Deze week tot 15% korting op de complete pakketten: lees verder.
Melding sluiten

Schuifpoorten

Hekwerkonline is dé partner op het gebied van schuifpoorten. Bekijk ons uitgebreide aanbod en maak je keuze!

Schuifpoorten van Hekwerkonline

Naast looppoorten en draaipoorten zijn wij gespecialiseerd in schuifpoorten. Zowel elektrische schuifpoorten als handbediende schuifpoorten. Een schuifpoort heeft zijn naam uiteraard te danken aan de werking van het product. De poort maakt een schuivende beweging – naar links of naar rechts als je ervoor staat – om te openen en daarmee doorgang te verschaffen voor de gebruiker. Een schuifpoort bestaat uit verzonken staal. Dikwijls wordt de metalen poort voorzien van een coating. Het verzinkte staal voorkomt dat de schuifpoort gaat roesten en verlengt de levensduur. De coating zorgt voor een optisch mooie poort en biedt daarnaast een extra beschermlaag.

Diverse toepassingen

Een schuifpoort is sterk en robuust en wordt gebruikt voor verscheidene toepassingen. Het is perfect om een terrein af te rasteren (in combinatie met bijvoorbeeld dubbelstaafmatten) en tegelijkertijd toegankelijk te maken. Dit type poort is dan ook een populaire keuze op bedrijventerreinen, rondom bedrijfspanden en rondom parkeerplaatsen. De uiterlijke kenmerken van een schuifpoort houden mensen van nature op afstand. Dat is een voorname reden voor een schuifpoort op momenten dat een bedrijfspand niet bezet is: het buiten houden van personen die niet gewenst zijn. Zijn bedrijfspanden dan uitsluitend de plek waar we schuifpoorten tegenkomen? Nee, zeker niet. Schuifpoorten vind je bij scholen, kinderdagverblijven, woonhuizen en nog talloze andere plekken. De oprit van een huis wordt vaak afgesloten met een schuifpoort. Aangezien schuifpoorten worden geproduceerd in diverse hoogtes, zal er altijd een poort zijn die exact overeenkomt met de persoonlijke wensen die je hebt.

Keuze uit vrijdragende schuifpoorten

Schuifpoorten zijn bij Hekwerkonline beschikbaar in een aantal verschillende varianten. De keuze voor het type schuifpoort is afhankelijk van de toepassing en het gebruik van de schuifpoort, maar zeker ook van persoonlijke smaak en voorkeuren. Bij Hekwerkonline heb je de keuze uit de onderstaande soorten schuifpoorten:

De schuifpoort premium is het meest gekozen product bij woonhuizen en dus een populaire keuze bij de particuliere gebruiker. De schuifpoort is elegant en strak van uiterlijk en is van uitstekende kwaliteit: geproduceerd in Nederland. 

De schuifpoort professional is het meest gekozen product rondom bedrijfshallen op bedrijventerreinen. De schuifpoort professional hebben we bij Hekwerkonline beschikbaar in een tweetal uitvoeringen. Hieronder de verschillende varianten van de professional poort:

 • Schuifpoort professional spijlen
 • Schuifpoort professional dubbelstaafmat

Verschil tussen de schuifpoorten

Er bestaan uiteraard verschillen tussen de premium en professional schuifpoort. Het verschil zit in een aantal details. Zo is de beschikbare breedte en de hoogte van de professional poort wat uitgebreider in tegenstelling tot de premium schuifpoort: de professional variant is beschikbaar met een veel bredere doorgang. De premium variant is lichter en daarmee wat wendbaarder.

Maatwerk schuifpoort

Tot slot hebben we bij Hekwerkonline de categorie schuifpoort die feitelijk “maatwerk schuifpoort” moet heten: de design of sier schuifpoorten. Wat is dat dan precies? Dat is een vraag die jij als klant alleen kan beantwoorden. Bij maatwerk bepaal jij namelijk zelf hoe de poort eruitziet. Strak of sierlijk, met of zonder punt, symetrisch of juist niet. Ook de breedte en hoogte bepaal jij zelf. Stuur ons een foto van je wensen en wij gaan jouw droompoort realiseren. Zit er dan een lange levertijd op? Nee! De productietijd van een maatwerk schuifpoort beperken wij vaak tot een week of 4 na opdracht.

Verschillende maten schuifpoorten

Onze schuifpoorten zijn beschikbaar in een verscheidenheid aan afmetingen. Zo hebben wij de professional variant – standaard – beschikbaar in een breedte van 300 centimeter tot 1300 centimeter. Breder kan ook, dat bekijken wij van situatie tot situatie – er is in principe geen limiet. De premium schuifpoort hebben wij beschikbaar in de breedte van 3 tot en met 6 meter. De breedte is in dit geval de breedte van de doorgang, de constructie van de poort zelf is uiteraard breder. Ook op het gebied van de hoogte van een schuifpoort hebben wij een groot aanbod. Zo kan de schuifpoort worden afgestemd op de situatie en wensen ter plaatse.

De beschikbare hoogtes van de premium schuifpoort:

 • 100 centimeter
 • 120 centimeter
 • 180 centimeter
 • 200 centimeter

De beschikbare hoogtes van de professional schuifpoort:

 • 80 centimeter
 • 100 centimeter
 • 125 centimeter
 • 150 centimeter
 • 180 centimeter
 • 200 centimeter

De professional vrijdragende schuifpoort is naast deze standaardhoogtes beschikbaar in elke gewenste hoogte. De vrijdragende schuifpoorten zijn geproduceerd van robuuste kokers die het frame vormen. Ook de geleidekolom is robuust en stevig voor een veilige en betrouwbare schuifpoort.

Kleuren schuifpoorten

Wij bieden de schuifpoorten aan in een aantal kleuren. Standaard zijn de kleuren zwart, grijs, groen en thermisch verzinkt beschikbaar. Voor de professional poort kunnen wij elke ral kleur leveren. De toepassing maakt dikwijls ook de kleurstelling. We zien de zwarte vrijdragende schuifpoort het meest bij woonhuizen om de matchen bij het desbetreffende huis. Een grijze teint monteren wij vaak bij bedrijfspanden of bedrijfshallen, de panden worden vaak in eenzelfde grijze kleur gebouwd. Ook thermisch verzinkte poorten plaatsen we op bedrijventerreinen en langs bijvoorbeeld voetbalvelden.

Wil je de kleur van de elektrische schuifpoort zelf kiezen? In de kleuren van de voetbalclub of passend bij de kleur van je bedrijfshal? Geen probleem. De standaard kleuren liggen bij ons op voorraad, dat zijn de meest verkochte kleuren. Wil je een blauwe schuifpoort, bel of email ons want wij kunnen dit voor je organiseren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Levertijden schuifpoort

Een schuifpoort leveren binnen een paar dagen. Kan dat? Jazeker kan dat. Bij Hekwerkonline hebben wij de premium vrijdragende schuifpoorten “gewoon op de plank liggen” voor een supersnelle levering en installatie. Waar de productietijd dikwijls 6 tot 8 weken bedraagt, doen wij dit net even anders. Ook het leveren van de professional schuifpoort doen wij razendsnel. Zodra jij ons akkoord geeft voor de opdracht, kan je de schuifpoort een week of 4 later al verwachten.

Keuzemogelijkheden en extra opties

Voor het aanschaffen van een vrijdragende schuifpoort dien je een aantal keuzemogelijkheden door te lopen en kan je kiezen uit een aantal extra onderdelen en opties. Twee voorname keuzemogelijkheden zijn (naast hoogte en breedte) het type infill en daarnaast of de poort elektrisch of handbediend moet zijn. Als deze keuzemogelijkheden duidelijk zijn en dus de basis van de vrijdragende poort duidelijk is, kan nog gekozen worden uit een aantal optionele items. Een klein maar onmisbare optie is onze hoogwaardige lakspray. Wanneer een mooie schuifpoort wordt aangeschaft is deze spray zeer welkom om kleine krasjes weg te werken op de splinternieuwe poort. Bij Hekwerkonline hebben we de lakspray beschikbaar in de bekende kleuren waarin wij de vrijdragende schuifpoorten ook aanbieden. Daarnaast is er onder andere de mogelijkheid om de elektrische schuifpoort aan te vullen met een van de onderstaande opties:

 • Intercom systeem
 • GSM bediening – voor meerdere gebruikers
 • Extra handzenders
 • Betonnen fundatieblokken
 • Puntenkammen – voor een spijlen poort

Met de bovenstaande opties maak je de poort passend aan je persoonlijke wensen.

Naast de optionele items om een schuifpoort completer te maken, zijn een aantal andere producten vaak onmisbaar bij de aanschaf van een schuifpoort. Een veelgemaakte keuze is een (handbediende) tuinpoort (ook wel looppoort of draaipoort genoemd) die direct naast de vrijdragende schuifpoort geplaatst wordt. Waarom? Waar de schuifpoort vaak toegang tot een bedrijfspand of woonhuis verzorgt, wordt de looppoort die ernaast geplaatst wordt gebruikt voor de personen die dezelfde locatie ter voet willen betreden. Wel zo gemakkelijk. Een ader product dat je “mee besteld” met een schuifpoort is een spijlen hekwerk of dubbelstaafmatten: de hekwerkpanelen. De keuze voor het type hekwerk paneel is vaak eenvoudig: het moet matchen bij de poort.

Waar betonmortel bij hekwerk vaak een optioneel item is, is het vastzetten van een schuifpoort in beton een must. Door het gewicht en de omvang dient een schuifpoort altijd vastgezet te worden op een betonfundatie of in het beton.

Elektrische schuifpoorten

Een elektrische schuifpoort of toch een handbediende versie? De keuze is uiteraard aan jou: hoeveel gemak wens je? Wij van Hekwerkonline kunnen je uiteraard wel helpen om de keuze te onderbouwen en daarmee wat eenvoudiger te maken. Wij denken dat in ieder geval een viertal beweegredenen belangrijk zijn voor de uiteindelijke keuze. Zie hier een drietal punten om een gedegen keuze te maken voor een elektrische of handbediende vrijdragende schuifpoort:

 • Je budget: een handbediende schuifpoort is qua prijsstelling ruwweg 50% van de elektrische variant, een belangrijke beïnvloeding van je beslissing
 • Gemak: wil je als je de oprit oprijdt na een lange werkdag gemak en in de auto blijven zitten en de schuifport openen met de app op de mobiel of toch uitstappen…
 • Frequentie van gebruik: komt de poort langs een bedrijfspand waar constant in- en uitgereden wordt of bij een voetbalveld waar de grasmaaier een keer per week z’n werk moet doen
 • Doorgang breedte: bij een breedte van 9 meter of meer wordt de vleugel zo zwaar dat handmatige schuifpoorten minder praktisch zijn

De elektrische systemen van Hekwerkonline zijn van hoogwaardige kwaliteit en dus betrouwbaar. Dat is wat je mag verwachten van een elektrische poortopener: die moet ten aller tijde naar behoren werken!

Schuifpoorten installeren en monteren

Het monteren (en daarna eventueel elektrisch installeren) van een vrijdragende schuifpoort is zeker geen werk dat je dagelijks tegenkomt – niet indien je geen professional bent. Wij raden dan ook aan dat indien je een schuifpoort besteld bij Hekwerkonline, deze aankoopt met deskundige en professionele montage en installatie. Niet alleen voor een strak en mooi resultaat, zeker ook voor een perfecte afstemming en installatie. Het gewicht van een schuifpoort maakt dit ook een voor de hand liggende keuze. Naast het monteren en installeren van de schuifpoort kunnen wij uiteraard ook het bestelde hekwerk of eventuele looppoorten monteren. Voor recensies van tevreden klanten kan je een kijkje nemen op onze Trustpilot pagina of op onze pagina met uitgevoerde projecten.

Zelf installeren of laten installeren? Geen probleem uiteraard. Wij leveren de gevraagde schuifpoort op iedere gewenste locatie.

Fundatiebeton **

Fundatiebeton voor schuifpoorten is een essentieel element bij de installatie van een schuifpoort in een buitenomgeving. Deze betonnen fundering dient als stevige en stabiele basis om de schuifpoort te ondersteunen en ervoor te zorgen dat deze goed functioneert gedurende langere tijd. Hier zijn enkele kenmerken van fundatiebeton voor schuifpoorten:

 1. Stevige ondersteuning: Het fundatiebeton biedt een solide ondergrond waarop de schuifpoort wordt gemonteerd. Dit zorgt voor stabiliteit en voorkomt verzakking of verschuiving van de poort in de loop van de tijd.

 2. Weerbestendigheid: Fundatiebeton wordt doorgaans ontworpen om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, vorst en hitte. Dit verlengt de levensduur van de fundering en zorgt ervoor dat de schuifpoort effectief blijft functioneren, zelfs bij extreme weersomstandigheden.

 3. Geschiktheid voor verankering: Het beton wordt vaak ontworpen met het oog op het verankeren van de schuifpoort. Dit betekent dat er verankeringspunten of bevestigingsmiddelen in het beton worden ingebed om de poort stevig op zijn plaats te houden en te voorkomen dat deze gaat wiebelen of bewegen.

 4. Aanpassing aan bodemomstandigheden: Afhankelijk van de specifieke bodemomstandigheden op de installatielocatie kan het fundatiebeton worden aangepast om te zorgen voor optimale ondersteuning. Bijvoorbeeld door toevoeging van vezels om de sterkte te vergroten of door specifieke samenstellingen aan te passen aan de bodemgesteldheid.

 5. Professionele installatie: Het is belangrijk dat het fundatiebeton professioneel wordt geïnstalleerd volgens de specificaties van de fabrikant van de schuifpoort. Dit verzekert een correcte montage en optimale prestaties van de poort.

Kortom, fundatiebeton voor schuifpoorten is een kritisch onderdeel van het installatieproces, dat zorgt voor duurzaamheid, stabiliteit en goede werking van de schuifpoort over de tijd.

** De fundatie is niet inbegrepen bij de poort.

Goedkope schuifpoorten?

Wat kost een schuifpoort? Is een schuifhek goedkoop? Een simpel en snel antwoord is niet te geven op deze vragen. Er zijn namelijk voordelige opties te kiezen, maar zeker ook duurdere alternatieven. Ook op het gebied van schuifpoorten is een keuze te maken op prijs. Zo is een handbediende schuifpoort goedkoper dan een poort met elektrische bediening. Een GSM module maakt de prijs nog een stukje hoger. Ook de breedte en de hoogte zijn factoren die een prijs bepalen. De prijs van een vrijdragende (elektrische) schuifpoort hangt dus af van je persoonlijke wensen en eisen.

Bij Hekwerkonline mag je wel verwachten dat je de beste prijs kwaliteit verhouding kiest. En een razendsnelle levering op elke gewenste plek.

Ben je benieuwd naar de prijs van je nieuwe schuifpoort? Stel je schuifpoort samen en je hebt een antwoord op deze vraag.

Andere poorten

Een schuifpoort is ideaal in een situatie waar er een gebrek aan ruimte op je erf voor een openslaande dubbele draaipoort. Doordat de poort zijdelings schuift en niet openslaat, scheelt dit een enorm stuk ruimte dat je kan benutten op je perceel. Een auto kan bijvoorbeeld geparkeerd worden meteen naast de poort in tegenstelling tot een draaiport. Naast schuifpoorten hebben wij onder andere de onderstaande poorten in ons assortiment:

Advies of vragen?

Heb je vragen over een schuifpoort? Of wil je advies over de verscheidene modellen of maatvoering? Of zijn er andere vragen die op komen? Stuur ons gerust een email en wij reageren doorgaans dezelfde dag nog – uiterlijk binnen 24 uur. Spreek je liever iemand van Hekwerkonline?

Veelgestelde vragen
Wat kost een tuinpoort plaatsen?

Het plaatsen van een tuinpoort doen we tegen een vaste prijs. De poorten kunnen gekocht worden inclusief plaatsing. Kijk snel op de pagina van de tuinpoorten en selecteer de poort die je graag zou willen inclusief montage. Monteren van tuinpoorten doen wij in heel Nederland en doorgaans al drie of vier weken na bestelling.

Wat is het voordeel van een schuifpoort?

Het voordeel van een schuifpoort is dat aan de binnenkant van de erfafscheiding nagenoeg geen ruimte nodig is om een poort te openen. Het bespaart dus de nodige ruimte. Met een elektrische schuifpoort heb je het voordeel dat je niet uit je auto hoeft te stappen om de poort te openen of te sluiten.

Zijn schuifpoorten altijd elektrisch?

Nee, bij Hekwerkonline hebben we schuifpoorten in ons assortiment die zowel elektrisch als handbediend te verkrijgen zijn. De keuze is aan jou. Een handbediende schuifpoort is een perfecte keuze voor een poort die niet frequent gebruikt wordt.

Hoe breed is een schuifpoort?

Schuifpoorten van Hekwerkonline zijn beschikbaar in een verscheidenheid aan breedtes. De breedte van onze schuifpoorten begint bij 300 centimeter. De breedste schuifpoort hebben wij in onze standaard tot 13 meter. Voor elke toepassing is er dus een schuifpoort verkrijgbaar.

Hoe werkt een vrijdragende schuifpoort?

Een schuifpoort werkt zoals de naam doet vermoeden. De poort maakt – zodra deze wordt geopend – een schuivende beweging. De poort schuift langs het hekwerk en creëert een opening. De handbediende schuifpoort moet je handmatig openen, de elektrische of automatische schuifpoort kan op afstand bediend worden met een telefoon, app of handzender.

Wat kost een schuifpoort?

De prijs van een schuifpoort hangt in eerste instantie af van het feit of deze schuifpoort elektrisch of handbediend is. Een handbediende versie is goedkoper dan de elektrische variant. Bij Hekwerkonline geven we voor schuifpoorten altijd een all-in prijs. Dit is ook mogelijk inclusief montage (en installatie van het elektrische systeem).