Rotsmotief schutting

Luxe schuttingen voor de beste prijzen. Alle houtsoorten met rotsmotief betonplaten liggen bij Hekwerkonline op voorraad, te wachten op jou!

Verfijn resultaten
Selectie verfijnen
Uitvoering poort
 1. Enkele poort 4 artikelen
Houtsoort
 1. Grenen hout 2 artikelen
 2. Douglas hout 3 artikelen
 3. Hardhout 2 artikelen
 4. Zwart grenen hout 3 artikelen
 5. Nobifix 3 artikelen
Kleur
Hoogte
 1. 130cm 5 artikelen
Aantal planken
 1. 17 planks tuinscherm 1 artikel
 2. 21 planks tuinscherm 4 artikelen
 3. 22 planks tuinscherm 1 artikel
 4. 23 planks tuinscherm 3 artikelen
Breedte
 1. 100 cm 5 artikelen
 2. 120 cm 2 artikelen

1-20 van 23 artikelen

Filter
Pagina
per pagina

1-20 van 23 artikelen

Filter
Pagina
per pagina
Veelgestelde vragen
Wat is een rotsmotief schutting?

Een rotsmotief schutting wordt ook wel een luxe schutting genoemd. Een rotsmotief schutting heeft een dubbele onderplaat met motief. Het houten scherm is daardoor ietsje lager, echter de totale hoogte is nog altijd zo’n 200 centimeter. Een rotsmotief schutting kan worden uitgevoerd in 5 verschillende houtsoorten.

Biedt een rotsmotief schutting extra privacy?

Een rotsmotief schutting is dus ook wel een luxe schutting. Een luxe schutting heeft houten schermen met veel planken en dus geen doorkijk maar wel maximale privacy. Meer privacy vaak in vergelijk met een reguliere schutting. De mate van privacy is vaak een reden om voor een rotsmotief schutting te kiezen.

Gaat een rotsmotief schutting langer mee?

Een rotsmotief schutting gaat lang mee. De levensduur van een rotsmotief schutting is langer in vergelijk met een houten schutting. Bij een rotsmotief schutting zijn de houten onderdelen goed beschermt en staat niet op de grond wat de levensduur ten goede komt. Deze luxe schutting maakt het dus een duurzame keuze.

Rotsmotief hout beton schutting

Rotsmotief hout beton schuttingen zijn een veelgemaakte keuze bij Hekwerkonline. Niet voor niets geven we ook graag het label “luxe schutting” aan deze variant in ons uitgebreide assortiment. Deze schutting geeft namelijk een luxe uitstraling aan je erfafscheiding en daarmee je tuin door de elementen die gebruikt worden in deze schutting. Zo zijn alle onderdelen van het beton bewerkt met een coating waardoor de producten langer kleurvast zijn. Daarnaast zijn de houten schermen voorzien van 21 of zelfs 23 planken waardoor de privacy in de tuin gemaximaliseerd wordt. Tenslotte zijn de stalen onderdelen van roestvrij staal. Kortom een rotsmotief hout beton schutting heeft het allemaal!

De onderstaande producten zijn onderdeel van een hout beton schutting met rotsmotief:

 • Tuinscherm
 • Onderplaten
 • Betonpalen
 • Betonnen afdekkap 
 • Houten afdekkap 
 • Bevestigingsmateriaal

Hieronder zoomen we nader in op alle onderdelen van de hout beton schutting met rotsmotief en de beschikbare houten tuindeuren waarmee je je schutting compleet kunt maken.

Tuinscherm voor een rotsmotief schutting

Waar de reguliere hout beton schuttingen doorgaans met een scherm van 180 centimeter hoogte worden uitgevoerd, zit dit bij een rotsmotief hout beton schutting net iets anders. Een rotsmotief hout beton schutting wordt voorzien van een scherm van 130 centimeter hoogte – de breedte is overigens 180 centimeter. Is de schutting dan lager? Nee dat is niet het geval, er is alleen een hoger deel beton zichtbaar: de rotsmotief onderplaten. Tuinschermen zijn bovendien verkrijgbaar in uitvoeringen met meer en minder planken. Dit bepaalt de doorkijk van een schutting. Bij de rotsmotief hout beton schuttingen heb je de keuze uit een tuinscherm met 21 planken of 23 planken. Een hoog niveau van privacy voor optimale luxe.

De tuinschermen voor rotsmotief hout beton schuttingen zijn er bij Hekwerkonline in verschillende soorten hout:

De tuinschermen worden geschroefd met roestvrijstalen schroeven. Dit zorgt voor een stevig geheel dat duurzaam is zodat je lange tijd kan genieten van je luxe schutting.

Onderplaat 

Waar de reguliere schuttingen een tuinscherm van 180 centimeter gebruiken met een betonnen onderplaat van zo’n 20 centimeter, heeft een rotsmotief hout beton schutting een tweetal onderplaten van zo’n 36 centimeter per stuk. Tezamen met de afdekkappen van hout en beton en uiteraard het houten tuinscherm van 130 centimeter hoogte bereikt de schutting een hoogte van ongeveer 200 centimeter. De onderplaten zijn uiteraard niet glad maar hebben de kenmerkende rotsmotief structuur. Dat juist kenmerkt deze schutting. De onderplaten hebben het rotsmotief aan beide zijden zodat beide buren kunnen genieten van deze structuur. De lengte van de onderplaten is 184 centimeter zodat deze even breed zijn als de tuinschermen (en twee centimeter de betonpaal in schuiven). De dikte is ongeveer 4,5 centimeter.

De rotsmotief onderplaten zijn van beton dat voorzien is van een laag coating. Dit zorgt voor een kleurvast product – een mooie luxe uitstraling. De onderplaten zijn verkrijgbaar in een tweetal kleuren bij Hekwerkonline:

 • Lichtgrijs
 • Antraciet

De kleuren van de onderplaten kunnen desgewenst worden gecombineerd met de verschillende soorten hout die bij ons verkrijgbaar zijn. Zo matcht nobifix uitstekend met het antraciet en kan red wood prima gecombineerd worden met grenen.

Betonpalen 

De betonpalen van de rotsmotief schutting hebben eenzelfde look en feel als de beton palen voor een reguliere schutting. Er zijn echter een tweetal belangrijke verschillen tussen de twee beton palen. Het eerste verschil is het feit dat de betonpalen van de rots motief hout beton schutting gecoat zijn. Dit geeft de intense kleurstelling en zorgt voor een luxe uitstraling. Het tweede verschil is de grootte van de sleuf waar de onderplaten in vallen. Waar de reguliere schutting één onderplaat gebruikt, heeft de rotsmotief hout beton schutting een tweetal onderplaten – met rotsmotief uiteraard. De rots motief beton palen zijn uiteraard voorzien van voorgeboorde gaten voor de houten tuinschermen.

De betonpalen voor rotsmotief zijn bij Hekwerkonline verkrijgbaar in een aantal varianten – dit om altijd de opstelling naar wens te kunnen neerzetten. Hieronder sommen wij de verschillende typen betonpalen op:

 • Tussenpaal: deze betonpaal heeft sleuven aan twee zijden om een zogenaamde rechte lijn te maken
 • Hoekpaal: deze betonpaal heeft twee sleuven aan twee zijden naast elkaar zodat je een hoek kan maken
 • T-model paal: deze betonpaal heeft drie sleuven om een “t-splitsing” te maken
 • Eindpaal: deze betonpaal heeft één sleuf: het begin of einde van een schutting

De betonpalen voor rotsmotief hout beton schuttingen zijn ongeveer 280 centimeter lang. Deze gaan dus zo’n 80 centimeter de grond in. De kopmaat van de palen is 10x10 centimeter. Dit geeft een gewicht van rond de 60 kilo per paal.

De betonpaal is verkrijgbaar in een tweetal kleuren: lichtgrijs en antraciet. Pas de schutting dus af op jouw persoonlijke wensen.

Wil je een tuinscherm bevestigen aan de muur en geen gebruik maken van een begin- of eindpaal? Dat kan uiteraard ook, daarvoor hebben wij een oplossing. Gebruik daarvoor ons muurprofiel.

Betonnen afdekkap voor een rotsmotief schutting

De betonnen afdekkap wordt niet gebruikt bij een reguliere hout beton schutting. Wel bij de rotsmotief hout beton schutting. Deze afdekkap zorgt er mede voor dat de rotsmotief hout beton schutting een luxe afwerking en daarmee uitstraling heeft. De piramide zorgt ervoor dat regenwater niet op de afdekkap blijft liggen en in aanraking komt met het scherm – wat de levensduur van het houten tuinscherm ten goede komt.

De betonnen afdekkappen zijn bij Hekwerkonline verkrijgbaar in de kleuren lichtgrijs en antraciet. Uiteraard voorzien van een coatlaag zodat het product zijn kleur langer behoudt. De betonnen afdekkap valt exact op de onderplaten met rotsmotief voor een mooi geheel. De betonnen afdekkappen hebben dus een lengte van ongeveer 180 centimeter.

Houten afdekkap voor een rotsmotief schutting

De rotsmotief hout beton schutting is niet compleet zonder een houten afdekkap. Ten eerste geeft de afdekkap met piramidevorm de uitstraling die een rotsmotief hout beton schutting verdient. Daarnaast zorgt de houten afdekkap ervoor dat regenwater niet op het houten tuinscherm komt en blijft staan wat een positief effect heeft op de levensduur van de schutting.

De afdekkappen hebben een lengte van ongeveer 180 centimeter waardoor deze exact op het tuinscherm vallen. De sponningbreedte is ongeveer 5,5 centimeter. De afdekkappen van hout “vallen” in principe op de tuinschermen, echter raden wij aan deze vast te schroeven.

De houten afdekkappen voor de rotsmotief hout beton schuttingen zijn bij Hekwerkonline in verschillende soorten hout verkrijgbaar – uiteraard passend bij de houten tuinschermen. Bij ons verkrijgbaar zijn de volgende houten afdekkappen:

 • Douglas
 • Grenen
 • Hardhout
 • Zwart gespoten hout
 • Red wood
 • Nobifix

Bevestigingsmateriaal

Met het bevestigingsmateriaal voor rotsmotief hout beton schuttingen bevestig je de houten tuinschermen stevig aan de betonpalen. De bevestigingsmaterialen zijn verpakt in sets van 4 stuks. Het tuinscherm dient op een viertal punten vastgezet te worden aan de betonnen paal.

Het bevestigingsmateriaal is gemaakt van roestvrij staal voor een lange levensduur.

Tuindeuren voor de schutting

Een rotsmotief hout beton schutting is in vele gevallen niet compleet zonder een tuindeur – ook wel poort of tuinpoort genoemd. De tuinpoorten zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar bij Hekwerkonline. Uiteraard passend bij jouw favoriete houtsoort. Zo onderscheiden we de volgende tuindeuren voor bij de rotsmotief hout beton schutting:

 • Tuinpoort douglas voor rotsmotief schutting
 • Tuinpoort grenen voor rotsmotief schutting
 • Tuinpoort zwart gespoten hout voor rotsmotief schutting
 • Tuinpoort red wood voor rotsmotief schutting
 • Tuinpoort hardhout voor rotsmotief schutting
 • Tuinpoort nobifix voor rotsmotief schutting

De tuinpoorten zijn bij Hekwerkonline beschikbaar in een heel aantal breedtes. De veelgemaakte keuze voor de breedte zijn de poorten met een doorgang van 100 en 120 centimeter. Bij ons is de keuze echter groter. Wij bieden tuinpoorten aan met breedtes van 90 tot 150 centimeter. Ook dubbele poorten van hout zijn bij ons verkrijgbaar van 200 tot 300 centimeter. De hoogte van de poorten ligt rond de 190 en 195 centimeter.

Al onze poorten zijn voorzien van een stalen frame waar de planken opgeschroefd zijn. Dit geeft een stevige deur.

Hoogwaardige kwaliteit en onderhoud

Een rotsmotief hout beton schutting bestaat du uit een heel aantal onderdelen - allemaal van hogwaardige kwaliteit. Om deze kwalitet te behouden, dient onderhoud gepleegd te worden aan de schutting - indien gewenst. Het verkleuren van bijvoorbeeld de houtdelen heeft zeker zijn charme. De kleur van hout en beton wordt echter behouden door deze (keer op keer) te bewerken. Het hout dient bewerkt te worden met een speciale beits. De betondelen kunnen wanneer kleurverlies optreedt, worden gelakt met speciale betoncoating.

Advies over een rotsmotief schutting

Heb je vragen of wil je nader advies over een luxe rotsmotief schutting? Geen probleem. Onze behulpzame medewerkers van de klantenservice staan voor je klaar via de telefoon of email. Heb je dus een vraag, aarzel niet en stuur een email of bel met een van onze medewerkers.