Board & Batten

5 producten

per pagina

5 producten

per pagina
Veelgestelde vragen

Er zijn geen veelgestelde vragen over dit product. Heb je zelf een vraag over dit product, neem dan contact op met onze klantenservice.

Board and Batten is een traditionele bekledingstechniek die al eeuwenlang wordt toegepast. Hij bestaat uit twee elementen: de plank, het verticale element, en de lat, het horizontale element. Board and batten is perfect voor zowel moderne als traditionele gebouwen, omdat het een unieke charme toevoegt aan elk huis of tuinhuisje. Op deze pagina leggen we voor je uit wat Board and Batten precies is, maar bieden we ook de mogelijkheid om alles aan te schaffen wat nodig is om dit in huis of tuin te verwerken. Neem een kijkje en ervaar het zelf!

Wat is Board and Batten?

Board and Batten is een soort gevelbekleding die bestaat uit houten planken en metalen strips of latten die over een bestaand oppervlak aan elkaar worden bevestigd. De metalen strips geven de planken stabiliteit en een decoratief uiterlijk. Board and Batten gevelbekleding wordt al eeuwenlang gebruikt in zowel residentiële als commerciële omgevingen, vanwege de duurzaamheid en het installatiegemak.

Voordelen van Board and Batten siding

Board and Batten siding biedt een groot aantal voordelen voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een esthetische oplossing voor hun gevelbekleding. Hier volgen enkele van de voordelen die Board and Batten kunnen bieden:

  • Duurzaamheid - Zoals eerder vermeld staat Board Batten bekend om zijn uitzonderlijke duurzaamheid dankzij de metalen strips die de planken extra stabiliteit geven. Bovendien is hout van nature bestand tegen weersinvloeden zoals regen of sneeuw, waardoor het ideaal is voor buitentoepassingen.
  • Weinig onderhoud - Terwijl hout uiteindelijk enig onderhoud vergt, zoals schuren of beitsen om het er fris uit te laten zien, vergt plank en lat heel weinig onderhoud in vergelijking met andere soorten gevelbekleding.
  • Veelzijdigheid - Zoals eerder vermeld, kan Board and Batten zowel op woonhuizen als op commerciële gebouwen worden toegepast, dankzij het klassieke uiterlijk dat in elke omgeving past. Bovendien zijn er veel verschillende stijlen beschikbaar, zodat je er een kunt vinden die perfect bij je ontwerp past!
  • Kosteneffectief - Ten slotte is deze manier van gevelbekleding ongelooflijk kosteneffectief in vergelijking met andere materialen zoals steen of baksteen; dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen met een budget die toch een esthetisch verantwoorde oplossing willen zonder de bank te breken.

Toepassingen van Board and Batten

Board and Batten kan op verschillende manieren worden toegepast. Zo is de Board and Batten wall een uitstekende keuze, maar is het ook mogelijk als plafond in huis of buiten in je tuinhuisje of omheining. Naast deze gebruikelijke toepassingen kun je Board and Batten ook gebruiken voor buitengevels van huizen of bedrijven; dit geeft elk gebouw een unieke uitstraling en biedt tegelijkertijd bescherming tegen windschade of andere ruwe weersverschijnselen! Bovendien kun je Board en Battens gebruiken op binnenmuren om textuur of karakter toe te voegen; dit kan worden gedaan op plaatsen als gangen of woonkamers waar je iets meer wilt dan gewone gipsplaat!

Leuke tip: creëer een unieke look voor je huis of bedrijf door een mudroom Board and Battern toe te voegen. Deze entree is al erg populair in Amerika; het zal niet lang meer duren totdat ook Nederland de mudroom fanatiek gebruikt.

Onderhoud van je Board and Batten

Na verloop van tijd kunnen je planken wat onderhoud nodig hebben om ze mooi te houden; gelukkig is dit proces niet ingewikkeld en hoeft het niet veel tijd van je dag in beslag te nemen! Alles wat je nodig hebt is wat basisgereedschap zoals schuurpapier en eventueel wat beits op oliebasis - volg dan gewoon deze drie eenvoudige stappen:

  1. Schuur het oppervlak met schuurpapier met een gemiddelde korrel tot alle onvolkomenheden zijn weggewerkt
  2. Breng beits op oliebasis aan met een kwast
  3. Veeg af met een schone doek zodra de beits volledig is opgedroogd

Waarom kopen bij Hekwerkonline?

Je weet nu als geen ander wat voor een goede look Board and Batten aan je huis kan toevoegen, maar waarom moet je deze aankoop doen bij Hekwerkonline? Wij voorzien je niet alleen van de nodige producten om Board and Batten millboard gevelbekleding uit te voeren, maar zorgen ook voor een succesvolle implementatie hiervan in jouw huis. Of je nou op zoek bent naar een simpele gevelbekleding of een volledige mudroom in deze stijl, wij helpen je het te realiseren. Kom in contact, zodat we de mogelijkheden direct kunnen bespreken!