Trellis schermen

Door gebruik te maken van een trellisscherm geef je jouw tuin een open uitstraling, wat resulteert in een gevoel van ruimte. Kijk welke bij jouw tuin passen.

20 producten

Filter
per pagina

20 producten

Filter
per pagina

Trellisscherm

In de wereld van tuinontwerp is er een element dat steeds weer zijn tijdloze elegantie bewijst: het trellisscherm. Deze prachtige en functionele toevoeging aan je schutting is niet alleen optisch aantrekkelijk, maar bieden ook diverse voordelen voor elke buitenruimte. Een trellisscherm combineert functionaliteit en schoonheid, waardoor ze een populaire keuze zijn voor mensen die hun tuin willen verfraaien en optimaliseren.

Diverse modellen en afmetingen

Trellisschermen zijn verkrijgbaar in diverse modellen en afmetingen, waardoor ze perfect aanpasbaar zijn aan elke tuin. Of je nu op zoek bent naar een smalle trellis om tussen dichte schuttingelementen te plaatsen of naar een hogere schutting met een open karakter, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een veelgekozen optie is het trellisscherm van 180 x 180 cm, waarmee je een indrukwekkende hoogte creëert zonder de ruimte volledig af te sluiten. Door klimplanten tegen dit scherm te laten groeien bijvoorbeeld, behoud je een luchtige uitstraling terwijl je toch privacy krijgt zodra de planten volgroeid zijn. Een trellisscherm zie je ook vaak als decoratiescherm tegen een ander tuinscherm, of tegen een muur geschroefd. Of creëer een toog met een rond trellisscherm. Kies uit grote of kleine kaders, recht of diagonaal. Breed, smal, hoog, laag, rond, recht, de keuze is enorm. Met deze trellisschermen kun je je fantasie de vrije loop laten!  

Combinatie met tuinschermen

Het combineren van trellisschermen met andere soorten tuinschermen biedt een veelzijdige en esthetisch aantrekkelijke oplossing voor het inrichten van je tuin. Trellisschermen kunnen prachtig worden geïntegreerd met houten tuinschermen om een natuurlijke, open uitstraling te creëren die past bij een klassieke of landelijke tuin. Voor een modernere look kunnen composiet tuinschermen worden gebruikt; deze zijn duurzaam en onderhoudsarm, en hun strakke lijnen vormen een mooi contrast met de speelse patronen van de trellisschermen. Bamboe tuinschermen hebben een exotische en milieuvriendelijke touch, perfect voor een tuin met een zen- of tropische sfeer. Ook bij een bamboe schutting kun je trellisschermen gebruiken, laat het zonlicht je tuin instromen! Een trellisscherm in een decoratief en functioneel tuinscherm, ideaal voor het ondersteunen van klimplanten en het creëren van groene wanden. Door deze diverse materialen en stijlen te combineren, kun je een unieke en persoonlijke tuinomgeving creëren die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is.

Voordelen van trellisschermen

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van trellisschermen in je tuin:

  • Visuele aantrekkingskracht: Trellisschermen voegen een element van schoonheid en verfijning toe aan elke buitenruimte. Ze kunnen worden gebruikt om lelijke muren of hekwerken te verbergen, of om een aantrekkelijke achtergrond te creëren voor planten en bloemen.
  • Ondersteuning voor klimplanten: Trellisschermen bieden een uitstekende ondersteuning voor klimplanten zoals rozen, clematissen en wijnstokken. Dit creëert een weelderige groene muur die zowel functioneel als optisch aantrekkelijk is.
  • Privacy en schaduw: Hoewel trellisschermen een open structuur hebben, kunnen ze privacy bieden wanneer ze begroeid zijn met dichte klimplanten. Ze kunnen ook helpen bij het creëren van schaduwrijke plekken in je tuin.
  • Veelzijdigheid: Trellisschermen zijn zeer veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Ze kunnen dienen als afscheiding, als decoratief element of als ondersteuning voor planten.

Praktische tips

Plaatsing en installatie: Zorg ervoor dat je trellisschermen stevig en stabiel zijn geplaatst. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent zware klimplanten te laten groeien. Gebruik stevige palen en bevestigingsmaterialen om te zorgen voor een langdurige installatie.

Kies de juiste planten: Niet alle klimplanten zijn geschikt voor trellisschermen. Kies planten die goed groeien in dit klimaat en die geschikt zijn voor de hoeveelheid zonlicht die je tuin ontvangt. Populaire keuzes zijn klimrozen, clematissen en jasmijn.

Regelmatig onderhoud: Hoewel trellisschermen relatief onderhoudsvriendelijk zijn, is het belangrijk om ze af en toe te controleren op schade of tekenen van slijtage. Houten trellisschermen kunnen bijvoorbeeld periodiek een nieuwe laag beits of verf nodig hebben om ze te beschermen tegen de elementen. We bieden hardhouten trellisschermen aan en grenen trellisschermen. De grenen trellisschermen zijn geïmpregneerd voor een langere levensduur.

Creatief gebruik van trellisschermen: Wees creatief met hoe je trellisschermen gebruikt in je tuin. Ze kunnen niet alleen dienen als afscheidingen, maar ook als decoratieve elementen die verschillende delen van je tuin met elkaar verbinden. Overweeg het gebruik van trellisschermen om een intieme zithoek te creëren of om een saai deel van je tuin nieuw leven in te blazen.

Trellisscherm van hekwerkonline

Trellisschermen zijn een prachtige en functionele toevoeging aan elke tuin. Met hun veelzijdigheid, optische aantrekkingskracht en praktische voordelen bieden ze tal van mogelijkheden om je tuin of terras te verbeteren en te verfraaien. Bij Hekwerkonline vind je een breed scala aan opties en deskundig advies om je te helpen de perfecte keuze te maken voor jouw tuin. Bij Hekwerkonline vind je een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige trellisschermen. Of je nu vragen hebt over de verschillende mogelijkheden of behoefte aan advies bij het ontwerpen van je tuin, ons team staat klaar om je te assisteren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

Veelgestelde vragen
Welke houtsoorten worden gebruikt voor trellisschermen?

Trellisschermen kunnen worden gemaakt van verschillende houtsoorten, waaronder hardhout en geïmpregneerd grenen. Hardhout biedt duurzaamheid en natuurlijke weerbestendigheid, terwijl geïmpregneerd grenen kosteneffectief en goed beschermd is tegen rot en insecten.

Zijn trellisschermen van hardhout of geïmpregneerd grenen weerbestendig?

Hardhout is van nature weerbestendig en vereist minimaal onderhoud. Geïmpregneerd grenen is behandeld om weerbestendig te zijn, maar periodiek onderhoud kan de levensduur verlengen.

Kan ik trellisschermen van hardhout en geïmpregneerd grenen schilderen of beitsen?

Ja, beide houtsoorten kunnen worden geverfd of gebeitst. Gebruik buitenverf of -beits die geschikt is voor het specifieke houttype om de levensduur en uitstraling te verbeteren.

Wat zijn de voordelen van hardhouten trellisschermen?

Hardhout biedt een hoge duurzaamheid, natuurlijke weerstand tegen rot en insecten, en een esthetisch aantrekkelijke uitstraling die in de loop van de tijd kan vergrijzen als het niet wordt behandeld.

Wat zijn de voordelen van trellisschermen van geïmpregneerd grenen?

Geïmpregneerd grenen is betaalbaar, goed beschermd tegen rot en insecten door de impregnatiebehandeling, en gemakkelijk te bewerken en te installeren.

Wat is een trellisscherm?

Een trellisscherm is een type tuinscherm dat bestaat uit een raamwerk van latten of spijlen, meestal in een rooster- of diamantpatroon, bedoeld om klimplanten te ondersteunen. Het biedt zowel een decoratieve als functionele oplossing in de tuin, omdat het privacy kan bieden en tegelijkertijd de groei van klimplanten bevordert, waardoor een groene en levendige afscherming ontstaat.