op dezelfde hoogte als dat wij de hekwerken aanbieden. De gewenste breedte kan je daarnaast nog kiezen.

Hekwerk onderdelen

Of je nu een nieuw hek installeert of een bestaand hekwerk repareert, bij Hekwerkonline hebben we een breed assortiment hekwerk onderdelen om je te helpen. Onze hekwerk beugels zijn perfect om je hekwerk stevig te bevestigen, terwijl onze kappen je metalen palen beschermen tegen weersinvloeden. Voor extra privacy bieden we vlechtband aan dat eenvoudig aan je hekwerk kan worden bevestigd, dit vlechtband is verkrijgbaar in alle standaard kleuren en met verschillende motieven. Onze voetplaten zorgen voor stabiliteit van je hekwerk palen, terwijl onze verbindingsstukken ervoor zorgen dat alles naadloos aansluit. En voor extra beveiliging hebben we ook prikkeldraad beschikbaar. Met onze hoogwaardige hekwerk onderdelen kun je jouw hekwerk op maat maken en ervoor zorgen dat het er niet alleen goed uitziet, maar ook veilig en functioneel is!

Ontdek de mogelijkheden

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van onze hekwerken voor in de tuin? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Zij nemen graag de tijd voor jou om al jouw onzekerheden weg te nemen zodat jij de juiste keuze maakt voor jou nieuwe hekwerk!

Zelf hekwerk plaatsen

Ben je handig en werk je graag met je handen, dan is het mogelijk om zelf je hekwerk te plaatsen. Met een beetje ondersteuning van vrienden of familie en de handleidingen van Hekwerkonline kun je jouw eigen hekwerk installeren. Een goede voorbereiding is het halve werk, en met de juiste stappen zorg je ervoor dat je hekwerk stevig en duurzaam is. Voor een gedetailleerd stappenplan kun je onze handleiding voor het plaatsen van dubbelstaafmat hekwerk raadplegen, maar om je alvast op weg te helpen, vind je hier een helder overzicht om een dubbelstaafmat hekwerk zelf te plaatsen:

 1. Voorbereiding: Egaliseer de grond en maak genoeg werkruimte vrij. Bepaal het startpunt van je hekwerk, wat essentieel is voor de consistentie in maatvoering. Gebruik de hart op hartmaat* om de afstand tussen de palen te bepalen, waarbij elk hekwerkpaneel ongeveer 1 cm per paal overlapt.
 2. Uitzetten: Span een draad tussen piketpaaltjes langs de lijn waar het hekwerk moet komen. Beslis over de plaatsing van afdekplaatjes en de richting van de palen, waarbij de bouten idealiter niet aan de buitenkant komen.
 3. Palen plaatsen: Graaf of boor het eerste gat (30 x 30 cm) en plaats de eerste paal waterpas en strak tegen de gespannen draad. Zorg dat de paal minimaal 5 cm boven het maaiveld staat en gebruik eventueel snelbeton voor stabiliteit, vooral bij hekwerken hoger dan 1 meter. Herhaal dit voor elke paal, en laat het beton goed uitharden.
 4. Hekwerk monteren: Meet de afstand voor het volgende gat zorgvuldig, plaats de tweede paal, en bevestig het hekwerk aan de montageblokjes. Zorg dat alles waterpas hangt en stel zo nodig bij. Bevestig het hek aan de eerste paal met bouten en plaats het afdekplaatje.
 5. Voltooiing: Meet na het plaatsen van het eerste hek de afstand voor de rest van de palen nauwkeurig. Hang de hekken één voor één op en zet ze vast met de bouten. Werk het geheel af met de afdekplaatjes en de inbussleutel. Plaats de kapjes op de palen.

Veelgestelde vragen
Kan ik een hekwerk zelf plaatsen?

Het plaatsen van hekwerk is een secuur klusje. Met een beetje geduld en doorzettingsvermogen is iedereen in staat om zelf hekwerk te monteren. In vergelijking met zware schuttingpanelen is een stalen hekwerk relatief eenvoudig te verplaatsen. Wel is het aan te raden om hekwerk te plaatsen met hulp: wel zo gezellig en maakt het monteren van de hekwerkpanelen eenvoudiger. Voordat je begint met het monteren van hekwerk is het noodzakelijk om het juiste gereedschap in huis te hebben. Zorg in ieder geval voor een waterpas, rolmaat, grondboor of schep en een inbus setje of steeksleutel, afhankelijk van het soort hekwerk. Handleidingen kun je vinden bij montagehandleidingen. Voor assistentie kun je terecht bij de Klantenservice.

Hoe hoog is een hekwerk van Hekwerkonline?

Wij bieden een groot scala aan hekwerk op onze webshop. Afhankelijk van het type hekwerk, bieden wij verschillende hoogtes aan. Eén van onze meest verkochte producten, het dubbelstaafmat hekwerk, bieden wij in een hoogte van 60 centimeter tot 240 centimeter. Sierhekwerk bieden wij echter in twee hoogtes, 100 centimeter en 120 centimeter. Uiteindelijk kunnen wij maatwerk leveren en hekwerk leveren tot 4 meter. Grenzeloos gemak, in elke hoogte.

Welke soorten hekwerk zijn er?

Bij Hekwerkonline hebben we alle soorten en maten hekwerk in ons assortiment. Wil je een hek om je tuin nog mooier te maken, of zoek je hekwerk voor een specifieke toepassing? Dan zit je bij Hekwerkonline helemaal goed! Wij hebben ruime keuze. 

Hoe kies ik de hoogte van mijn hek?

Over het algemeen zijn hekken in de voortuin 1 meter tot 1,20 meter hoog. In de achtertuin wordt vaak voor een hoogte tussen 1,80 m en 2 meter gekozen. Wil je kinderen of dieren binnen, of buiten, je tuin houden, dan raden we aan een hekwerk te nemen van minimaal 1.20 m. hoog.