Tuintegels

Wat zijn tuintegels? 

Tuintegels zijn vlakke, meestal rechthoekige stukken materiaal die worden gebruikt om oppervlakken in tuinen, terrassen, opritten en andere buitenruimtes te bedekken. Ze dienen als een functionele en decoratieve vloerbedekking voor buitenruimtes. Tuintegels kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals beton, keramiek, natuursteen, klei, of composietmaterialen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en afwerkingen, waardoor ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en esthetiek van een tuin of buitenruimte. Naast hun praktische functie, dragen tuintegels ook bij aan de algehele uitstraling en sfeer van een buitenruimte. Hekwerkonline biedt op dit moment een breed assortiment keramische tuintegels aan.

Waarom kiezen voor tuintegels? 

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor tuintegels:

 1. Duurzaamheid: Tuintegels zijn bijzonder duurzaam. Ze zijn bestand tegen slijtage, kleurvast en kunnen goed tegen verschillende weersomstandigheden, zoals vorst en regen.
 2. Onderhoudsvriendelijk: Tegels zijn relatief eenvoudig te onderhouden. Ze zijn goed bestand tegen groene aanslag en vereisen over het algemeen minder onderhoud dan sommige andere soorten bestrating.
 3. Hardheid: Tegels zijn erg hard. Dit maakt ze geschikt voor intensief gebruik en ze zijn minder gevoelig voor beschadigingen.
 4. Verscheidenheid in designs: Tijdens het productieproces kunnen verschillende kleurstoffen en stoffen worden toegevoegd om verschillende kleuren en afwerkingen te creëren. Hierdoor zijn er talloze designmogelijkheden, variërend van een marmer- of houtlook tot een strakke betonlook. 
 5. Veel formaten beschikbaar: Tuintegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Hierdoor kun je kiezen voor grotere tegels voor een strakke uitstraling of kleinere tegels voor een meer gedetailleerd patroon.
 6. Naadloze overgang tussen binnen en buiten: Met tuintegels kun je dezelfde stijl van vloer doorvoeren van binnen naar buiten, wat zorgt voor een harmonieuze uitstraling van je leefruimte.

Verschillende formaten tuintegels 

Bij Herkwerkonline hebben we tegels in de volgende formaten:

 • Tuintegels 30 x 120 x 2
 • Tuintegels 40 x 80 x 2  
 • Tuintegels 40 x 120 x 2 
 • Tuintegels 60 x 60 x 2 
 • Tuintegels 60 x 120 x 2 
 • Tuintegels 80 x 80 x 2 
 • Tuintegels 90 x 90 x 2 
 • Tuintegels 100 x 100 x 2 
 • Tuintegels 120 x 120 x 2
 • Tuintegels 60 x 60 x 3

Je kunt dus kiezen voor grotere tegels of een kleiner formaat tegels, om de gewenste uitstraling van jouw tuin of terras te creëren. Wil je graag advies over de formaten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs helpen jou graag verder.   

Transformeer jouw tuin of terras tot een prachtige oase om van te genieten. Bij Hekwerkonline hebben we tuintegels voor elke gewenste stijl. Het is uiterst eenvoudig om jouw tuintegels online bij ons aan te schaffen. Heb je behoefte aan extra informatie of heb je vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze adviseurs en ontdek alle mogelijkheden die Hekwerkonline te bieden heeft.  

 

Veelgestelde vragen
Wat zijn tuintegels?

Tuintegels zijn harde, vlakke platen gemaakt van materialen zoals beton, natuursteen, of keramiek, bedoeld voor gebruik als vloerbedekking in tuinen en buitenruimtes. Ze bieden een stevige en gelijkmatige ondergrond voor diverse activiteiten en dragen bij aan de esthetiek van de buitenruimte.

Wat zijn keramische tuintegels?
Keramische tuintegels zijn duurzame terrastegels gemaakt van een mengsel van zand, klei en bindmiddel, dat wordt gebakken in een oven. Ze zijn hard, slijtvast en geschikt voor diverse weersomstandigheden.
Wat maakt keramische tuintegels anders dan gewone keramische tegels?

Keramische tuintegels zijn dikker en sterker om bestand te zijn tegen weersinvloeden en zware belasting.

Hoe onderhoud ik keramische tuintegels?

Veeg ze regelmatig schoon om vuil en bladeren te verwijderen en reinig ze met water en zeep. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen.

Hoe zit het met de installatie van keramische tuintegels?

Keramische tuintegels kunnen op verschillende ondergronden worden geïnstalleerd, waaronder beton, zand en grind, mits de ondergrond stabiel en goed voorbereid is.

Welke ontwerpmogelijkheden bieden keramische tuintegels?

Keramische tuintegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, patronen en formaten, waardoor u tal van ontwerpmogelijkheden heeft voor uw buitenruimte.