Bamboe schutting

Ben je op zoek naar een nieuwe schutting? Overweeg dan om één van de bamboeschuttingen van Hekwerkonline te bestellen. Onze bamboeschuttingen zijn  ijzersterk en een lust voor het oog. 

Verfijn resultaten
Selectie verfijnen
Uitvoering poort
 1. Enkele poort 4 artikelen
Houtsoort
 1. Hardhout 2 artikelen
 2. Bamboe 5 artikelen
Kleur
Hoogte
 1. 90cm 1 artikel
Breedte
 1. 100 cm 4 artikelen
 2. 180 cm 1 artikel
 3. 200 cm 1 artikel
 4. 250 cm 1 artikel

16 producten

Filter
per pagina

16 producten

Filter
per pagina
Veelgestelde vragen
Hoe lang blijft een bamboe schutting goed?

Een bamboe schutting is een mooie natuurlijke en tropische tuinafscheiding. Het bamboe blijft jaren goed. Bamboe is van nature erg stevig en sterk. Genoeg redenen dus om een schutting aan te schaffen van bamboe.

Hoe plaats je een bamboe schutting?

Een bamboe schutting bestaat uit metalen palen en bamboe schermen. Een bamboe schutting plaats je door eerst de gaten voor de palen te graven. Hierin zet je de metalen palen vast in beton. De schermen van de bamboe schutting zet je hier vervolgens vast tussen.

Hoe snel verkleurt een bamboe schutting?

Bamboe stokken verkleuren niet zo snel. Als je de bamboe stokken bewerkt met een onderhoudsmiddel, verkleuren deze zelfs minimaal. Naar verloop van tijd komt er wel een beetje grijze teint over de bamboe heen. Dat geeft ook de charme aan de bamboe schutting.

Kun je in bamboe schroeven?

In de bamboe schermen kan je niet zomaar schroeven. Dan loop je het risico dat de bamboe stokken gaan scheuren en dat is natuurlijk jammer. Voor het plaatsen van de schutting hoef je sowieso niet te boren.

Bamboe schutting van Hekwerkonline

Ben je op zoek naar wat anders dan een dubbelstaafmat hekwerk of hout beton schutting? Ben je op zoek naar een natuurlijke schutting of een tuinafscheiding met een natuurlijk uiterlijk? Dan hebben wij een zeer fraai alternatief in ons assortiment: de bamboe schutting. De bamboe schutting bestaat uit een stalen frame dat voorzien is van een zinklaag. Deze zinklaag is aangebracht om corrosie en roest op het frame te voorkomen. Dit frame wordt opgevuld met bamboe stokken zodat een bamboescherm ontstaat: een van de belangrijkste onderdelen van een bamboe schutting. De bamboe stokken worden heel dicht op elkaar geplaatst in het frame zodat het vrijwel niet meer mogelijk is om er tussendoor te kijken.

Een schutting van bamboe geeft dan ook de nodige privacy in jouw tuin. Door bamboehout te combineren met een verzinkt stalen frame is de bamboe schutting een zeer sterke tuinafscheiding. Dit maakt dat ze ook weerbestendig en duurzaam zijn. Een ideale, fraaie én natuurlijke tuinafscheiding dus!

Bamboe

Bamboe is een zeer snel groeiende plantsoort, die overigens niet in Nederland groeit. Het groeigebied strekt zich uit over een groot deel van de wereld: tropische en subtropische gebieden. Zo komt het voor in grote delen van Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Bamboestokken worden zonder wortel geoogst en de stok groeit heel snel weer aan. Deze stokken kunnen na een jaar of 4 á 5 weer geoogst worden. Dit maakt bamboe een hernieuwbare en duurzame grondstof. Bamboe heeft dezelfde eigenschappen als tropisch hardhout; het is heel sterk materiaal en verteert niet. De bamboe schutting heeft daarom een gegarandeerd lange levensduur. Tezamen met het stalen frame krijg je dus een schutting met lange levensduur.

Bamboe is nog niet zo veelvoorkomend in de tuinen als bijvoorbeeld een douglas schutting, maar het materiaal wint snel terrein. Het kan dus toegepast worden op schuttingen, maar is ook op rol verkrijgbaar. Dit om bijvoorbeeld te bevestigen aan een dubbelstaafmat hekwerk.

Toepassingen

De bamboe schutting kan voor een verscheidenheid aan toepassingen worden ingezet. Zo zie je ze bij woonhuizen, in achtertuinen, bij kinderdagverblijven, dakterrassen en nog vele andere plekken. De bamboe tuinschermen geven een gezellige en natuurlijke look – minder strak in vergelijking met andere tuinafscheidingen. Ze geven dus een aangename sfeer en een beetje een vakantiegevoel. Bij woonhuizen zie je bamboe schuttingen vaak in de achtertuin. Op een dakterras geeft het een beetje beschutting in de zomer tegen de zon. De bamboeschermen combineer je ook heel goed met andere type schuttingen of afrasteringen uit ons assortiment. Zo is het bamboe tuinscherm heel mooi te combineren met steenkorven, kokos schanskorven en bijvoorbeeld dubbelstaafmat hekwerk. Door te combineren met verschillende materialen en veel verschillende planten creëer je een unieke en tropische sfeer in jouw tuin.

Compleet pakket bamboe schutting

De bamboe schutting samenstellen en bestellen doe je niet elke dag – nemen wij maar aan. Hoe weet je dan dat je geen onderdelen mist? Daar hebben wij bij Hekwerkonline wat op bedacht. We hebben een configurator gemaakt waar dankzij het invoeren van een aantal variabelen de producten automatisch worden geselecteerd en in de winkelmand komen. Zo voer je de strekkende meters  in, de hoogte, het aantal hoeken en selecteert de kleur. De configurator doet de rest voor jou. Standaard zitten de onderstaande onderdelen in je complete bamboe schutting pakket:

 • Bamboe schutting paneel
 • Schutting palen
 • Zelftappers

In de configurator kun je nog wat optionele items kiezen om je schutting compleet te maken. Je bestelling wordt binnen 3 tot 5 werkdagen geleverd, dus je kunt snel aan de slag!

Opties bij de bamboe schutting

Naast de combinatie met andere afscheidingen en de opties in de configurator hebben we een heel aantal optionele items in ons assortiment. Deze optionele keuzemogelijkheden zijn praktisch van aard, maar zeker ook om de bamboe schutting te verfraaien. Om het jou eenvoudig te maken hebben we hieronder de meest gekozen opties opgesomd om te bestellen bij je schutting van bamboe:

 • Bamboe poort – voor een unieke look die 100% past bij de schutting
 • Bloembakken – om het nog gezelliger te maken in je tuin
 • Verlichting – voor de optimale sfeer in jou tuin als het donker begint te worden
 • Zinkspray – om het stalen frame bij te werken als het op maat gemaakt moet worden

Voor een complete bamboe tuinafscheiding moet je dus bij Hekwerkonline zijn.

Bamboe tuinscherm

We hebben bij Hekwerkonline de mooie en functionele bamboe schutting schermen: de stalen frames met bamboestokken. Duurzaam mooi en ook nog eens handig verkrijgbaar in een compleet pakket. Daarnaast hebben we ook losse bamboe tuinschermen. Het donkere bamboe tuinscherm en het lichte bamboe tuinscherm. Deze tuinschermen zijn perfect te gebruiken als bekleding aan bijvoorbeeld een muur (binnen of buiten) maar ook als bekleding aan de wand van een overkapping. De bamboe tuinschermen zijn als het ware gevlochten en zijn rond de 200cm hoog.

Bamboe schutting hoogte

De bamboe schutting van Hekwerkonline bieden wij aan in de standaard hoogtes van 90 en 180 cm. Een prima hoogte om een fijn plekje te creëren in een tropische setting. Uiteraard kan je een bamboe tuinpoort bestellen in de gelijke hoogte – 180 cm. Wil je een andere hoogte? Dat kan uiteraard. We kunnen de bamboe schutting ook leveren in een hoogte van 200cm. Vraag naar de mogelijkheden.

Montage

Het monteren van een bamboe schutting is een klus die je over kan laten aan de professionals van Hekwerkonline. In de configurator is een van de stappen de optie “wil je het product laten monteren”. De prijs wordt meteen zichtbaar en wij plannen de montagedag altijd op korte termijn in. Bijkomend voordeel is dat wij de producten kennen, het gereedschap standaard in onze bus hebben liggen en dat onze professionals deze klussen vaker klaren. Kijk voor meer uitgevoerde projecten ook op onze pagina met uitgevoerde projecten.

Zelf monteren? Uiteraard ook geen probleem. De bamboe schutting producten zijn niet zwaar en redelijk handzaam. Met een beetje goede wil en hulp kan iedereen een bamboe schutting zelf monteren. Uiteraard heb je de medewerkers van Hekwerkonline achter de hand die je antwoord kunnen geven op eventuele vragen.

Onderhoud bamboe schutting

Door de jaren heen zullen de bamboestokken iets verweren, waardoor ze doffer en iets lichter van kleur zullen worden. Het is ook mogelijk dat de bamboestokken verticaal kunnen gaan splijten. Deze invloeden door het weer en de tijd hoeven trouwens geenszins een negatief effect te hebben: het is tegelijkertijd ook de charme van het product. Echter, om verkleuring te voorkomen kunnen de bamboestokken tijdig behandeld worden met een blanke lak. Hiermee zorg je ervoor dat ze extra worden beschermd en behouden de bamboestokken de originele kleur en glans.

Bestel nu jouw bamboe schutting bij Hekwerkonline

Geef jouw tuin die tropische, natuurlijke en unieke uitstraling door de toevoeging van een bamboe schutting als tuinafscheiding. Wij helpen jou graag verder! Bereken nu heel gemakkelijk wat je precies nodig bent door enkel jouw tuinafmetingen in te voeren. Wij leveren vervolgens de volledige bamboe schutting op maat bij jou thuis! Heb je vragen of wil je advies? Stel ze dan aan onze klantenservice. Wij staan voor je klaar om elke vraag over te beantwoorden.