Hout beton schutting

Hout beton schuttingen van A-kwaliteit tegen de beste prijzen. Neem snel een kijkje en bestel.

10 producten

Filter
per pagina

10 producten

Filter
per pagina

Hout beton schuttingen zijn zeer geschikt om een tuin of erf mee af te scheiden. De hout beton schutting is verreweg één van de meest populaire en stevige varianten die je kunt bestellen bij Hekwerkonline. De hout beton schutting bestaat, zoals de naam al zegt, uit een combinatie van hout en beton. Doordat de hout beton schutting bestaat uit een combinatie van beton en hout is deze erg stevig en duurzaam. De schutting van beton en hout gaat jaren mee.

Wat is een beton hout schutting?

Een hout beton schutting kun je in feite zien als een houten schutting die is voorzien van betonpalen. Dit type schutting van beton en hout bestaat uit houten tuinschermen die als het ware rusten op de betonplaten. Deze platen zijn gedeeltelijk in de grond gegraven. De houten tuinschermen zijn aan elkaar bevestigd met behulp van betonpalen, welke de verschillende schutting gedeeltes van elkaar scheiden.

Het voordeel van een hout beton schutting is dat de grond die onder de schutting ligt, niet tegen de houten schutting ligt. Dit heeft te maken met de wijze waarop de schermen worden gemonteerd. De tuinschermen rusten namelijk op de betonplaten, waardoor er een ruimte ontstaat door de beton platen tussen de grond en de houten schutting. Hierdoor zweeft het houten tuinscherm als het ware boven de grond en zal de hout beton schutting nooit nat worden vanuit de grond.

De natuurlijke uitstraling van het hout in combinatie met de duurzaamheid van het beton, zorgen ervoor dat de hout beton schutting over een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding beschikt. De combinatie van de twee materialen zorgt er tevens voor dat de hout beton schutting vrijwel onderhoudsvrij is en wel 10 - 15 jaar mee kan gaan.

De verschillende soorten hout beton schuttingen

Bij Hekwerkonline bieden wij verschillende soorten houten schuttingen, die perfect te combineren zijn met de betonnen schuttingpalen, voor de ideale schutting van beton en hout:

Om jouw hout beton schutting helemaal op jouw smaak aan te passen, kun je niet alleen voor de verschillende tuinschermen kiezen. Je kunt tevens kiezen uit twee verschillende kleuren beton. Voor de tussenpalen, eindpalen en hoekpalen kan gekozen worden voor de kleur antraciet of lichtgrijs beton. Wil je een wat donkerdere kleur beton, dan kun je kiezen voor antraciet. Wil je liever een wat lichtere uitstraling? Kies dan voor de grijze variant. Beide varianten passen bij elk type schutting.

Montage van een houtbetonschutting

De montage van de schutting van hout en beton van Hekwerkonline, is eenvoudig zelf te voltooien. Het is aan te raden om de hout beton schutting met minimaal 2 personen te monteren, om te voorkomen dat de schutting tijdens de installatie omvalt en door het gewicht van de betonpalen en schutting delen. Voor het monteren van de tuinafscheiding, heb je de volgende elementen nodig:

  • Een set uni-beslag​ in RVS of geel verzinkt om de houtbetonschutting aan de betonpalen te bevestigen
  • Een houten schuttingpaneel van Douglas hout, red class, zwart grenen of grenen
  • Schuttingpalen van beton in antraciet of grijs
  • Betonplaten voor onder de schutting van beton en hout in ​antraciet​ of grijs
  • Snelbeton, betonmortel (voor het in de grond bevestigen van de betonpalen)
  • Een afdeklat voor het behoud van de schutting 

Maak jouw schutting van hout en beton helemaal compleet

Om jouw hout beton schutting helemaal compleet te maken, kun je ervoor kiezen om de tuin volledig af te sluiten. Dit doe je door één of meer van volgende elementen aan de houtbetonschutting toe te voegen:

  • Een houten tuindeur kozijn van douglas hout, red class of grenen, welke nodig is voor het installeren van een poort
  • Een deurklink voor de houten poort
  • Een afdeklat van douglas hout, red class hout of zwart grenen

Door de tuinpoort en afdeklat in dezelfde houtsoort aan te schaffen, zorg je voor een compleet geheel die gekenmerkt wordt door een moderne en strakke uitstraling. Daarnaast is jouw tuin volledig afgesloten voor buitenstaanders en kun je heerlijk van je privacy genieten.

Bestel nu jouw schutting van beton en hout bij Hekwerkonline

Bij het online bestellen van jouw schutting met beton, sta je voor een aantal keuzes. Zo dien je eerst te bepalen welk houten tuinscherm het beste in jouw tuin past. Vervolgens bepaal je het aantal tuinschermen, betonnen schuttingpalen en betonplaten die je nodig hebt. Nadien zal Hekwerkonline ervoor zorgen dat het volledige hout beton schutting pakket bij jou bezorgd wordt op het gewenste tijdstip. Wil je geen custom made hekwerk? Bij Hekwerkonline kun je ook een compleet pakket kiezen, die alle benodigdheden bevat die je nodig hebt voor het monteren van een houtbetonschutting. Het enige wat jij zelf hoeft te doen, is de maten van jouw tuin invoeren. Onze handige configurator berekent vervolgens hoeveel materiaal jij nodig bent, zodat je nooit een tekort aan onderdelen in huis haalt. Wil je graag meer informatie voordat je jouw schutting met hout en beton bestelt? Onze adviseurs helpen je graag bij het bestellen van jouw nieuwe houtbetonschutting. Bel ons gerust op 085 - 130 19 47 of chat met één van onze medewerkers via de contactpagina.

Hulp Nodig?