Schanskorven

Schanskorven van Hekwerkonline zijn eenvoudig te monteren en in elke hoogte verkrijgbaar. Uitstekende kwaliteit tegen de beste prijs.

Veelgestelde vragen
Wat is een schanskorf?

Een schanskorf is een zeer populaire tuinafscheiding die gemaakt is van een combinatie van palen, hekken en stenen. De palen en hekken vormen als het ware een muur. Een holle muur welteverstaan die gevuld wordt met breuksteen. Breuksteen is verkrijgbaar is verschillende kleuren waardoor de schanskorf in verschillende kleuren uitgevoerd kan worden.

Wat zit er in een schanskorf?

Een schanskorf wordt 9 van de 10 keren gevuld met stenen. Breukstenen wel te verstaan. Deze zijn groot genoeg om niet uit de schanskorf constructie te vallen. Vullen van een schanskorf kan ook met andere materialen zoals boomschors.

Wat kost een schanskorf?

Een schanskorf of schanskorf schutting is niet de meest goedkope oplossing voor een tuinafscheiding. Door de materialen die benodigd zijn, kost dit type schutting meer in vergelijk met een dubbelstaafmat. Bij Hekwerkonline kan je wel rekenen op de beste prijs voor een schanskorf.

Kan ik een schanskorf zelf plaatsen?

Een schanskorf kan je zelf plaatsen. De palen en de schanskorfhekken zijn licht van gewicht en handelbaar. Het vullen met stenen van de schanskorf is ook iets wat je zelf kan doen. Houd er wel rekening mee dat het plaatsen van de schanskorf – of eigenlijk het vullen daarvan – erg veel werk is.

Schanskorf van Hekwerkonline

Een steeds bekender wordend product binnen de tuinafscheidingen is de schanskorf, ook wel bekend als steenkorf, draadkorf of schanskorfschutting. Je zou het ook kunnen kennen als 'gabionen', zoals het in Duitsland wordt genoemd. Ook voor deze vorm van tuinafscheiding ben je bij Hekwerkonline natuurlijk aan het juiste adres. Wij hebben zelf een systeem ontwikkeld dat bestaat uit metalen palen (ook wel profielen) en onze eigen dubbelstaafmatten. Het systeem blinkt uit in eenvoud en strakke lijnen. Je kunt het schanskorfsysteem feitelijk zonder handleiding opbouwen. 

Unieke erfafscheiding

Schanskorven zijn een unieke manier om je tuin of erf af te schermen. lWij bieden schanskorven die standaard gevuld kunnen worden met stenen, deze worden ook wel steenkorven genoemd. Uiteraard kunnen onze schanskorven ook met andere materialen gevuld worden.

Schanskorf schuttingen komen niet alleen voor bij woonhuizen in de voor- of achtertuin. Het product wordt toegepast op veel meer plekken. Zo is de schanskorf graag gezien bij bedrijfspanden als afrastering, maar verstevigt dit fraaie product ook menig talud of overgang van snelwegen. Kortom: een veelzijdig product dat een fraaie uitstraling geeft op vele verschillende plekken.

Wat is een schanskorf?

Wat is dat precies een schanskorf of steenkorf? Een schanskorf is een grote korf die bestaat uit stalen draden die aan elkaar gelast zijn. Voor de constructie van een schanskorf wordt vaak gebruik gemaakt van dubbelstaafmat hekwerk. Deze panelen worden vastgezet tussen metalen profielen – de palen van de schanskorf schutting. De schanskorf kan vervolgens gevuld worden met stevig en zwaar materiaal. De veelgemaakte keuze voor het vullen zijn stenen. Breukstenen om precies te zijn: deze zijn groot genoeg om niet uit de constructie te vallen. De constructie van de korf in combinatie met het materiaal in de schanskorf zorgt ervoor dat het een sterk geheel wordt. Omdat de korf gevuld wordt met natuurlijke materialen wordt een schanskorf als een duurzame tuinafscheiding gezien.

Steenkorven

Steenkorven worden ook vaak steenkorf schuttingen genoemd. Bij steenkorven is de schanskorf gevuld met stenen – de meest gemaakte keuze dus. De stenen voor schanskorven bestaan uit natuursteen brokken. Het voordeel van steenkorven is dat ze onderhoudsvrij en erg duurzaam zijn door het gebruik van natuurlijke materialen. Daarnaast is de stalen constructie van de schanskorf verzinkt, waardoor het materiaal bestand is tegen weersinvloeden en roestvorming. De steenkorven hebben wij ook uitgevoerd in een lage optie, voor het afbakenen van bijvoorbeeld een voortuin of gewoon als object van verfraaiing in de tuin.

Stenen schanskorf

De meest gemaakte keuze voor het vullen van de schanskorf is dus de breuksteen. Andere opties zijn boomschors of andere natuurlijke producten. De stenen zijn er in verschillende kleuren, om de schanskorf schutting af te stemmen op de wensen van jou. We hebben de stenen beschikbaar in de onderstaande varianten:

Bij moderne huizen wordt vaak gekozen voor de grijze variant stenen. Dit geeft een strakke en moderne look die je doortrekt in de tuin. De rode en gele schanskorf stenen zijn een veelgemaakte keuze in landelijke gebieden of bij bijvoorbeeld scholen – om de setting iets op te vrolijken.

Waarom moet je kiezen voor schanskorven?

Een houten schutting, dubbelstaafmatten of composiet. De keuze voor een nieuwe tuinafscheiding is enorm. Waarom zou je kiezen voor een schanskorf? Daar zijn goede redenen voor, vinden wij. Omdat de schanskorven volledig gevuld kunnen worden met natuurlijke materialen, hebben de schanskorven weinig tot geen inkijk in de tuin. Hiermee is jouw privacy gegarandeerd. Daarnaast zijn de schanskorven geschikt voor iedere tuin en passen ze goed bij verschillende architectuur stijlen.

Voor een unieke uitstraling in jouw tuin is een zogenaamde schanskorf schutting dus een ideale keuze. 

De schanskorven van Hekwerkonline zijn eenvoudig zelf te installeren door ons unieke systeem. Wil je hier meer over weten? Neem eens een kijkje op de pagina met uitgevoerde projecten.

Plaatsen schanskorf schutting

Kan ik een schanskorf of steenkorf zelf plaatsen? Die vraag krijgen we wel vaker van onze klanten. Het plaatsen of monteren van een gabionen schutting of schanskorf is in principe geen lastige klus. Het systeem blinkt uit door eenvoud en dat vormt dus geen enkel probleem. De materialen zijn qua afmeting niet erg groot en dus ook niet zo zwaar. Ook wat dat betreft zou het zelf monteren van de schanskorf schutting geen probleem moeten vormen. Echter, een belangrijk onderdeel van het monteren van een gabionen schutting moet niet over het hoofd worden gezien: het vullen van de korf met stenen. Dit is misschien niet moeilijk, het is zeker een tijdrovende klus. De stenen moeten in een emmer of met de hand in de korf worden gelegd. Dat kan je dus zeker zelf, houd er echter rekening mee dat dit wat tijd gaat kosten.

Monteren van een schanskorf schutting doe je altijd in combinatie met betonmortel. Door het gewicht van de stenen, dienen de schanskorf palen stevig in de grond gezet te worden. Gebruik hiervoor onze betonmortel of snelbetonmortel.

Wil je liever dat je schanskorf schutting wordt geplaatst? Dat kan ook en daar kunnen wij je bij helpen uiteraard. Wij hebben monteurs in dienst die deze klus uit handen nemen en een schanskorf in mum van tijd opzetten. Met het juiste gereedschap en de nodige ervaring klaren wij iedere klus.

Voordelen

Er zijn tal van redenen om voor een gabion schutting te gaan. Eén van de belangrijkste punten is smaak: je moet een schanskorf mooi vinden. En met creativiteit kan een schanskorf niet alleen dienen als tuinafscheiding maar ook als tuinhaard, brievenbus of gewoon als decoratief element in je tuin. Onderstaande punten zijn de redenen van onze klanten om voor een schanskorf te kiezen:

  • Schanskorf schuttingen hebben geen onderhoud nodig: schilderen, beitsen of snoeien is niet aan de orde
  • Monteren en plaatsen kan je zelf doen zonder specialistisch gereedschap
  • De lange levensduur: een steenkorf gaat eigenlijk niet kapot
  • De multi toepasbaarheid door de verschillende breedtes, hoogtes, kleuren, etc.
  • Een natuurlijke vorm van privacy
  • Afstemmen op elke situatie door de verschillende kleuren breukstenen

Een verscheidenheid aan redenen dus om voor een schanskorf te kiezen.

Opties bij de schanskorf schutting

Een schanskorf kan nog fraaier worden gemaakt met een aantal optionele items. Deze willen we je zeker niet onthouden. De volgende opties zijn een prima aanvulling op je schanskorven schutting:

Naast optionele items die de schanskorf nog mooier maken, hebben we ook een aantal praktische opties die we kunnen aanbevelen. Een aantal sommen we hieronder op:

  • Zinkspray – voor het bijwerken van ingekorte hekwerkpanelen
  • Dubbelstaafmat poort – de thermisch verzinkte variant past perfect bij de verzinkte delen van een schanskorf
  • Gereedschap – kijk voor handige tools op onze pagina met gereedschappen

Prijs 

Wat kost een schanskorf? Nog een vraag die we vaak tegenkomen. De prijs van een schanskorf schutting hangt af van een aantal zaken. Zo is de hoogte en het aantal benodigde meters een belangrijke bepaler van de kosten. Ook het feit of er montage gewenst is of niet is belangrijk. Algemeen gezegd kunnen we concluderen dat een schanskorf vaak wat duurder is in vergelijk met een hekwerk. Dat komt omdat er meer materiaal nodig is zoals de stenen.

Eén ding is zeker: voor de beste prijs-kwaliteitverhouding van een schanskorf moet je bij Hekwerkonline zijn. Kijk snel op onze site of neem contact op met een van onze mensen.

Vragen over een schanskorf?

Het je vragen of wil je advies van onze experts voordat je de schanskorf schutting gaat bestellen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers zijn elke dag telefonisch voor je bereikbaar – en uiteraard ook via de email. Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze showroom om de gewenste producten te bekijken.