Deze week tot 15% korting op de complete pakketten: lees verder.
Melding sluiten

Hekwerk paal rond 60 x 1.75 mm

Onze prijs € 21,95
(incl. btw)
Waardering:
90%
Paal rond 60 mm x 1.75 mm
Hekwerk paal rond 60 x 1.75 mm
Waardering:
90%
Levertijd
binnen 5 werkdagen
SKU
10101916
Onze prijs 21,95

Hulp nodig met meten?
Lees de meetinstructies

Montage?
Bekijk onze montageservice.

Product goedkoper gezien?
Laat het ons weten!

Productinformatie

Metalen tuinpalen

Voor het plaatsen van een hekwerk zijn verschillende producten noodzakelijk. Naast een hekwerkpaneel, zoals bijvoorbeeld een dubbelstaafmat, en bevestigingsbeugels, heb je een paal nodig. Naast de rechthoekige 60x40 paal, hebben wij bij Hekwerkonline ook ronde metalen palen. De ronde palen hebben wij in een aantal verschillende kleuren. Wij verkopen de ronde metalen palen in de kleuren zwart (ral 9005), groen (ral 6009) en in de kleur grijs (ral 7016). Daarnaast hebben we de ronde metalen paal in een thermisch verzinkte uitvoering. Op deze manier kan de ronde metalen paal gematcht worden bij de kleur van de dubbelstaafmatten.

De ronde palen zijn duurzaam en stevig zodat het gemonteerde hekwerk stabiel staat zodra het gemonteerd is. De metalen paal heeft een dubbele bewerking ondergaan: de metalen paal is verzinkt en daarna afgewerkt met een coating in de bovenstaande kleuren. De zinklaag onder de poedercoating zorgt er voor dat ook bij kleine beschadigingen geen roestvorming op de ronde paal ontstaat. Bij kleine krasjes of lichte beschadigingen kan de ronde metalen paal worden bijgewerkt met een spuitbus lak.
De ronde palen van metaal zijn geschikt voor verscheidende types hekwerk. Zo kan de dubbelstafmat 6/5/6 met de breedte van 2 of 2,5 meter gemonteerd worden aan de ronde palen. Ook de 8/6/8 variant is uiterst geschikt voor montage aan de ronde palen. Voor een stevig resultaat moet de ronde paal zo’n 80 centimeter de grond in worden geslagen (met een zogenoemde palenrammer) of gegraven.
Er kunnen zich situaties voordoen wanneer de grond het niet toelaat om de ronde palen in de grond te graven. Bijvoorbeeld bij een geasfalteerd terrein of bij een woonhuis met een terras. Op dergelijke plekken hebben wij een andere oplossing om de ronde palen te bevestigen, een metalen voetplaat. De metalen palen dienen in dit geval te worden uitgekozen in de hoogte van het hekwerk. Ook de voetplaten ten behoeve van de ronde metalen palen zijn beschikbaar in de kleuren zwart, grijs en groen.
Het bevestigen van de hekwerkpanelen aan de metalen palen gaat middels langlipbeugels. Langlipbeugels vallen precies om de ronde metalen paal voor een strak en stevig resultaat. We hebben drie verschillende soorten langlipbeugels in ons assortiment voor de metalen palen:
Tussenbeugel: bevestiging van de ronde paal tussen een tweetal hekwerkpanelen
Eindbeugel: bevestiging van het hekwerkpaneel aan ronde eind paal
Hoekbeugel: bevestiging van het hekwerkpaneel in een hoek
De langlipbeugels zijn er in de bekende kleuren en de thermisch verzinkte variant. De ronde paal wordt afgewerkt met een dop of dop met haak.
Voor extra stevigheid kan de ronde paal vast worden gezet met onze betonmortel of de snelbeton variant. Dit geeft een ultieme stevigheid van de ronde paal en dus het hekwerk. Niet alleen na het plaatsen, maar ook in de jaren daarna.

Schrijf een beoordeling over Hekwerk paal rond 60 x 1.75 mm
U plaatst een review over:Hekwerk paal rond 60 x 1.75 mm
Uw waardering

Veelgestelde vragen

Hoe lang moeten de palen zijn bij het hekwerk wat ik wil hebben?

De rechthoekige palen, d.w.z. de multipalen en de standaard 6 cm x 4 cm palen, gaan 60 cm de grond in en de ronde palen 80 cm de grond in. Dus de palen zijn 60 cm of 80 langer dan het hek. Let op! Bij multipalen hoort een specifieke paal bij een hoogte van een hek. Dit komt door de voorgemonteerde bevestigingsblokjes. Ook als je voetplaten besteld, zul je deze lengte moeten kiezen voor de palen en deze af moeten slijpen met een slijptol. Een overzicht van multipalen vind je hier.

Videos

Dubbelstaafmat hekwerk ronde paal