Schuttingen

Veelgestelde vragen
Wat kost een schutting?

Een hout beton schutting bestaat uit een aantal onderdelen van hout en beton. Deze onderdelen bepalen tezamen de totale prijs van een schutting. De betonnen delen zijn de onderplaat en de palen. Antraciet heeft een hogere prijs in vergelijk met lichtgrijs. De houten delen zijn de afdekkap en het schutting paneel. Wij bieden op onze website grenen, douglas, red class en zwart gespoten hout. Hierbij is grenen de voordeligste optie. De totale prijs hangt dus uiteindelijk af van persoonlijke keuzes. Met onze calculator kan door het invoeren van de kleur, het type hout en het aantal meters eenvoudig de prijs bepaald worden. Uiteraard staat onze klantenservice klaar voor advies.

Kan ik een schutting zelf plaatsen?

Een hout beton schutting zelf plaatsen is een klus die je zelf kan uitvoeren. Houd er echter rekening mee dat het een zware klus is: de afzonderlijke onderdelen zoals de schuttingpanelen, de betonpalen en onderplaten zijn zwaar. Echter, met een goede wil en wat hulp is dit zonder veel gereedschap mogelijk. Je hebt in ieder geval een waterpas, zaag, boormachine en rolmaat nodig. Mocht je toch hulp nodig hebben dan staan wij telefonisch voor je klaar of kan je gebruik maken van onze montageservice.

Welke schutting gaat het langst mee?

Een schutting heeft een lange levensduur: zolang de houten delen niet in contact staan met de grond, heeft het product niet veel te lijden. Toch zit er wel verschil in de soorten hout. Grenen heeft als eigenschap dat het geïmpregneerd is om de levensduur te verlengen, douglas wordt altijd onbehandeld aangeboden. Voor de levensduur maakt dit echter weinig verschil: een schutting heeft een levensduur van 10-15 jaar.

Hoe een schutting beitsen?

De schuttingen die wij aanbieden op onze website hoef je niet te beitsen. Uiteraard is dit wel mogelijk. Douglas hout bijvoorbeeld is onbehandeld en wordt naar verloop van tijd grijs, dat vinden mensen de charme van hout. Mocht je dit niet wensen, dan is beitsen een optie. Volg dan een aantal stappen: maak de schutting schoon, schuur de schutting licht op met een kleine korrel, breng beits aan (dekkend of transparant), laat de beits drogen en herhaal het beitsen. Dit proces dien je elke 2-3 jaar te herhalen.

Is een schutting verzekerd?

In de herfst- en zomerperiode kan het aardig stormen in Nederland. De harde wind kan er zelfs voor zorgen dat de schuttingpanelen omwaaien of dat er een omgewaaide boom op valt. Heel vervelend en de vraag is dan ook of de verzekering dit probleem dekt. Normaliter wordt stormschade gewoon gedekt onder je inboedelverzekering. Houd er wel rekening mee dat de schutting vaak op de erfgrens staat en dat feitelijk de schutting voor de helft van de buren is en dat het uitgekeerde bedrag daarom 50% bedraagt.

Schutting kopen bij Hekwerkonline

Schuttingen zijn één van de specialisaties van Hekwerkonline. Schuttingen, welke ook wel tuinschermen worden genoemd, behoren tot de populairdere varianten van tuinafscheidingen. Binnen ons assortiment hebben wij verschillende soorten houten tuin schuttingen. Hekwerkonline is dé specialist in dit type hekwerk. Wil je een schutting kopen? Hier vind je meer informatie over de uiteenlopende schuttingen voor in jouw tuin.

Verschillende soorten tuin schuttingen

Schuttingen bieden heel veel mogelijkheden om jouw tuin of erf op een mooie en natuurlijke manier af te scheiden. Bij Hekwerkonline hebben wij alle soorten tuin schuttingen op voorraad. Houten schuttingen zijn goed bestand tegen alle weersinvloeden. Door de gemiddelde levensduur van 10 - 15 jaar, gaan deze schuttingen erg lang mee. De verschillende soorten houten tuin schuttingen zijn:

De verschillende soorten schuttingen voegen optisch veel ruimte toe aan jouw tuin. Je kunt de schuttingplanken van de schuttingdelen zowel horizontaal als verticaal bevestigen bij de houten en hout beton schuttingen. Daardoor blijf je altijd invloed houden op de wijze waarop de schutting gepresenteerd wordt. Wil je graag jouw erf of tuin zo afschermen om jouw eigen privacy te garanderen en onbevoegden van jouw terrein te houden? Dan kunnen de planken het best verticaal geplaatst worden. Kies je ervoor om de schuttingplanken horizontaal te plaatsen, dan zorg je optisch gezien voor meer ruimte in de tuin.

Houten schuttingen

De opties zijn eindeloos als je een houten tuin schutting wilt kopen bij Hekwerkonline. We bieden talrijke varianten van ​houten schuttingen​ aan. De volgende schuttingen van hout kun je kopen bij ons:

  • Douglas schuttingen
  • Hardhouten schuttingen
  • Schuttingen van grenenhout

In alle gevallen wordt het houten tuinscherm aan grenen schuttingpalen bevestigd. Deze worden vastgezet in de grond, zodat een hoge mate van stabiliteit wordt gecreëerd. De palen zijn beschikbaar in 8.8 x 8.8 cm en 6.8 x 6.8 cm, die beide een lengte hebben van 270 cm.

 

Hout beton schuttingen

Het tuinscherm van een hout beton schutting is 180 cm breed en bestaat hoofdzakelijk uit houten schuttingplanken. Dit type schuttingen wordt bevestigd met stevige betonpalen, die in de grond worden geplaatst. Dit zorgt voor een stevig geheel die goed bestand is tegen alle soorten weersinvloeden. Een hout beton schutting is niet alleen erg praktisch, deze schutting is nog sierlijk ook!

Bamboe schuttingen

Een variant op de schuttingen van hout, is de bamboe schutting. Hierbij bestaat het tuinscherm uit een stalen frame, waarbij de bamboestokken stevig aan elkaar zijn bevestigd. Doordat bamboe een natuurlijk product is, is een bamboe schutting een erg duurzame keuze. De milieuvriendelijke uitstraling van de bamboestokken zorgt ervoor dat jouw tuin een natuurlijk tintje krijgt.

De bamboestokken zijn goed bestand tegen alle weersinvloeden, waardoor de schutting erg lang meegaat. Voor de bevestiging van de bamboe tuinschermen heb je hardhouten palen nodig of stalen profielen. Deze dienen stevig in de grond worden bevestigd, alvorens je de montage kunt volbrengen.

Online een schutting kopen bij Hekwerkonline

Online een tuin schutting kopen is nergens zo gemakkelijk als bij Hekwerkonline. Wij zijn dé specialist die jou verder helpt. Bekijk ons aanbod schuttingen en tover jouw tuin om in een prachtige ruimte waar je kunt genieten zonder gestoord te worden door anderen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met één van onze adviseurs en ontdek vrijblijvend alle mogelijkheden. We helpen je graag met het kopen van de juiste tuin schutting!

Hulp Nodig?