Hout beton schutting

Hout beton schuttingen van A-kwaliteit tegen de beste prijzen. Neem snel een kijkje en bestel.

Verfijn resultaten
Selectie verfijnen
Uitvoering
 1. Horizontaal 2 artikelen
 2. Verticaal 2 artikelen
Uitvoering poort
 1. Enkele poort 13 artikelen
Houtsoort
 1. Grenen hout 8 artikelen
 2. Douglas hout 14 artikelen
 3. Hardhout 5 artikelen
 4. Zwart grenen hout 7 artikelen
 5. Red Class hout 2 artikelen
 6. Nobifix 5 artikelen
 7. Vuren hout 4 artikelen
Kleur
Hoogte
 1. 90cm 6 artikelen
 2. 130cm 5 artikelen
 3. 180cm 9 artikelen
 4. 180 - 90cm 4 artikelen
Aantal planken
 1. 17 planks tuinscherm 1 artikel
 2. 19 planks tuinscherm 6 artikelen
 3. 21 planks tuinscherm 17 artikelen
 4. 22 planks tuinscherm 3 artikelen
 5. 23 planks tuinscherm 6 artikelen
Breedte
 1. 90 cm 8 artikelen
 2. 100 cm 15 artikelen
 3. 110 cm 8 artikelen
 4. 120 cm 10 artikelen
 5. 130 cm 6 artikelen
 6. 140 cm 6 artikelen
 7. 150 cm 6 artikelen
Kleur palen
Draad dikte
 1. 3.8 mm 2 artikelen

1-20 van 67 artikelen

Filter
per pagina

1-20 van 67 artikelen

Filter
per pagina
Veelgestelde vragen
Wat is een hout beton schutting?

Een hout beton schutting is een type tuinafscheiding die bestaat uit – hoe kan het ook anders – verschillende onderdelen van hout en beton. Het is een van de meest populaire schuttingen en ook erfafscheidingen. Een hout beton schutting is stevig en robuust en heeft een natuurlijke uitstraling.

Wat kost een hout beton schutting?

De kosten van een hout beton schutting worden bepaald door de houtsoort en de kleur beton. Uiteraard zijn het aantal meters en of je ook een houten schuttingdeur kiest ook van belang bij het bepalen van de prijs. Voor de beste prijs bestel je uiteraard je hout beton schutting op Hekwerkonline.

Hoe kan ik een hout beton schutting plaatsen?

Een hout beton schutting kan je zelf plaatsen. Voor het plaatsen van een hout beton schutting heb je geen speciale gereedschappen nodig. Voor het plaatsen van een hout beton schutting graaf je kuilen voor de palen. Tussen de palen – die je in beton stort – zet je de onderplaten. Als laatste monteer je de houten tuinschermen en afdekkappen.

Waarom een hout beton schutting?

Een hout beton schutting is een veelgemaakte keuze omdat dit type erfafscheiding lang mee gaat en zorgt voor de nodige privacy. Twee redenen voor veel mensen om voor een hout beton schutting te gaan. Daarnaast behoud je met de houten delen de natuurlijke look in je tuin. Een hout beton schutting is dus niet voor niets een veelgemaakte keuze.

Hoe lang gaat een hout beton schutting mee?

Een hout beton schutting gaat “een leven lang mee”. Dat is natuurlijk niet helemaal waar maar de levensduur van een hout beton schutting is wel 10 tot 15 jaar. Wanneer de hout beton schutting in beton staat, blijft deze mooi in lijn staan en gaat het geheel nog langer mee.

Hout beton schutting van Hekwerkonline

Hout beton schuttingen zijn zeer geschikt om een tuin of erf mee af te scheiden. De hout beton schutting is verreweg één van de meest populaire en stevige schuttingen die je kunt bestellen bij Hekwerkonline. De hout beton schutting bestaat, zoals de naam al zegt, uit een combinatie van hout en beton. Doordat de hout beton schutting bestaat uit een combinatie van beton en hout is deze erg stevig en duurzaam. De schutting van beton en hout gaat jaren mee. Niets voor niet dus een veelgemaakte keuze bij Hekwerkonline, de hout beton schutting.

Hout beton schuttingen worden met name toegepast tussen, bij en rondom woningen. Bij een tuinafscheiding tussen bijvoorbeeld twee woonhuizen wordt vaak gekozen voor een schutting van hout en beton. Waarom? Geen doorkijk en de schutting gaat jaren mee. Echter, de hout beton schutting wordt ook wel op andere plaatsen gebruikt. Zo zie je deze tuinafscheiding ook wel op schoolpleinen of als afrastering bij bedrijfspanden op een industrieterrein.

Wat is een hout beton schutting?

Een hout beton schutting kun je  zien als een houten schutting die is voorzien van betonpalen en betonnen onderplaten. Dit type schutting bestaat uit houten tuinschermen die als het ware rusten op de betonplaten. Deze platen zijn gedeeltelijk in de grond gegraven. De houten tuinschermen zijn aan elkaar bevestigd met behulp van betonpalen, die de verschillende schuttingdelen van elkaar scheiden. Deze schuttingdelen zijn zo’n 200 centimeter breed, inclusief de betonpalen.

Het voordeel van een hout beton schutting is dat de grond die onder de schutting ligt, niet tegen de houten schutting aan komt. Dit heeft te maken met de wijze waarop de schermen worden gemonteerd. De tuinschermen rusten namelijk op de betonplaten, waardoor er een ruimte ontstaat door de beton platen tussen de grond en de houten schutting. Hierdoor zweeft het houten tuinscherm als het ware boven de grond en zal de hout beton schutting nooit nat worden vanuit de grond. Het grote voordeel is dat de houten tuinschermen van de hout beton schutting hierdoor niet gaan rotten.

De natuurlijke uitstraling van het hout in combinatie met de duurzaamheid van het beton, zorgen ervoor dat de hout beton schutting over een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding beschikt. De combinatie van de twee materialen zorgt er tevens voor dat de hout beton schutting vrijwel onderhoudsvrij is en wel 10 - 15 jaar mee kan gaan.

De verschillende soorten

Bij Hekwerkonline bieden wij verschillende soorten houten schuttingen, die perfect te combineren zijn met de betonnen schuttingpalen, voor de ideale schutting van beton en hout. De verschillen tussen de beschikbare hout beton schutting zitten in een aantal punten. De twee belangrijkste punten zijn het type hout dat gekozen kan worden en de kleur van de betonnen onderdelen. Bij Hekwerkonline hebben we de onderstaande houtsoorten als onderdeel van de hout beton schutting:

De keuze voor de houtsoort van het tuinscherm van je hout beton schutting hangt voor een groot gedeelte samen met smaak: welke houtsoort vind je mooi. Ook kan je de keuze maken voor de duurzaamheid of afhankelijk van welke andere houtsoorten al in je tuin zijn – zoals een overkapping.

Om jouw hout beton schutting helemaal op jouw smaak aan te passen, kun je niet alleen voor de verschillende tuinschermen kiezen. Je kunt ook kiezen uit twee verschillende kleuren beton. Voor de tussenpalen, eindpalen en hoekpalen kan gekozen worden voor de kleur antraciet of lichtgrijs beton. Wil je een wat donkerdere kleur beton, dan kun je kiezen voor antraciet. Wil je liever een wat lichtere uitstraling? Kies dan voor de grijze variant. Beide varianten passen bij elk type schutting. Ook hebben wij gecoate palen in ons assortiment – deze zijn standaard onderdeel van een rotsmotief hout beton schutting.

Montage van de schutting

De montage van de schutting van hout en beton is eenvoudig zelf te voltooien. Het is aan te raden om de hout beton schutting met minimaal 2 personen te monteren, om te voorkomen dat de schutting tijdens de installatie omvalt en door het gewicht van de betonpalen en schutting delen. Voor het monteren van de tuinafscheiding, heb je de volgende elementen nodig:

 • Een set uni-beslag​ in RVS of geel verzinkt om de houtbetonschutting aan de betonpalen te bevestigen
 • Een houten schuttingpaneel van douglas hout, red class, zwart grenen, hardhout of grenen
 • Schuttingpalen van beton in antraciet of grijs
 • Betonplaten voor onder de schutting van beton en hout in ​antraciet​ of grijs ​
 • Snelbetonbetonmortel (voor het in de grond bevestigen van de betonpalen)
 • Een afdeklat voor het behoud van de schutting 

Heb je geen tijd of niet het juiste gereedschap om een hout beton schutting van Hekwerkonline zelf te plaatsen? Dat is natuurlijk geen probleem. Hekwerkonline heeft monteurs in dienst die dagelijks hout beton schuttingen monteren door heel Nederland, België en Duitsland. Met de nodige ervaring en het juiste gereedschap is het voor onze mensen een koud kunstje de hout beton schutting neer te zetten. Kijk op onze pagina voor meer informatie.

Wil je alvast resultaten zien? Neem dan een kijkje op onze pagina met uitgevoerde projecten. Wij maken vaak foto’s ter plaatse. Zo kan je gemakkelijk zien welke hout beton schuttingen onze monteurs recentelijk hebben gemonteerd.

Maak jouw schutting van hout en beton helemaal compleet

Om jouw hout beton schutting helemaal compleet te maken, kun je ervoor kiezen om de tuin volledig af te sluiten. Dit doe je door één of meer van volgende elementen aan de houtbetonschutting toe te voegen:

 • Een houten tuindeur kozijn van douglas hout, red class of grenen, welke nodig is voor het installeren van een poort
 • Een deurklink voor de houten poort
 • Een afdeklat van douglas hout, red class hout of zwart grenen

Door de tuinpoort en afdeklat in dezelfde houtsoort aan te schaffen, zorg je voor een compleet geheel die gekenmerkt wordt door een moderne en strakke uitstraling. Daarnaast is jouw tuin volledig afgesloten voor buitenstaanders en kun je heerlijk van je privacy genieten.

Bijpassende tuinpoort

De tuinpoort mag uiteraard niet ontbreken bij je hout beton schutting. Voor elk type schutting hebben wij een bijpassende houten tuinpoort. De volgende houtsoorten hebben wij in ons assortiment, deze zijn uiteraard gelijk aan de soorten schuttingen die wij verkopen:

De tuinpoorten zijn gemaakt van houten planken die gemonteerd zijn op een stalen frame. Dit geeft de tuinpoort de nodige stevigheid. Om je hout beton schutting van een doorgang te voorzien die past bij het gebruik, hebben we de tuinpoorten in verschillende breedtes. De volgende breedte liggen standaard bij Hekwerkonline op voorraad:

 • 90 centimeter
 • 100 centimeter
 • 110 centimeter
 • 120 centimeter
 • 130 centimeter
 • 140 centimeter
 • 150 centimeter

De tuinpoort van 90 centimeter wordt vaak gebruikt in situaties waar de doorgang beperkt is. Bijvoorbeeld tussen een stenen muurtje. De breedte van 120 centimeter of zelfs nog breder wordt vaak aangeschaft door mensen die met een motorfiets door de doorgang willen of voor groter gemak met het aan straat zetten van de kliko. De hout beton schutting kan ook compleet worden gemaakt met een dubbele houten poort – voor bijvoorbeeld een doorgang voor de auto. Vraag onze medewerkers voor alle mogelijkheden.

Lage hout beton schutting

De hoogte van een doorsnee hout beton schutting is zo’n 200 centimeter. Deze hoogte zien we eigenlijk altijd terug bij woonhuizen als tuinafscheiding in de achtertuin. Het biedt de wenselijke privacy en zorgt dat ongenode gasten niet zomaar binnen kunnen lopen. Echter, in de voortuin of aan de zijkant van woonhuizen is de wens vaak voor iets meer openheid. Daar is de wens vaak een lage(re) hout beton schutting. Ook hiervoor hebben we bij Hekwerkonline een fraaie oplossing. Voor een lage schutting heb je een aantal extra producten nodig, naast de producten voor een schutting op standaard hoogte van 200 centimeter. De onderstaande producten zijn onmisbaar bij een lage hout beton schutting:

 • Verloop scherm – voor een overloop van een hoge hout beton schutting naar een lage variant
 • 90 centimeter scherm – essentieel voor een lage schutting
 • Beton palen van 180 centimeter – om de schermen mee vast te zetten

De lage schutting geeft een hoogte van een ruime meter. Het verloop scherm zorgt dus voor de verbinding tussen het hoge en lage deel van de hout beton schutting.

Prijs

Wat kost nou precies een hout beton schutting? Die vraag is niet zo moeilijk om te beantwoorden. Bij Hekwerkonline hebben we namelijk een configurator gemaakt waar je met het invoeren van een aantal variabelen meteen een prijs krijgt. Zelfs een prijs voor een hout beton schutting inclusief het plaatsen van de producten. Voer de hoogte, het aantal meters en het aantal hoeken in en de prijs is al zichtbaar. Wel zo gemakkelijk.

Een aantal zaken maken het verschil in de prijs van een hout beton schutting. Uiteraard zijn het aantal benodigde meters en de hoogte van de schutting belangrijke factoren. Ook het aantal planken waaruit het tuinscherm bestaat is belangrijk. Hoe meer planken, hoe meer privacy maar ook hoe duurder het scherm. Echter, daarnaast zijn een tweetal andere factoren erg bepalend voor de prijs. De kleur van de betonnen onderdelen van een hout beton schutting bepalen de prijs. Lichtgrijs beton is goedkoper in vergelijk met antraciet beton. Ook de houtsoort bepaald in grote mate de prijs van een hout beton schutting. Douglas hout is een duurdere keuze. Grenen tuinschermen zijn doorgaans de goedkopere keuze.

In ieder geval geldt: bij Hekwerkonline vind je de beste prijs kwaliteit garantie voor jouw hout beton schutting.

Bestel nu jouw schutting van beton en hout bij Hekwerkonline

Bij het online bestellen van jouw schutting met beton, sta je voor een aantal keuzes. Zo dien je eerst te bepalen welk houten tuinscherm het beste in jouw tuin past. Vervolgens bepaal je het aantal tuinschermen, betonnen schuttingpalen en betonplaten die je nodig hebt. Nadien zal Hekwerkonline ervoor zorgen dat het volledige hout beton schutting pakket bij jou bezorgd wordt op het gewenste tijdstip. Wil je geen custom made hekwerk? Bij Hekwerkonline kun je ook een compleet pakket kiezen, die alle benodigdheden bevat die je nodig hebt voor het monteren van een houtbetonschutting. Het enige wat jij zelf hoeft te doen, is de maten van jouw tuin invoeren. Onze handige configurator berekent vervolgens hoeveel materiaal jij nodig bent, zodat je nooit een tekort aan onderdelen in huis haalt. Wil je graag meer informatie voordat je jouw schutting met hout en beton bestelt? Onze adviseurs helpen je graag bij het bestellen van jouw nieuwe houtbetonschutting. Bel ons gerust op 085 - 130 19 47 of chat met één van onze medewerkers via de contactpagina.