Red Class tuinscherm 180cm

Onze prijs 95,95
(incl. btw)
Tuinscherm Douglas
Red Class tuinscherm 180cm
Levertijd
5-10 werkdagen
SKU
10102210
Onze prijs 95,95

Hulp nodig met meten?
Lees de meetinstructies

Montage?
Bekijk onze montageservice.

Product goedkoper gezien?
Laat het ons weten!

Red Class Wood schutting van Hekwerkonline

Red Class Wood is een nieuwe houtsoort. Het hout heeft een lichtbruine kleur wat de schutting een natuurlijke uitstraling geeft die goed past bij iedere tuin en ieder type woning of gebouw. Doordat het hout geïmpregneerd is, is het zeer goed bestand tegen weersinvloeden. 

Red Class Wood schuttingpanelen

De Red Class schuttingpanelen, ook wel schutting schermen of tuinschermen genoemd, zijn standaard 180 x 180 cm. Het is vrij eenvoudig om deze tuinschutting zelf te plaatsen in jouw tuin. 

Uitbreiding Red Class Wood schutting

Naast de noodzakelijke onderdelen voor het installeren van de schutting kun je jouw tuinafscheiding nog meer uitbreiden en compleet maken door het toevoegen van de volgende onderdelen: 

Om jouw schutting nog beter te beschermen tegen weerinvloeden en de duurzaamheid van het hardhout te verlengen, adviseren wij je om de schutting met beits te behandelen. Hierdoor kun je nog jarenlang genieten van jouw schutting. 

Meer informatie?

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je graag meer informatie ontvangen over ons aanbod tuinafscheidingen? Bekijk ook eens onze hekwerken en schanskorven.

Heb je vragen over onze producten? Kijk of jouw vraag tussen onze veelgestelde vragen staat of stel je vraag heel gemakkelijk via onze chat.

 

Veelgestelde vragen

Er zijn geen veelgestelde vragen over dit product. Heb je zelf een vraag over dit product, neem dan contact op met onze klantenservice.

 

Droogtescheurtjes en splinters
Zonder onderhoud zorgen weersinvloeden voor droogte scheurtjes en splinters. Deze kunnen eenvoudig weggewerkt worden door de splinters af te knippen en licht bij te schuren. Door het materiaal te behandelen met olie worden scheurtjes en splinters sterk verminderd!

Groene vlekken
Op geïmpregneerde tuinhout kunnen bij levering groene vlekken zichtbaar zijn. Dit zijn sporen van het impregneermiddel. Deze zullen na plaatsing door weersinvloeden snel wegtrekken.

Hars uitvloeien
Een aantal houtsoorten zijn harshoudend. Dit betekend dat er harslijnen en harszakjes in het hout kunnen zitten. Als het warm wordt, zullen deze harsplekken gaan uitvloeien, waardoor er groene of (later) witte strepen of stippen op het hout kunnen komen. Hars zal hard worden en door weersinvloeden vanzelf weggaan, maar je kunt het ook weghalen met terpentine.

Kleurverschillen
Bij geïmpregneerde tuinhout kunnen kleurverschillen ontstaan doordat het ene stuk hout vochtiger is dan het andere stuk. In droog hout trekt meer impregneermiddel, waardoor dit donkerder verkleurt. Het kleurverschil zal na plaatsing door weersinvloeden wegtrekken
Gekleurd tuinhout kan per batch in kleur verschillen. Ook de bijwerkverf kan een tint donkerder of lichter zijn dan die van het geleverde hout. Dit is helaas niet te voorkomen. Ons advies is om hout altijd in een keer te bestellen, zodat het uit een batch geleverd wordt.
Ondanks dat composiet voorzien is van een speciale uv-filter, kunnen er in de eerste maanden na plaatsing lichte kleurverschillen optreden. Dit komt doordat er lignine in houtvezels aanwezig is.

Kwasten
Verschillende houtsoorten bevatten van nature kwasten. Dit zijn plekken waar een tak aan de boom heeft gezeten. Kwasten zijn vaak ruwe bruine plekken en kunnen allerlei vormen hebben. Kwasten zijn niet te voorkomen en hebben geen invloed op de kwaliteit van het hout.

Latstrepen
Geïmpregneerd tuinhout wordt opgestapeld met latjes ertussen, zodat het impregneermiddel goed op alle delen van het hout kan komen. Deze latjes zijn na het impregneren vaak zichtbaar op het hout, maar zullen na plaatsing door weersinvloeden wegtrekken.

Mini boorgaten
Deze gaatjes komen af en toe voor en worden veroorzaakt door insecten tijdens de groei van de boom. Door het kappen en bewerken van het hout zijn deze beestjes niet meer aanwezig, maar de kleine gangen blijven wel in het hout achter. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit.

Niet haaks afgekort
Houtsoorten worden niet altijd exact haaks afgekort. Dit aangezien niet alle zagerijen waar wij inkopen die mogelijkheid hebben. Dit betekent dat het hout geleverd wordt met een aantal centimeter overlengte. Bij verwerking kan je het hout zelf haaks afkorten.

Noesten
Verschillende houtsoorten bevatten van nature noesten. Dit zijn plekken waar een tak aan de boom heeft gezeten. Noetsen zijn vaak ruwe bruine plekken en kunnen allerlei vormen hebben. Noesten zijn niet te voorkomen en hebben geen invloed op de kwaliteit van het hout.

Onvolledige hoeken
Beton bestaat onder andere uit zand en grind dat in een mal gestort wordt. Soms kan er een steentje van het beton tijdens het storten in een hoek van de mal terechtkomen. Bij het eindproduct kan er dan een puntje of hoekje ontbreken.

Roestplekken
Beton bestaat onder andere uit zand en grind. Het kan voorkomen dat er tussen deze materialen ‘oer’ zit. Na verloop van tijd kan ‘oer’ gaan roesten, waardoor er roestplekken op de betonproducten komen. Je kunt dit tegengaan door beton te behandelen met betoncoating.

Ruwe plekjes en randen
Het geschaafde hout in ons assortiment word gladgemaakt. Toch kan het voorkomen dat het hout kleine ruwe plekjes en randen heeft. Dit komt doordat de structuur van het hout onregelmatig is, waardoor de machinale schaaf niet alle plekken raakt. Deze plekken kunnen eventueel zelf gladder gemaakt worden door ze bij te schuren. Ruw hout heeft altijd een ruw oppervlak en kan zaagrafels bevatten

Scheuren
Hout ‘werkt’ door weersomstandigheden: in de zomer krimpt het hout door warmte en in het najaar zet het uit door vocht. Dit kan zorgen voor kop en krimp scheuren. De scheuren hebben geen invloed op de kwaliteit en constructieve eigenschappen van het hout. Tip: gebruik bij hardhout kopsekanten sealer. Ondanks dat het beton duurzaam en sterk is, kan het voorkomen dat er kleine scheuren ontstaan. Dit heeft geen enkele invloed op de kwaliteit, aangezien het beton voorzien is van wapeningsstaal. Je kunt de scheurtjes minder zichtbaar maken met betoncoating.

Eiken en ruw douglas
Deze twee soorten staan bekend om  hun scheuren, aangezien het zorgt voor een karakteristieke uitstraling die bij de houtsoort hoort.

Uitbloeden van looizuren
Hardhout bevat van nature looizuren die onder invloed van water ‘uitbloeden. Als het hout buiten toegepast wordt, kan dit naast watervlekken ook bruine vlekken achterlaten op onderliggend straatwerk of muurtjes. Voor zover bij ons bekend, is hier geen adequaat middel tegen.

Uitzetten en krimpen
De meeste houtsoorten zijn verse producten die eventueel met vloeistoffen geïmpregneerd worden. Dat betekent dat het hout vol vocht zit als het geleverd of geplaatst wordt. Het ene stuk hout kan droger zijn dan het andere, waardoor er maatverschillen kunnen zijn. Daarnaast ‘werkt’ hout door weersomstandigheden. Het is belangrijk om er bij de montage voor te zorgen dat het hout ruimte heeft om uit te zetten en te krimpen. Ons geschaafde hout wordt gedroogd tot een vochtgehalte van 20-25%. Alsnog kan het ene stuk droger zijn dan het andere, waardoor er maatverschillen kunnen zijn.

Vergrijzing
Hout en bamboe dat buiten toegepast wordt zal vergrijzen onder invloed van weersomstandigheden. Bij toepassing in de tuin kan de kleur van het hout onderling ook gaan verschillen. Dit kan komen doordat o0p de ene plek bijvoorbeeld meer zonlicht komt dan op een andere. Het hout kan behandeld worden met beits of olie om vergrijzing tegen te gaan.

Verkleuren
Antraciet beton bevat koolstof die zorgt voor de donkere kleur. Als deze producten buiten geplaatst worden, zal de kleurstof uitlopen en wordt de kleur steeds lichter. Na ongeveer twee jaar is het beton lichtgrijs. Om dit proces tegen te gaan, kan het beton behandeld worden met betoncoating.

Verschil in kleur en structuur
Aangezien hout afkomstig is van bomen, is geen enkele plank of balk exact hetzelfde. De kleur en structuur van het materiaalsoort kunnen dan ook verschillen. Maar ook op een stuk hout zelf kan kleurverschil aanwezig zijn. Onder invloed van weersomstandigheden of door behandeling met olie zullen de verschillende tinten naar elkaar toe trekken. Belangrijk om rekening mee te houden bij gekleurd hout is dat dezelfde kleur door de ondergrond kan verschillen. Zo is de kleur van een ruwe douglas plank net even anders dan de kleur van een geschaafde , gladde plank.

Watervlekken
Veel hardhoutsoorten bevatten van nature looizuren die onder invloed van water ‘uitbloeden’ zodra het hout in contact komt met (regen) water zullen er water kringen ontstaan. Deze zullen na verloop van tijd wegtrekken.

Witte vlekken
In beton zit kalk dat uit kan ‘bloeden’ als het buiten geplaatst wordt. Dit zorgt voor witte vlekken en strepen. Deze worden na verloop van tijd minder, omdat het kalk dan volledig uit het beton weggetrokken is. Je kunt dit tegengaan door beton te behandelen met betoncoating.

Zwarte of witte schimmelvlekken
Hout is vaak vers en wordt aangeleverd in volle pakketten. In deze pakketten is het vochtig waardoor er voornamelijk bij warm weer schimmel op het hout kan ontstaan. Deze plekken hebben geen invloed op de kwaliteit van het hout en verdwijnen na plaatsing vanzelf door weersinvloeden. Ze kunnen eventueel ook verwijderd worden met ontweringswater.

Op bamboe kunnen zwarte schimmelplekjes voorkomen. Dit gebeurt vooral als er te weinig olie gebruikt is. De olie heeft namelijk een schimmelwerende werking. De plekjes zijn eenvoudig weg te werken door de planken te reinigen met bamboe cleaner en het vlonder opnieuw te oliën.

Zwarte vegen en vlekken
Houtsoorten die van nature looizuren bevatten, reageren op aanraking met staal. Bijvoorbeeld door contact met heftrucklepels een stelling of zaaglijn in het productieproces ontstaan zwarte plekken en strepen. Deze verdwijnen na plaatsing vanzelf door weersinvloeden, maar kunnen ook verwijderd worden met ontweringswater. Tip: gebruik bij deze materiaalsoorten RVS bevestigingsmateriaal om te voorkomen dat het looizuur vlekken veroorzaakt.