Grenen schutting

Wil je een grenen houten schutting kopen? Bij Hekwerkonline bieden wij verschillende grenen schuttingen aan. Je kunt jouw tuin mooi afsluiten met een grenen schutting welke een erg natuurlijke uitstraling heeft.

1-12 van 17 artikelen

Filter
Pagina
per pagina
 1. Gaaspaneel grenen 180 x 180 cm
  Gaaspaneel grenen met kader
  Waardering:
  100%
  • Verkrijgbaar in meerdere hoogtes: 180 cm en 90 cm breed
  • Geïmpregneerd grenen
  • Verzinkt gaas 3.8 mm dik
 2. Afdeklat zwart grenen | lengte 180 cm
  Afdeklat zwart grenen hout | lengte 180 cm

  Op zoek naar een mooie strakke afwerking van je schutting in het zwart? Wij bieden een afdeklat aan die even lang is als een schuttingpaneel in het zwart.

1-12 van 17 artikelen

Filter
Pagina
per pagina

Grenen schutting

Een schutting die jaren na het monteren nog altijd als een huis staat? Hout dat niet kapot te krijgen is? Dan denken wij dat je op zoek bent naar een grenen houten schutting. Een grenen schutting kenmerkt zich door de ietwat groene gloed over het bruine hout: een impregneermiddel waardoor het hout jarenlang meegaat. Om deze reden is de schutting van grenenhout een van de meest gemaakte ­keuzes. ­Ook bij Hekwerkonline kiezen veel mensen voor dit product. Wij hebben dan ook een keur aan grenen schuttingen in ons assortiment om jouw schutting exact te kunnen matchen aan jouw wensen. Het typische grenenhout kan verder perfect gecombineerd worden met onze betonnen producten in zowel lichtgrijs als antraciet. Voor ieder dus wat wils bij Hekwerkonline als het gaat om schuttingen van grenen hout.

Wat is grenen precies?

Grenen is een naaldhoutsoort en heeft de kenmerkende lichtbruine bijna geelachtige kleur. Deze houtsoort is afkomstig van de grove den (Pinus Sylvestris) en volop verkrijgbaar op het Europese vasteland. Grenen heeft een zeer uitgesproken tekeningen patroon. Het hout is zeer geliefd door zijn lange levensduur in combinatie met de prijs van het product. De levensduur verkrijgt het product met name door het impregneren. Na het impregneren heeft het hout een levensduur van zo’n 10 tot 15 jaar. Grenenhout is vrij zacht en daardoor goed te bewerken. De houtsoort komen we zowel binnen als buiten tegen en wordt verwerkt in keukens, kasten, vloeren, plafonds, wanden, trappen en dus ook als tuinhout.

Bij Hekwerkonline gebruiken we grenen in verschillende soorten schuttingen en overkappingen.

Voordelen van grenen

Zoals boven beschreven is het grenen hout een redelijk zacht product. Dat is een pluspunt van deze houtsoort aangezien het makkelijk te bewerken is. Ook de verkrijgbaarheid en dus beschikbaarheid is prima, wat een gunstig effect heeft op de prijs. Grenen houten schuttingen zijn een voordelige keuze in vele gevallen. De lange levensduur door het impregneren van het hout is een ander belangrijk punt waardoor grenen schuttingen een veelgemaakte keuze zijn. Doordat deze houtsoort in Europa groeit zijn de transporten en de daarbij behorende kosten ook een positief aspect. Dit komt de duurzaamheid ten goede.

Grenen van Hekwerkonline heeft nog meer voordelen. Wij hebben altijd alles op voorraad dus de grenen schuttingen zijn na bestelling super snel bij jou thuis. De prijzen van grenen bij ons zijn een ander pluspunt: wij verkopen kwalitatief goede tuinschermen tegen de beste prijzen.

Verschillende grenen varianten

We hebben verschillende soorten schuttingen in ons assortiment. Zo kunnen we je schuttingen bieden van douglas, composiet en dus ook grenen. Ook als je voor een grenen schutting kiest, heb je echter nog een keur aan mogelijkheden om de schutting op jouw persoonlijke wensen af te stellen. Zo hebben we schuttingen met betonnen onderdelen of zonder betonnen onderdelen. En in de schermen heb je keuze tussen het aantal planken en de hoogte van het scherm. De onderstaande opties kunnen in ieder geval gekozen worden:

 • Grenen tuinscherm 19 planks
 • Grenen tuinscherm 21 planks
 • Grenen tuinscherm 23 planks
 • Compleet pakket grenen rotsmotief schutting
 • Compleet pakket grenen hout beton schutting
 • Grenen poorten
 • Grenen gaaselement
 • Grenen verloop scherm

De verschillende soorten grenenhout kunnen uiteraard met elkaar gecombineerd worden. Zo kan je uitstekend gaaselementen toevoegen aan je schutting. Op deze wijze creëer je enige doorkijk in de verder dichte schutting. De gaaselementen worden vaak begroeid met een klimplant zoals hedera. Ook verloopschermen worden toegepast voor een hoog schuttingdeel (180 centimeter) naar een laag schuttingdeel (90 centimeter). Mocht je tips of advies wensen over de verschillende combinaties voor grenen schuttingen dan kan je een kijkje nemen op de pagina met uitgevoerde projecten of ons natuurlijk bellen.

Compleet grenen pakket

Waar moet je beginnen met het bestellen en samenstellen van je grenen schutting? Hoe stel je zeker dat je bestelde producten voldoende zijn voor je project, maar ook niet te veel? Daar hebben wij voor jou over nagedacht: dat lossen wij voor jou op met onze configurator. Waar jij mee moet beginnen is de keuze voor een type houtsoort en (globaal) opmeten hoeveel meter schutting je nodig hebt. Onze tool doet dan het rekenwerk voor jou. Vul het aantal hoeken van je schutting in, heeft het aantal meters in en kies de gewenste kleur van je beton onderdelen. Eén van de meest verkochte grenen producten is daarom ook het complete grenen hout beton schutting pakket. Zowel de reguliere variant als onze luxe rotsmotief variant. De onderstaande producten zitten sowieso in het complete pakket: 

De producten worden als compleet pakket bij jou op de stoep gezet – afhalen bij ons magazijn kan natuurlijk ook. Dit noemen wij grenzeloos gemak: je kan aan de slag met je nieuwe grenen schutting pakket.

Aanvullingen op je grenen schutting

Eén van de keuzes die je kan maken in het complete pakket is een poort. Onmisbaar om bijvoorbeeld een doorgang te creëren in je achtertuin. Wij hebben de tuinpoorten van grenen in de hoogte beschikbaar van ~195 centimeter. In de breedte heb je de keuze uit de volgende maatvoering:

 • 90 centimeter
 • 100 centimeter
 • 110 centimeter
 • 120 centimeter
 • 130 centimeter
 • 140 centimeter
 • 150 centimeter

De poorten worden ook geleverd als een compleet pakket, inclusief kozijn en slotset.

Een andere keuzemogelijkheid is betonmortel of snelbeton. Door de palen vast te zetten in beton creëer je een super stevig geheel en dat voor een lange duur. Wij raden dan ook aan je schutting vast te zetten met beton. Voor overige opties kan je een kijkje nemen op onze pagina met onderdelen of op onze pagina met gereedschap.

Installeren van een grenen schutting

Het installeren van een grenen schutting pakket laten de meeste mensen over aan een professional, een handig familielid of een buurman met wat technisch inzicht. Tijdgebrek, maar ook het niet beschikbaar hebben van het juiste gereedschap kan een reden zijn om de klus uit te besteden. Hekwerkonline kan deze klus ook van je overnemen. Wij beschikken over een aantal montageteams die veel ervaring hebben met schuttingen plaatsen. Vele tevreden klanten zijn je voorgegaan.

Wil je echter zelf je schutting monteren? Dat kan zeker! De producten zijn weliswaar zwaar, maar met een beetje hulp en goede zin kan je deze klus prima zelf klaren. We raden je wel aan een aantal gereedschappen klaar te leggen voor deze klus. Een houtzaag is noodzakelijk voor het inkorten van een houten schutting paneel om de schutting precies passend te maken op de situatie ter plaatse. Een rolmaat van minimaal 5 meter is handig om de afstanden juist in te schatten en de palen op de juiste plekken te plaatsen. Een waterpas is daarnaast aan te raden om de grenen schutting in het lood te plaatsen.

Vragen of advies?

Heb je advies nodig of heb je vragen over een schutting van grenen? Dat is geen enkel probleem. Wij staan via email voor je klaar. Bel je liever? Ook geen probleem. Onze telefoonlijnen zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 uur tot en met 17:00 uur. Bel ons dus gerust en wij beantwoorden alle vragen over je nieuwe grenen schutting of elke andere vraag die je hebt.

Hulp Nodig?