Deze week tot 15% korting op de complete pakketten: lees verder.
Melding sluiten

Houten schuttingen

Diverse houten schuttingen met verschillende soorten palen, de tuinschermen zijn verkrijgbaar in verschillende hout.

1-24 van 47 artikelen

Filter
Pagina
per pagina

1-24 van 47 artikelen

Filter
Pagina
per pagina

Houten schutting bij Hekwerkonline

Wil jij een houten schutting kopen? Dan ben je bij Hekwerkonline aan het juiste adres. Een schutting van hout is één van de populairste vormen van tuinafscheiding, welke erg natuurlijk en elegant oogt in de tuin. Houten schuttingen zijn opgebouwd uit een houten tuinscherm en houten of betonnen schuttingpalen. De tuinschermen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, welke gecombineerd kunnen worden met verschillende soorten palen. Bij Hekwerkonline bieden wij houten schuttingen aan die gemaakt zijn van grenenhout en zwart gedompeld hout. Het hout van de schutting kan gaan werken, dit betekent dat het hout kan vervormen door de invloed van vocht. Dit komt doordat het hout krimpt of uitzet, waardoor er kleine scheurtjes kunnen ontstaan in de houten schutting.

Welke types zijn er?

De houten schuttingen zijn opgebouwd uit een schuttingpaneel en een schuttingpaal. Het schuttingpaneel van hout, dat ook wel tuinscherm genoemd wordt, heeft houten planken die verticaal of horizontaal bevestigd zijn. Een schuttingpaneel met verticale planken is de meest gekozen variant. De horizontale uitvoering is niet standaar bij ons verkrijgbaar maar kan ook besteld worden bij Hekwerkonline. Een houten schutting met verticale planken geeft een abstracter resultaat. De houten tuinschermen hebben een standaardafmeting van 180 x 180 cm. Dit zorgt ervoor dat jij je schuttingpaneel van hout gemakkelijk kunt monteren. Bij Hekwerkonline bieden wij in de basis schuttingen aan in twee typen hout:

Wat heb je nodig?

Voor het plaatsen van een grenen houten schutting heb je de volgende onderdelen nodig:

Bij Hekwerkonline leveren we alles compleet aan, inclusief alle accessoires en benodigde bevestigingsmaterialen.

Schutting afsluiten met een tuinpoort

Wil je jouw houten schutting afsluiten met een poort? Bij Hekwerkonline bieden wij verschillende soorten houten poorten, waardoor er altijd wel één past bij jouw wensen. We bieden houten poorten in verschillende breedtes en verschillende houtsoorten. Voor het afsluiten van jouw schutting van hout in combinatie met een houten poort heb je de volgende componenten nodig:

De service van Hekwerkonline

Bestel gemakkelijk jouw houten schutting bij Hekwerkonline. Kies welk type schutting van hout het beste bij jouw wensen past, vul de afmetingen van jouw perceel in en wij rekenen precies uit hoeveel materiaal jij nodig hebt. Daarna leveren wij het complete pakket bij jou thuis af. Wil je graag dat wij de schutting voor je plaatsen? Geen probleem! Kies dan voor de montageservice van Hekwerkonline. Heb je vragen of wil je graag meer weten over ons aanbod houten schuttingen? Onze specialisten gaan graag met je in gesprek om je verder te helpen met jouw zoektocht naar de juiste houten schutting. Neem gerust contact met ons op!

Veelgestelde vragen
Wat kost een houten schutting?

Een houten schutting kan een paar honderd tot een paar duizend euro kosten. De prijs is afhankelijk van het type hout, de afmetingen en opties van je schutting. Om achter het exacte prijsplaatje te komen vul je jouw voorkeuren in het houten schutting pakket.

Wat is beter Douglas of grenen schutting?

Grenen hout is van nature minder duurzaam dan douglas, maar omdat wij al ons grenen hout impregneren is de levensduur nagenoeg gelijk met douglas. De keuze is dus volledig afhankelijk van wat jij mooi vind.

Wat kost een houten schutting per meter?

Bij Hekwerkonline koop je al een schutting vanaf €70,- per strekkende meter. Vul jouw afmetingen en opties in het pakket en zie direct de prijs in.

Gaat een houten schutting lang mee?

Een houten schutting van Hekwerkonline gaat minimaal 10-15 jaar mee. Als je de levensduur aanzienlijk wilt verhogen, raden wij je aan een hout beton schutting te overwegen.