Enkele tuinpoorten

Enkele poorten van Hekwerkonline zijn er in verschillende soorten en maten. Neem snel een kijkje en koop de poort die bij je past.

Veelgestelde vragen
Wat is een enkele tuinpoort?

Een enkele tuinpoort is een poort met één vleugel. De vleugel wordt bevestigd aan een poortpaal en sluit tegen een andere paal – tegen een poortvanger. Voorbeelden van enkele tuinpoorten van Hekwerkonline zijn de dubbelstaafmat poort 6/5/6 of de sierpoort aurora van 1 meter hoog. Enkele tuinpoorten zijn vaak onderdeel van een tuinafscheiding rondom woonhuizen.

Wat is het verschil tussen een enkele en een dubbele tuinpoort?

Waar een enkele tuinpoort één vleugel heeft die open en dicht kan, heeft een dubbele tuinpoort er twee. Dat is het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten poorten. De dubbele tuinpoort is voor grote openingen, de enkele tuinpoort voor kleinere openingen.

Enkele poorten van Hekwerkonline

Een enkele looppoort om je perceel af te sluiten? Dan ben je bij Hekwerkonline aan het goede adres. Om ongenode gasten buiten te houden of om een beetje privacy te creëren, is in de eerste plaats een hekwerk of andere erfafscheiding onmisbaar. Een hekwerk is echter pas compleet met een tuinpoort. Bij Hekwerkonline bieden wij een heel scala aan looppoorten. Een enkele looppoort is een poort met één enkele vleugel. Deze poorten worden vaak toegepast als afsluiting van de achtertuin of voortuin of om toegang te krijgen tot een terrein. De enkele poorten zijn bij Hekwerkonline verkrijgbaar in verschillende soorten hout en van metaal.

Verschillende varianten enkele poorten

Je vindt bij ons enkele poorten van verschillende materialen. Wij hebben tuinpoorten van metaal en van hout. De metalen poorten zijn gemaakt van verzinkt staal en daarna voorzien van een coatlaag. De houten enkele poorten zijn verkrijgbaar in de houtsoorten douglas, grenen, red class, hard hout en zwart gespoten grenen. Onder andere de onderstaande metalen en houten poorten zijn beschikbaar:

De enkele tuinpoorten van metaal zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De dubbelstaafmatpoorten bieden wij bijvoorbeeld aan in de kleuren zwart (ral 9005), grijs (ral 7016) en groen (ral 6009). Ook de thermisch verzinkte variant is verkrijgbaar voor dit type poort. De sierpoorten en houten poorten hebben wij alleen in zwart en niet in andere kleurstellingen. Hier bepaalt de keuze van het type hout de kleur. Zo geeft hard hout een diepe bruine kleur en een chique uitstraling. Douglas geeft de typische rood-roze kleurstelling en is een veelgemaakte keuze. Voor hout geldt wel: dit wordt na verloop van tijd grijs.

Compleet poort pakket

De enkele poorten van Hekwerkonline zijn samengesteld als compleet pakket. De poorten worden dus compleet geleverd; alle benodigde onderdelen zitten in de verpakking. Dit geldt voor zowel de metalen looppoorten als voor de houten poorten. De pakketten zijn dus voorzien van een aantal standaard onderdelen. De ondergenoemde onderdelen zitten standaard in een compleet pakket voor de poort:

  • Poortvleugel
  • Deurkruk set + slot
  • Poortpalen (bij een metalen poort)
  • Kozijn (bij een houten poort)

Bij het bestellen van een houten poort dient dus rekening gehouden te worden met het feit dat het kozijn ergens aan gemonteerd dient te worden. Deze bevestigingsmaterialen worden niet bij geleverd aangezien de situatie bij iedere toepassing anders kan zijn en onbekend is. Betonmortel zit ook niet standaard bijgesloten, echter raden wij altijd aan een poort vast te zetten in beton voor ultieme stevigheid.

Afmetingen enkele tuinpoorten

Het assortiment van Hekwerkonline bestaat uit een keur aan poorten van verschillende afmetingen. De afmetingen zijn vooraf gedefinieerd; er zijn standaard afmetingen gekozen in het productieproces om de beste prijs te kunnen bieden. Per type poort kan dan een keuze gemaakt worden die aansluit bij de persoonlijke wensen.

De enkele tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. Zo hebben we van de dubbelstaafmat poorten de veelgebruikte breedtes van 100, 125 en 150 centimeter. De sierpoorten in ons assortiment zijn verkrijgbaar in de breedtematen van 100 en 120 centimeter. De houten varianten zijn verkrijgbaar in de breedtes vanaf 90 centimeter tot en met 150 centimeter. Let wel, er dient bij het bestellen van een tuinpoort aandacht voor de doorloop breedte te zijn versus de totale breedte van de poort. De totale breedte is van belang bij de ruimte die beschikbaar is om de poort te plaatsen. De breedte van de doorgang van de poort is van belang voor de zaken die door de poort moeten zoals bijvoorbeeld een grasmaaier. Op deze manier is er bij Hekwerkonline altijd een tuinpoort met de breedte die aansluit bij je persoonlijke wensen.

Aangaande de hoogte van de tuinpoorten is er ook voor elke wens een oplossing. De metalen poorten (premium en professional) zijn er al vanaf een hoogte van 60 centimeter. Met sprongen van 20 centimeter ligt tot 240 centimeter hoogte ligt standaard bij ons op voorraad. Over de hoogte van de houten looppoorten kunnen we kort zijn. Deze ligt rond de 195 centimeter zodat dit overeenkomt met de hoogte van de schutting. Wil je een poort op maat of een designpoort? Ook dat kan, vraag naar de mogelijkheden bij onze klantenservice voor een advies en poort op maat.

Stevige en duurzame tuinpoort

De enkele poorten van metaal in ons assortiment zijn stevig doordat deze geproduceerd worden uit verzinkt staal. Daarnaast zijn de enkele tuinpoorten erg duurzaam dankzij de gegalvaniseerd en gepoedercoate afwerking. De metalen tuindeuren zijn hierdoor goed bestand tegen verschillende weersinvloeden en zijn daarmee “onverwoestbaar”. Het verzinkte staal en de aangebrachte coating zorgt er uiteraard voor dat roestvorming voorkomen wordt. De houten poorten in ons assortiment verkrijgen de stevigheid door het stalen frame waarop de houtdelen gemonteerd worden. Het stalen frame is verzinkt en roest om deze reden niet. De houtdelen worden met roestvrij stalen schroeven bevestigd. De houtdelen van de poorten zijn op een verantwoorde wijze gekapt met alle benodigde certificaten.

Een stevige poort is niets zonder een goed werkend slot. Onze metalen poorten zijn voorzien van kwaliteitssloten van onder andere locinox. De houten poorten kunnen worden afgewerkt met een deurklinkset van roestvrijstaal of zwart gecoat.

Montage van een poort

Het monteren van een tuinpoort is een klus die je zelf kan klaren. Ook zonder technische achtergrond is dit prima zelf te realiseren. In de eerste plaats zijn de poorten die wij leveren compleet en dus voorzien van alle noodzakelijke onderdelen. Daarnaast zitten de “losse onderdelen” zoals bijvoorbeeld sloten voor gemonteerd of zijn in ieder geval de bevestigingspunten en boorgaten aanwezig. Wij raden aan de poort altijd in beton vast te zetten. Door het gewicht van de vleugel voorkom je dat de poort – zogezegd – gaat hangen. Hiervoor hebben we verschillende soorten betonmortel in ons assortiment. Voor het monteren zijn een aantal gereedschappen of hulpstukken noodzakelijk. Zo is een waterpas onmisbaar en zul je gaten moeten graven voor de poortpalen. Een meetlint of rolmaat om de juiste maten te zetten is verder essentieel. Zie je het niet zitten om de poort zelf te plaatsen of heb je hier geen tijd voor? Dat is geen probleem. Hekwerkonline heeft een aantal eigen teams voor het monteren van onder andere tuindeuren. Geef je wensen door en onze mensen zullen de poort vakkundig plaatsen.

Wil je weten hoe onze mensen de producten installeren? Dat kan: met enige trots presenteren wij een gedeelte van onze “uitgevoerde projecten”. 

Heb je vragen over tuindeuren?

Heb je vragen of wil je meer weten over een enkele tuinpoort? Wij beantwoorden graag al je vragen. Neem een kijkje op onze pagina met de veelgestelde vragen en kijk of jouw vraag erbij staat! Is dat niet het geval? Wij zijn telefonisch uiteraard beschikbaar om je verder te helpen.

Wij leveren producten uit voorraad en jouw enkele deur zal tussen 3 en 5 werkdagen na order bij je thuis zijn. Wil je maatwerk? Ook geen probleem alleen zal de levertijd afwijken afhankelijk van de productietijd. Heb je zelf een aanhanger? Afhalen van je bestelde producten kan bij ons magazijn.