Enkelstaafmat hekwerk

Enkelstaafs hekwerk is een modern en stevig paneel. Het hekwerk is op veel verschillende manieren in te zetten.

12 producten

Filter
per pagina

12 producten

Filter
per pagina

Wat is een enkelstaafmat hekwerk?

Staafmat hekwerk is de laatste jaren een heel populaire oplossing voor tuin- of erfafscheiding. Naast dat het hekwerk een modern en open uiterlijk heeft, is het ook heel elegant. Daarom wordt het hekwerk voor zowel privé als zakelijke doeleinden ingezet.

Een staafmat hekwerk bestaat uit staafmatten en palen waaran de staafmatten bevestigd zijn. De staafmat is opgebouwd uit verzinkt draad die aan elkaar worden gelast. Om de staafmatten nog beter te beschermen, worden ze ook voorzien van een poedercoating. De poedercoating wordt in een speciale spuitcabine aangebracht op de hekken, waarna ze worden verhit in een oven. De hitte van de oven zorgt ervoor dat de poedercoating een soort plastic beschermlaagje om het hekwerk wordt. Het zink en de poedercoating zorgen er samen voor dat de hekken worden beschermd tegen roest en weersinvloeden. Hierdoor heeft een enkelstaafmat hekwerk van Hekwerkonline een gegarandeerd lange levensduur.

Het verschil tussen enkelstaafs en dubbelstaafs hekwerk

Het verschil tussen een enkelstaafmat en een dubbelstaafmat hekwerk is dat een enkelstaafmat boven en onder een knik heeft in het hekwerk. Daarnaast zijn de staven van een enkelstaafmat 4.7mm dik, dit is voldoende aangezien er een knik in het hekwerk zit. Een dubbelstaafmat heeft twee horizontale staven van 6mm dik, de verticale staven zijn 5mm dik. De enkelstaafmatten zijn in andere hoogtes beschikbaar ten opzichte van de dubbelstaafmatten.

Voordelen van enkelstaafmatten

Door de mazen bij een enkelstaafmat heeft het hekwerk een open uiterlijk wat veel ruimte geeft aan erf of  tuin. Daarnaast is zowel het enkelstaafs als het dubbelstaafs hekwerk heel stevig, waardoor het hekwerk een lange levensduur heeft en een zeer duurzame oplossing is voor het afscheiden van een stuk grond.

De mogelijkheden

De enkelstaafmat hekken zijn standaard 2,51 meter breed en te verkrijgen in de volgende hoogtes:

  • 103 cm
  • 123 cm
  • 143 cm
  • 193 cm

Voor het installeren van het hekwerk zijn de palen 6 x 4 cm het best te gebruiken om hekwerk panelen aan te bevestigen. Deze palen worden compleet met beugels en afdekdopjes bij jou thuis geleverd. Omdat deze palen compleet met het bevestigingsmateriaal worden geleverd, bespaar je jezelf op de uitgaven aan het bevestigingsmateriaal. Voor het installeren van de palen in de grond is kongcrete installatiekit klein of grootsnelbeton of beton mortel nodig om er zeker van te zijn dat de paal stevig in de grond staat. Dit verlengt tevens de levensduur van de paal en het hekwerk.

Daarnaast is het ook mogelijk om het hekwerk aan te passen aan jouw eigen wensen en voorkeuren door het toevoegen van de volgende extra toepassingen:

De enkelstaafmatten zijn een open tuinafscheiding met veel doorkijk. Ben je meer gesteld op je privacy? Dan zou je klimopplanten tegen het hekwerk aan kunnen laten groeien, waardoor de doorkijk wordt belemmerd en jouw tuinafscheiding een natuurlijk uiterlijk krijgt. Ook is het mogelijk om de doorkijk van het hekwerk te belemmeren door gebruik te maken van vlechtbanden die als het ware door het hekwerk worden gevlochten.

Meet jouw hekwerk op

De mogelijkheden omtrent enkelstaafmat hekwerk zijn eindeloos. Naast dat het een elegante manier is om jouw erf of tuin af te scheiden, kan het op veel verschillende manieren ingezet en aangepast worden aan jouw persoonlijk wensen. Bestel nu gemakkelijk jouw hekwerk online door de afmetingen van jouw tuin of erf in te voeren. Onze calculator rekent precies voor jou uit hoeveel materiaal je nodig bent. Het volledige hekwerk wordt bij jou thuis geleverd. Wacht niet langer en bestel snel jouw enkelstaafmat hekwerk bij Hekwerkonline!

Wil je meer informatie ontvangen over een tuinafscheiding bij Hekwerkonline? Neem vrijblijvend contact met ons op of kijk of jouw vraag beantwoord in de veelgestelde vragen.

Hulp Nodig?