Deze week tot 15% korting op de complete pakketten: lees verder.
Melding sluiten

Hardhouten vlonderplanken

Ben je op zoek naar hardhouten vlonderplanken? Hekwerkonline h

3 producten

per pagina

3 producten

per pagina

Wat is hardhout eigenlijk? 

Hardhout, oftewel loofhout, is voornamelijk afkomstig van loofbomen. Loofbomen groeien niet zo snel als naaldbomen en zijn daarom ook harder en duurzamer dan houtsoorten die afkomstig zijn van naaldbomen. Het is bij uitstek geschikt voor vlonders, schuttingen en kozijnen, omdat het zo ongelooflijk sterk is. Hardhout heeft meestal een mooie diep roodbruine kleur en ziet er daarom fantastisch uit. Wil je een duurzame en mooie houtsoort voor jouw vlonder? Dan zijn de hardhouten vlonderplanken van Hekwerkonline een perfecte keuze! 

Hoe lang gaat een hardhouten vlonder mee? 

Onderhoud je de hardhouten vlonder goed? Dan kunnen de vlonderplanken wel 25 jaar en zelfs langer meegaan. Het hangt een beetje af van de houtsoort, omgeving en het onderhoud.  

Hoe onderhoud je een hardhouten vlonder?

Het is niet persé nodig om de vlonder vaak te behandelen, maar wij adviseren wel om de vlonder te behandelen met hardhoutolie. Waarom? Omdat de vlonder dan minder snel zal vergrijzen en minder vocht en vuil op zal nemen. Het is ook aan te raden om de vlonder regelmatig schoon te vegen om zo lang mogelijk plezier te kunnen hebben van jouw vlonder. 

Welke dikte hardhouten vlonderplanken moet je kiezen? 

Bij Hekwerkonline hebben we een aantal verschillende soorten hardhouten vlonderplanken in het assortiment in verschillende diktes. Ga je een vlonder aanleggen in de tuin? Dan adviseren wij om te kiezen voor de vlonderplanken van minimaal 2,1 cm dikte, bijvoorbeeld de Hardhouten vlonderplanken enkelzijdig met geprofileerd dekdeel van 2,1 x 14,5 cm of in de maten 2,5 x 14,5 cm.  Ga je nou een vlonder aanleggen voor intensiever gebruik? Kies dan bijvoorbeeld voor onze hardhouten vlonderplanken met v-groeven van 2,8 x 19 cm. We hebben al deze vlonderplanken beschikbaar in veel verschillende lengtematen. Zo weten we zeker dat  er een geschikte keuze voor jou bij zit.  

Stappenplan voor het aanleggen van een hardhouten vlonder. 

Je kunt het aanleggen van een vlonder uiteraard uitbesteden aan een specialist. Maar wil je zelf aan de slag gaan, dan hebben we een kort stappenplan voor jou gemaakt. 
 

  1. Maak de plek waar je de vlonder wil hebben helemaal schoon en zorg er voor dat het terras geëgaliseerd is. Tevens is het belangrijk dat het regenwater afgevoerd kan worden, dus zorg dat het terras wat afloopt naar de tuinzijde.  
  1. Plaats tegels als ondergrond en leg de eerste tegels in de hoeken waar je het terras wil plaatsen. Zorg ervoor dat er voldoende afstand zit tussen de tegels en dat ze waterpas liggen 
  1. Het is nu van belang om een anti-worteldoek goed strak te leggen op de tegels, zodat onkruid tussen de vlonderplanken kan worden voorkomen. 
  1. Leg vervolgens de onderliggers in de lengte op het antiworteldoek en wederom is het van belang dat deze waterpas liggen. 
  1. Tijd om de eerste vlonderplank te leggen! Plaats de eerste vlonderplank op de onderliggers en schroef deze aan de uiteinden en het midden vast met een accuboormachine. Vervolgens schroef je de volgende vlonderplanken hier aan vast. Houd hier telkens 5 mm ruimte tussen.  
  1. Om jouw vlonder mooi af te werken kun je zelf eenvoudig plinten maken door gebruik te maken van een vlonderplank. Deze zaag je dan over lengte doormidden om een smalle plint te krijgen. Ook deze plinten bevestig je weer met schroeven in het midden en aan de uiteinden vast rondom het terras.  
     

Andere soorten vlonderplanken bij Hekwerkonline

Is een vlonder van hardhout toch niet helemaal wat jij zoekt? Goed om te weten is dat we bij Hekwerkonline nog veel meer soorten vlonderplanken in ons assortiment hebben.  
Een greep uit ons assortiment: 
 
Millboard vlonderplanken 
Bankirai vlonderplanken 
Douglas vlonderplanken 
Grenen vlonderplanken 
Weathered Oak vlonderplanken 
Enhanced Grain vlonderplanken

Advies nodig?

Twijfel je of een hardhouten vlonder geschikt is voor jouw tuin? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met één van onze deskundige adviseurs. Zij helpen jou graag met het maken van de beste keuze als het gaat om het creëren van jouw eigen vlonder.

Veelgestelde vragen

Er zijn geen veelgestelde vragen over dit product. Heb je zelf een vraag over dit product, neem dan contact op met onze klantenservice.