Bespaar deze week honderden euro's! Vroeg voorjaar voordeel tot 20% op onze complete pakketten! Lees meer.
Melding sluiten

Enkelstaafmat hekwerk

Enkelstaafs hekwerk is een modern en stevig paneel. Het hekwerk is dan ook op veel verschillende manieren in te zetten.

Verfijn resultaten
Selectie verfijnen
Soort hekwerk
 1. Enkelstaafmat hekwerk 1 artikel
Kleur
Breedte
 1. 100 cm 2 artikelen
 2. 125 cm 2 artikelen
 3. 150 cm 2 artikelen
 4. 200 cm 1 artikel
 5. 250 cm 2 artikelen
 6. 300 cm 1 artikel
 7. 400 cm 2 artikelen
 8. 500 cm 2 artikelen
 9. 600 cm 1 artikel

1-20 van 32 artikelen

Filter
Pagina
per pagina

1-20 van 32 artikelen

Filter
Pagina
per pagina
Veelgestelde vragen
Wat kost een hekwerk per meter?

Hekwerk prijzen worden vaak per meter weergegeven. Wat een meter hekwerk kost, hangt samen met een aantal zaken. Zo heeft de hoogte impact op de prijs. Ook is de prijs afhankelijk van het type hekwerk. Bij Hekwerkonline koop je hekwerk tegen de beste prijzen. Tuingaas is één van de goedkoopste soorten hekwerk. In onze configuratoren selecteer je de gewenste aantal meters en type hekwerk in en d.m.v. de totaalprijs is de meterprijs uit te rekenen.

Hoe kies ik de hoogte van mijn hek?

Over het algemeen zijn hekken in de voortuin 1 meter tot 1,20 meter hoog. In de achtertuin wordt vaak voor een hoogte tussen 1,80 m en 2 meter gekozen. Wil je kinderen of dieren binnen, of buiten, je tuin houden, dan raden we aan een hekwerk te nemen van minimaal 1.20 m. hoog.

Wat is een enkelstaafmat hekwerk?

Een enkelstaafmat hekwerk (ook wel 3d hekwerk genoemd) is een populaire manier om je erf af te scheiden. Het is een hekwerk dat gemaakt is uit ijzeren staven die aan elkaar gelast zijn en voorzien van een poedercoating. Wat een enkelstaafmat hekwerk kenmerkt is de buiging in het hekwerk, hier krijgt de enkelstaafmat de stevigheid door en ziet er tevens sierlijk uit.

Wat is het verschil tussen enkelstaafmat en dubbelstaafmat hekwerk?

Er zit een verschil tussen een de enkelstaafmat en dubbelstaafmat. De enkelstaafmat heeft één horizontale metalen staaf – de dubbelstaafmat heeft er daarentegen twee. Vandaar ook de naam. Dit maakt de enkelstaafmat goedkoper, maar ook minder stevig. 

Wat is het voordeel van een enkelstaafmat hekwerk?

De enkelstaafmat heeft een aantal voordelen. Zo is het een voordelige keuze en daardoor geschikt voor een groot aantal meters. Ook is de enkelstaafmat eenvoudig te plaatsen. Voor elke toepassing dus een enkelstaafmat.

Hoe groot is een enkelstaafmat hekwerk?

Een enkelstaafmat heeft een breedte van 2,5 meter. Je kan dus snel een groot aantal meters tuinafscheiding zetten. Enkelstaafmat hekwerk is verkrijgbaar bij Hekwerkonline in de hoogte maat vanaf 83 centimeter. We kunnen leveren tot wel 3 meter hoog.

Is een hekwerk gemakkelijk op maat te slijpen?

Ja, dat is heel makkelijk. Mits je het goed gereedschap hebt. Met een slijptol/haakse slijper met een diamant schijf slijp je heel makkelijk door een stalen hekwerk. Na het slijpen kun je geslepen delen bijwerken met een spuitbus om roesten te voorkomen. 

Hoe lang moeten de palen zijn bij het hekwerk wat ik wil hebben?

De rechthoekige palen, d.w.z. de multipalen en de standaard 6 cm x 4 cm palen, gaan 60 cm de grond in en de ronde palen 80 cm de grond in. Dus de palen zijn 60 cm of 80 langer dan het hek. Let op! Bij multipalen hoort een specifieke paal bij een hoogte van een hek. Dit komt door de voorgemonteerde bevestigingsblokjes. Ook als je voetplaten besteld, zul je deze lengte moeten kiezen voor de palen en deze af moeten slijpen met een slijptol. Een overzicht van multipalen vind je hier.

Wat is een enkelstaafmat hekwerk?

Staafmat hekwerk is de laatste jaren een heel populaire oplossing voor tuin- of erfafscheiding. Naast dat het hekwerk een modern en open uiterlijk heeft, is het ook heel elegant. Daarom wordt het hekwerk voor zowel privé als zakelijke doeleinden ingezet.

Een staafmat hekwerk bestaat uit staafmatten en palen waaran de staafmatten bevestigd zijn. De staafmat is opgebouwd uit verzinkt draad die aan elkaar worden gelast. Om de staafmatten nog beter te beschermen, worden ze ook voorzien van een poedercoating. De poedercoating wordt in een speciale spuitcabine aangebracht op de hekken, waarna ze worden verhit in een oven. De hitte van de oven zorgt ervoor dat de poedercoating een soort plastic beschermlaagje om het hekwerk wordt. Het zink en de poedercoating zorgen er samen voor dat de hekken worden beschermd tegen roest en weersinvloeden. Hierdoor heeft een enkelstaafmat hekwerk van Hekwerkonline een gegarandeerd lange levensduur.

Het verschil tussen enkelstaafs en dubbelstaafs hekwerk

Het verschil tussen een enkelstaafmat en een dubbelstaafmat hekwerk is dat een enkelstaafmat boven en onder een knik heeft in het hekwerk. Daarnaast zijn de staven van een enkelstaafmat 4.7mm dik, dit is voldoende aangezien er een knik in het hekwerk zit. Een dubbelstaafmat heeft twee horizontale staven van 6mm dik, de verticale staven zijn 5mm dik. De enkelstaafmatten zijn in andere hoogtes beschikbaar ten opzichte van de dubbelstaafmatten.

Voordelen van enkelstaafmatten

Door de mazen bij een enkelstaafmat heeft het hekwerk een open uiterlijk wat veel ruimte geeft aan erf of  tuin. Daarnaast is zowel het enkelstaafs als het dubbelstaafs hekwerk heel stevig, waardoor het hekwerk een lange levensduur heeft en een zeer duurzame oplossing is voor het afscheiden van een stuk grond.

De mogelijkheden

De enkelstaafmat hekken zijn standaard 2,5 meter breed en te verkrijgen in de volgende hoogtes:

 • 103 cm
 • 123 cm
 • 143 cm
 • 173 cm
 • 193 cm

Voor het installeren van het hekwerk zijn de palen 6 x 4 cm het best te gebruiken om hekwerk panelen aan te bevestigen. Deze palen worden compleet met beugels en afdekdopjes bij jou thuis geleverd. Omdat deze palen compleet met het bevestigingsmateriaal worden geleverd, bespaar je jezelf op de uitgaven aan het bevestigingsmateriaal. Voor het installeren van de palen in de grond is snelbeton of beton mortel nodig om er zeker van te zijn dat de paal stevig in de grond staat. Dit verlengt tevens de levensduur van de paal en het hekwerk.

Daarnaast is het ook mogelijk om het hekwerk aan te passen aan jouw eigen wensen en voorkeuren door het toevoegen van de volgende extra toepassingen:

De enkelstaafmatten zijn een open tuinafscheiding met veel doorkijk. Ben je meer gesteld op je privacy? Dan zou je klimopplanten tegen het hekwerk aan kunnen laten groeien, waardoor de doorkijk wordt belemmerd en jouw tuinafscheiding een natuurlijk uiterlijk krijgt. Ook is het mogelijk om de doorkijk van het hekwerk te belemmeren door gebruik te maken van vlechtbanden die als het ware door het hekwerk worden gevlochten.

Plaatsen van enkelstaafmat hekwerk

Het enkelstaafmat hekwerk plaatsen kan je over laten aan de professionals van Hekwerkonline. Wij hebben dagelijks monteurs op de weg die in heel Nederland, Duitsland en België producten monteren voor onze klanten. Daarbij staat kwaliteit, netheid en overleg voorop. Ook jouw enkelstaafmat hekwerk monteren we met de grootste precisie. Maak het jezelf dus gemakkelijk en bestel met onze montageservice. Wil je de enkelstaafmatten zelf monteren? Dat kan zeker! Het systeem is eenvoudig te monteren en feitelijk zonder al te veel gereedschappen. Onze montagehandleidingen bieden ook nog eens hulp.

Goedkope enkelstaafmatten

Enkelstaafmatten van uitstekende kwaliteit en geproduceerd in Nederland. Die kan je bestellen bij Hekwerkonline. En dat uiteraard tegen de beste prijzen. Door productie in Nederland zijn de transportlijnen kort en leveren wij goedkope enkelstaafmatten. Ook nog eens een duurzame keuze. Bij de enkelstaafmatten kan je kiezen voor twee soorten beugels om de palen aan de hekwerkpanelen te bevestigen.

Meet jouw hekwerk op

De mogelijkheden omtrent enkelstaafmat hekwerk zijn eindeloos. Naast dat het een elegante manier is om jouw erf of tuin af te scheiden, kan het op veel verschillende manieren ingezet en aangepast worden aan jouw persoonlijk wensen. Bestel nu gemakkelijk jouw hekwerk online door de afmetingen van jouw tuin of erf in te voeren. Onze calculator rekent precies voor jou uit hoeveel materiaal je nodig bent. Het volledige hekwerk wordt bij jou thuis geleverd. Wacht niet langer en bestel snel jouw enkelstaafmat hekwerk bij Hekwerkonline!

Wil je meer informatie ontvangen over een tuinafscheiding bij Hekwerkonline? Neem vrijblijvend contact met ons op of kijk of jouw vraag beantwoord in de veelgestelde vragen.