Bespaar deze week honderden euro's! Vroeg voorjaar voordeel tot 20% op onze complete pakketten! Lees meer.
Melding sluiten

Overkapping 600 x 300 cm met plat dak

1.749,95
(incl. btw)
Waardering:
100%
Overkapping 600 x 300 cm met plat dak
Overkapping 600 x 300 cm met plat dak
Waardering:
100%
Set betonpoeren (6 stuks) +199,95
Montage van de overkapping +1.699,00
Levertijd
5-10 werkdagen
SKU
020815
1.749,95

Montage?
Bekijk onze montageservice.

Product goedkoper gezien?
Laat het ons weten!

Productinformatie

Overkapping 600 x 300 cm met plat dak

Niet alleen voor een schutting of hekwerk ben je bij Hekwerkonline aan het juiste adres. Ook overkappingen sieren het ruime assortiment van ons. De luxe overkapping van Hekwerkonline is het ideale product om van het buitenleven te genieten gedurende alle seizoenen. Doormiddel van een overkapping word je woonoppervlak en daarmee woongenot vergroot. De overkapping 600 x 300 cm is vervaardigd uit het populaire douglas hout en is daarom niet alleen oersterk maar zeker ook een plaatje in je (achter)tuin.

Douglas overkapping 600 x 300 cm afmetingen

De Douglas overkapping heeft een afmeting van 600 x 300 centimeter. De funderingsmaat heeft een afmeting van 594 x 270 cm. De hoogte van de douglas houten overkapping is een beetje stelbaar door de betonnen poeren maar bedraagt zo’n 260 cm. De buitenmaat van het dak betreft 600 x 306 cm. De staanders, die bij een houten overkapping prominent in beeld zijn, hebben een afmeting van 12 x 12 cm.

Constructie van de overkapping

De overkappingen van Hekwerkonline zijn geproduceerd uit duurzaam douglas hout. Dit resulteert in een minimale levensduur van 15 jaar indien het onbehandeld is. Douglas hout wordt gekenmerkt door de vlammenstructuur en de rode/roze kleur. Dit creëert een eigentijdse en warme uitstraling. Hierdoor beleeft u een gezellige avond met vrienden of familie onder de overkapping. Deze kleur/tint zal na verloop van tijd een mooie natuurlijke grijze kleur ontwikkelen. Daarnaast zal het hout met verloop van tijd harder worden en uitdrogen. Indien je graag de rode kleur/tint wilt behouden en zo dus de grijze kleur wilt voorkomen, kun je het hout op jaarlijkse basis beitsen. Dit verlengt tevens de levensduur van de overkapping. Bepaalde types beits wijken af en dienen minder vaak of vaker aangebracht te worden. Dit staat aangegeven op het product zelf.

Een overkapping dient geplaatst te worden op een fundering. Dit zorgt ervoor dat de verkapping niet verzakt en draagt hierdoor bij aan een langere levensduur van de constructie. De fundering zit niet standaard inbegrepen bij aanschaf van een overkapping – elke ondergrond is immers anders. Wij kunnen deze echter wel meeleveren voor een meerprijs. Wij maken gebruik van betonpoeren voor de fundering. De betonpoeren zijn beschikbaar in de kleur antraciet. 

Het platte dak van de overkapping is opgebouwd uit een dakbeschot met vellingkant. Er worden tevens boeidelen en daktrimmen bijgeleverd. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt dakbedekking. Dit wordt meegeleverd in de vorm van EPDM-rubberfolie inclusief lijm. Zo is het dak altijd beschermd en waterdicht. Om het water af te voeren op het platte dak wordt er een regenwaterafvoer meegeleverd die bevestigd kan worden aan de zijkant van de douglas overkapping. De bevestigingsmaterialen voor bovenstaande producten worden meegeleverd.

De overkappingen van Hekwerkonline kunnen worden uitgerust met wanden aan de achter- of zijkant. De (optionele) wanden bestaan uit een frame met Douglas regelwerk. De wandplanken worden gemonteerd in Zweeds rabat. De bevestigingsmaterialen worden hiervoor meegeleverd. Er is een keuze in de wanden van onbehandeld of zwart gespoten douglas hout. De wanden zijn beschikbaar in enkelzijdig of dubbelzijdig rabat. Het verschil is zichtbaar op de afbeeldingen maar kortweg komt het neer op de afwerking van de overkapping.

Onderstaand de specificaties van de onderdelen in het bouwpakket:

 • Staanders douglas geschaafd 12x12 cm;
 • Ringbalk 4,5x16 cm;
 • Gordingen en schoren 4,5x12 cm;
 • Dakbeschot 1,6x11,6 cm met een vellingkant;
 • Boeidelen 2,8x19,5 cm;
 • Daktrimmen 1,8x7 cm;
 • Bevestigingsmateriaal en opbouwhandleiding;
 • Dakbedekking: EPDM-rubberfolie inclusief lijm;

Complete overkapping kopen bij Hekwerkonline

Een complete overkapping koop je bij Hekwerkonline. De overkapping 600 x 300 cm van Hekwerkonline wordt als compleet pakket geleverd. Het is een kant-en-klaar bouwpakket dat in een folie geleverd wordt. Wel zo makkelijk. De douglas overkapping is dus van A tot Z compleet, inclusief bevestigingsmaterialen, dakbedekking en bovenstaande materialen. In feite hoef je met een overkapping van Hekwerkonline geen gereedschap te gebruiken: uiteraard een aantal simpele tools maar het is letterlijk een bouwpakket. Een zaag moet enkel gebruikt worden om de wanden van Zweeds rabat op de gewenste maat te zagen.

Wat moet ik dan nog zelf aanschaffen of regelen? Eigenlijk niks. Denk wel aan het volgende:

 • Betonpoeren die als fundering dienen, moeten in de configurator separaat gekozen worden; elke ondergrond is anders vandaar dat we je de keuze laten.
 • Afhankelijk van de (onder)grond moeten betonpoeren vastgezet worden in betonmortel. Wij hebben in ons assortiment betonmortel en snelbeton mortel voor een mooi en stevig resultaat vandaag, maar ook in de toekomst.
 • Wanden kunnen ook optioneel worden gekozen: enkel- of dubbelzijdig en onbehandeld of in de zwarte kleur. De keuze kan gemaakt worden in zijwanden of een achterwand.

Glazen wand overkapping?

Wij bieden onze overkappingen aan met een glazen wand. Een glazen wand in de overkapping is fraai: je houdt vrij zicht maar hebt geen last van bijvoorbeeld de wind. Onze glazen wanden hebben doorgaans een hoogte van 225cm waardoor de overkapping ook op 225cm hoogte wordt geplaatst. Wanneer je bij ons een glazen schuifwand kiest, is het belangrijk om te weten dat de ondergrond waterpas moet zijn voor een goede montage van de wand. Heb je een ondergrond die niet waterpas is dan zorgt dat er voor dat de wand niet kan schuiven. Erg belangrijk dus!

Montage douglas overkapping 600 x 300 cm

De douglas overkapping kan worden geplaatst door de monteurs van ons. De keuze kan je maken in de configurator. Klik simpelweg “laten plaatsen” en wij plannen de montage zo snel mogelijk in. Onze monteurs hebben jarenlange ervaring met het monteren van kapschuren en overkappingen. Met deze kennis en ervaring staar een overkapping binnen mum van tijd.

Wil je zelf de overkapping monteren? Uiteraard kan dat ook. Wij leveren de overkapping bij jou aan de deur en dan kan je snel beginnen. Met een beetje goede wil en simpele gereedschappen als een waterpas, spade en meetlint komt je een heel eind.

Kies je voor montage van de overkapping met glazen schuifwand door Hekwerkonline, dan dien je de ondergrond zelf waterpas te maken – dit zit niet bij de montageprijs inbegrepen! 

Mochten onze monteurs er bij de montage achterkomen dat de ondergrond niet waterpas is, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Vragen over een overkapping 600 x 300 cm?

Heb je vragen over de douglas overkapping van 600 x 300 cm? Aarzel dan niet en stel ons de vraag via de email. Je kan ons ook bellen om al je vragen te stellen aangaande de overkapping. Onze medewerkers zijn graag van dienst om je alle details uit te leggen. Wij zijn elke werkdag bereikbaar per telefoon van 09:00 uur tot 17:00 uur. 

Specificaties

Meer informatie
Breedte 600 cm
Houtsoort Douglas
Materiaal Hout
Schrijf een beoordeling over Overkapping 600 x 300 cm met plat dak
U plaatst een review over:Overkapping 600 x 300 cm met plat dak
Uw waardering

Veelgestelde vragen

Er zijn geen veelgestelde vragen over dit product. Heb je zelf een vraag over dit product, neem dan contact op met onze klantenservice.