Deze week tot 15% korting op de complete pakketten: lees verder.
Melding sluiten

Zandbakken

De zandbakken van hekwerkonline! Uitgerust met een handige deksel welke opgeklapt kan worden tot zitbank. De zandbakken zijn gemaakt van Douglas- of Grenenhout. Urenlang speelplezier gegarandeerd! 

5 producten

Filter
per pagina

5 producten

Filter
per pagina

Zandbak

Als je kleine kinderen hebt kan een zandbak in je tuin natuurlijk niet ontbreken. Als er namelijk iets is waar kinderen generatie op generatie van genieten is het spelen in een zandbak. Het is dus tijdloos en ook nog eens eenvoudig! Bekijk ons assortiment en bestel de juiste zandbak voor jouw tuin.

Houten zandbak

Onze zandbakken zijn gemaakt van douglas- of grenenhout. Het voordeel van hout ten opzichte van plastic zandbakken is dat het duurzamer is, langer meegaat en gemakkelijk te bewerken is. Je kunt er bijvoorbeeld ook nog een kleurtje aan geven en als je het hout behandelt met impregneervloeistof en beits zul je er nog langer plezier aan beleven. Bovendien kan hout wel tegen een stootje, dus als er eens een schepje of een emmer tegenaan knalt hoef je je geen zorgen te maken.

Gemakkelijk af te dekken

Onze zandbakken zijn allemaal uitgerust met een deksel, waardoor je het zand gemakkelijk af kunt dekken op het moment dat de zandbak niet gebruikt wordt. Zo houd je het zand mooi droog en schoon. Het model Roy maakt zelfs mooie bankjes van de deksel, multifunctioneel dus! Een onbewaakte en onafgedekte zandbak werkt namelijk erg uitnodigend voor dieren zoals katten, honden en vogels. En dat wil je liever niet hebben, net zoals je ook geen regenwater op je zand wil krijgen.

Diverse afmetingen

Gelukkig zijn onze zandbakken er in meerdere maten. Dus of je nou een grote of een kleine tuin hebt en hoeveel kinderen je ook hebt, wij hebben een geschikt formaat voor je. Bovendien heb je bij ons de keuze uit verschillende vormen en verschillende houtsoorten.

Je zandbak vullen

                                         
Voor een zandbak in je tuin kun je het best speelzand gebruiken. Hoeveel je hiervoor nodig hebt kun je eenvoudig berekenen. Het aantal kubieke meter van je zandbak is namelijk ook direct het aantal kubieke meter zand dat je nodig hebt. Als je je zandbak dan vult, kun je het best vijf tot tien centimeter onder de rand stoppen. Hierdoor kunnen je kinderen veilig spelen, zonder over de rand te vallen. Het zand dat je dan overhoudt kun je als reserve bewaren. Mocht er bijvoorbeeld toch eens vuil in komen, zand wegwaaien of een andere reden zijn om je zand bij te vullen.

Onderhoud

Je zandbak heeft over het algemeen niet veel onderhoud nodig, mits je het voor gebruik goed impregneert en vervolgens behandelt met beits. Hiermee creëer je een beschermlaag voor het hout en maken schimmels en houtrot geen kans. Ook het weer zal nog maar een gering effect hebben op de kwaliteit van het hout. Het verstandigst is om elk najaar te kijken of er nog een nieuwe laag nodig is. Dan is het ‘zandbakseizoen’ afgelopen en kun je dus gerust even het hout in de beits zetten.

Een zandbak kopen bij Hekwerkonline

Heb je de perfecte zandbak gevonden? Dan plaats je ‘m eenvoudig in je winkelwagen. Kijk voor je bestelt nog even of je niet nog andere producten van Hekwerkonline nodig hebt, dan kun je dit in een keer bestellen en krijg je het ook tegelijk binnen! Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice.

Veelgestelde vragen

Er zijn geen veelgestelde vragen over dit product. Heb je zelf een vraag over dit product, neem dan contact op met onze klantenservice.