Deze week tot 15% korting op de complete pakketten: lees verder.
Melding sluiten

GSM module

18 producten

Filter
per pagina

18 producten

Filter
per pagina

GSM Modules van Hekwerkonline

GSM modules bieden een gebruiksvriendelijke oplossing voor het beheren van toegang tot poorten, slagbomen en bollards. Door simpelweg te bellen met je mobiele telefoon kun je deze apparaten gemakkelijk openen. Het proces is eenvoudig: de module ontvangt het inkomende signaal via een antenne en stuurt dit door naar de poortopener, bollard of slagboominstallatie, waardoor deze automatisch opent. Sommige modellen kunnen ook bediend worden met een handzender naast je mobiele telefoon.

Veiligheid is van het grootste belang bij het gebruik van GSM modules. Alleen geregistreerde telefoonnummers hebben toegang tot je huis, parkeerterrein of bedrijf. Onbekende nummers worden geweerd, waardoor ongewenste bezoekers buiten blijven. Het beheren van telefoonnummers is eenvoudig en snel, zodat je gemakkelijk oude nummers kunt verwijderen of nieuwe kunt registreren.

GSM modules bieden ook flexibiliteit en gemak. Met vrijwel iedereen die tegenwoordig een smartphone heeft, ligt het voor de hand om de draadloze GSM-techniek van dat apparaat te gebruiken voor de aansturing van machines en apparaten. Een kastje met antenne koppelt het inkomende signaal van de mobiele telefoon aan een uitgaand signaal, waardoor bijvoorbeeld een slagboom of poort opent voor een bezoeker met een vertrouwd telefoonnummer.

Je kunt met een GSM module een breed scala aan apparaten of systemen aansturen, zoals een automatische poort, slagboom, of verkeerspaal. Het aantal apparaten dat je kunt aansturen hangt af van het aantal in- en uitgangen van de module en de compatibiliteit met sensoren.

Communicatie tussen je smartphone en de GSM module verloopt via nummerherkenning. Wanneer de module je mobiele nummer herkent, opent de slagboom of poort automatisch voor je. Er worden geen telefoonkosten gemaakt, omdat de verbinding na identificatie direct wordt verbroken.

Bij het kiezen van een telefoonmodule kun je kiezen tussen een GSM module met of zonder ingebouwde SIM-kaart. Met een ingebouwde SIM-kaart, zoals de Intratone, hoef je geen bel- of data-abonnement af te sluiten. Bij een module zonder ingebouwde SIM-kaart gebruik je de SIM-kaart van je eigen smartphone. Let erop dat je binnen 90 dagen belkosten maakt met een nieuwe prepaid SIM-kaart, anders wordt het bijbehorende nummer niet meer bereikbaar.

De kosten van een GSM module kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de behuizing, het aantal sensoren dat ermee kan worden bediend, het aantal gebruikers/mobiele telefoonnummers dat kan worden ingevoerd, de mogelijkheid om de module via internet te beheren, en de aan- of afwezigheid van een ingebouwde SIM-kaart.

Wil je meer weten over de voordelen van een GSM module voor jouw toegangscontrole? Neem dan contact op met Hekwerkonline voor deskundig advies en vind de beste module die bij jouw wensen past.

Veelgestelde vragen

Er zijn geen veelgestelde vragen over dit product. Heb je zelf een vraag over dit product, neem dan contact op met onze klantenservice.