Terrasoverkapping

Een overkapping van Hekwerkonline staat voor kwaliteit, gemak en de beste prijs. Maak je keuze en ontvang je product snel thuis.

16 producten

Filter
per pagina

16 producten

Filter
per pagina

Terrasoverkapping

Genieten van de lente- of zomerzon, of juist tijdens de winterdagen relaxen in een warme jacuzzi? Dat doe je het best onder een terrasoverkapping van Hekwerkonline. Met een goede terrasoverkapping kun je het hele jaar in luxe genieten van je tuin en creëer je een woonkamer voor buiten. Je kunt er bovendien alle kanten mee op, doordat je de achterkant en zijkanten dicht kunt maken. Dit is wel zo prettig voor de nodige privacy en voor het stoppen van het koude windje dat dikwijls door Nederland waait.

Voordelen 

Terrasoverkappingen worden steeds populairder en dat is niet zomaar! Ze bieden je namelijk vele voordelen. Los van het feit dat je je woonruimte groter maakt, hebben we een aantal voordelen van een terrasoverkapping voor je op een rijtje gezet:

  • Je hebt beschutting tegen de zon en dus tegen uv-straling;
  • Je zit droog wanneer het regent;
  • Je kunt ze relatief eenvoudig zelf plaatsen;
  • Je kunt uitbreiden met wanden aan de zij- en achterkant;
  • Je hebt de perfecte plek om buiten te dineren;
  • Je hebt opbergruimte voor bijvoorbeeld haardhout.

En daarnaast is het natuurlijk een mooie toevoeging aan je tuin! Dus wat wil je nog meer?

Terrasoverkapping hout

De terrasoverkappingen van Hekwerkonline zijn gemaakt van hout van de beste kwaliteit, waardoor je er jarenlang plezier van kunt hebben. De houten terrasoverkappingen zijn ook perfect te combineren met onze schuttingen, zodat je tuin één mooi geheel blijft. De overkappingen die wij aanbieden zijn gemaakt van douglas hout, simpelweg omdat dit naast een duurzame en sterke houtsoort ook een fraaie uitstraling heeft.

Wens je een terrasoverkapping van een ander materiaal? Dat is ook geen probleem. Wij kunnen een overkapping leveren en monteren in alle soorten, maten en materialen. Kijk hiervoor op de pagina met maatwerkoverkappingen.

Terrasoverkapping met of zonder wanden

De terrasoverkappingen zijn simpel uit te breiden met wanden in Zweeds Rabat. Je hebt dan zelf de keuze of je 1, 2 of 3 wanden plaatst, namelijk: een achterwand of een linker en rechter zijwand. Het is natuurlijk geheel afhankelijk van waar je het plaatst en waarvoor je de overkapping wilt gebruiken of én hoeveel wanden je nodig hebt. Plaats je de terrasoverkapping aan huis, dan is een achterwand bijvoorbeeld niet noodzakelijk. Een wand zorgt in ieder geval voor meer privacy, minder wind en een drogere plek wanneer het regent.

De wanden van Zweeds Rabat zijn beschikbaar in onbehandeld en zwart geïmpregneerd douglas hout. Je kunt daarnaast nog kiezen of je enkelzijdig of dubbelzijdig rabat wilt, net wat jij het mooist vindt!

Verschillende afmetingen

Je kunt bij ons terecht voor terrasoverkappingen in verschillende afmetingen. Voor de breedte heb je de keuze uit 300 cm, 400 cm, 500 cm en 600 cm. De diepte is 300 cm. Zo weet je zeker dat je altijd beschut kunt zitten. Onze terrasoverkappingen hebben een plat dak, er zit dus geen hoogteverschil in je terrasoverkapping. De hoogte van de overkapping is zo'n 260 cm. 

Alle opties 

Douglas terrasoverkappingen zijn uit te breiden met een aantal opties zoals al beschreven. Betonpoeren voor een stabiele fundatie of met een aantal wanden met verschillende opties.

Naast deze opties kan de overkapping en de tuin compleet worden gemaakt met bijvoorbeeld de onderstaande producten van Hekwerkonline:

  • Zweefparasols voor een zonnetje dat de overkapping binnen schijnt in de avond
  • Een douglas schutting die perfect matcht met het hout van de overkapping
  • Bloempotten voor een gezellige en luxuese uitstraling
  • Tuinmeubelen om in te relaxen onder de terrasoverkapping van douglas hout

Al de bovenstaande opties zijn bij Hekwerkonline verkrijgbaar en kunnen wij eenvoudig meeleveren met de overkapping.

Glazen wand overkapping?

Wij bieden onze overkappingen aan met een glazen wand. Een glazen wand in de overkapping is fraai: je houdt vrij zicht maar hebt geen last van bijvoorbeeld de wind. Onze glazen wanden hebben doorgaans een hoogte van 225cm waardoor de overkapping ook op 225cm hoogte wordt geplaatst. Wanneer je bij ons een glazen schuifwand kiest, is het belangrijk om te weten dat de ondergrond waterpas moet zijn voor een goede montage van de wand. Heb je een ondergrond die niet waterpas is dan zorgt dat er voor dat de wand niet kan schuiven. Erg belangrijk dus!

Kies je voor montage van de overkapping met glazen schuifwand door Hekwerkonline, dan dien je de ondergrond zelf waterpas te maken – dit zit niet bij de montageprijs inbegrepen! 

Mochten onze monteurs er bij de montage achterkomen dat de ondergrond niet waterpas is, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Terrasoverkapping bestellen

Je kunt je terrasoverkapping eenvoudig en snel bestellen bij Herkwerkonline. Via een aantal klikken stel je de gehele overkapping samen. Op deze manier kan je niets vergeten en leveren wij de overkapping compleet naar je wensen. We leveren vanuit voorraad dus je kunt je douglas overkapping altijd binnen 5 tot 10 werkdagen thuis verwachten! Alle onderdelen worden standaard meegeleverd zodat je direct aan de slag kunt met de montage.

Montageservice

Je kunt de terrasoverkapping zelf plaatsen, maar kunt ook gebruik maken van onze montageservice. Dan komen onze monteurs de overkapping voor je plaatsen, dat scheelt jou weer tijd en moeite! Geef wel van tevoren aan hoe ze de spullen het best in je tuin kunnen krijgen en of er andere dingen zijn waarmee rekening moet worden gehouden zoals een terras dat deels verwijderd moet worden. Hoe completer de informatie van tevoren is, des te sneller kunnen wij de overkapping plaatsen.

Kies je voor montage van de overkapping met glazen schuifwand door Hekwerkonline, dan dien je de ondergrond zelf waterpas te maken – dit zit niet bij de montageprijs inbegrepen! 

Mochten onze monteurs er bij de montage achterkomen dat de ondergrond niet waterpas is, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Vragen over een terrasoverkapping?

Heb je nog vragen over onze terrasoverkappingen of een van de andere overkappingen in onze webshop? Of kun je wel wat advies gebruiken voor het plaatsen van je overkapping? Dan kun je gerust contact met ons opnemen. Bel ons op 085 - 130 19 47 of chat met één van onze medewerkers via de contactpagina.

Veelgestelde vragen
hoe hoog mag mijn terrasoverkapping zijn?

Een terrasoverkapping mag maximaal 3 meter hoog zijn.

Heb ik een vergunning nodig voor een terrasoverkapping?

Zolang je terrasoverkapping niet hoger is dan 3 meter is heb je geen vergunning nodig.

Heb ik een vergunning nodig voor een kapschuur?

Voor de kapschuren van Hekwerkonline heb je geen vergunning nodig.