De voor- en nadelen van schanskorven als tuin- of erfafscheiding

Schanskorven zijn metalen korven die meestal worden opgevuld met een steensoort, daarom worden schanskorven ook wel steenkorven genoemd. Schanskorven worden vaak als tuin- en erfafscheiding gebruikt en zijn in verschillende hoogtes te krijgen. De materialen creëren een stijlvolle tuinafsluiting voor een strakke of industriële tuin. Dit zijn de voor- en nadelen van schanskorven.

Voordelen van schanskorven

  • Schanskorven zijn gemaakt van sterke natuurlijke materialen. Ze zijn een duurzame optie en gaan lang mee.
  • Schanskorven zijn erg veelzijdig. Je kunt zelf kiezen welke hoogte, breedte en diepte je wil en je kunt zelf het vulmateriaal bepalen. Er zijn veel verschillende steensoorten die je zelfs in een bepaald kleurpatroon kunt laten leggen. Omdat dit erg arbeidsintensief is, hangt daar wel een ander prijskaartje aan. Je kunt ook voor materialen zoals schors, beton of hout kiezen. Hierdoor krijg je een tuinafsluiting die helemaal bij jouw stijl past.
  • Afhankelijk van de soort vulling kan een schanskorf geluidswerend zijn. Je ziet daarom schanskorven ook wel eens aan een drukke weg staan. Hiervoor wordt dan een speciale steen mix gebruikt waarbij stenen gemengd worden met zandcement. Zo worden alle kieren afgesloten en wordt het geluid nog beter gedempt.
  • Het is een onderhoudsvrije tuin- of erfafscheiding. Je hoeft een schanskorf nooit te verven of te snoeien. Je kunt hem hooguit eens per jaar goed schoonmaken, maar dit is niet nodig voor de functie van de afscheiding.
  • Een schanskorf heeft geen doorkijk en geeft daarom veel privacy.

Nadelen van schanskorven

Er zijn echter ook een paar nadelen:

  • Schanskorven zijn niet de goedkoopste oplossing om als tuin- of erfafscheiding te gebruiken. De prijs wordt voornamelijk bepaald door het type korf, de keuze in vulmateriaal en de manier waarop de schanskorf verankerd wordt. Schanskorven gaan daardoor wel een hele lange tijd mee zonder dat je hier een omkijken aan hebt.
  • Omdat een gevulde schanskorf zwaar is, heb je voor een hoge schanskorf een stevig fundament nodig. Hiervoor worden hardhouten palen of metalen palen in de grond verankerd om te voorkomen dat de korven door de jaren heen gaan verzakken.
  • Schanskorven kunnen lastig zijn om te installeren. Gelukkig heeft Hekwerkonline hier een systeem voor ontwikkeld waarmee iedereen een schanskorf kan installeren!

Waarom je voor een schanskorf kunt kiezen

Ben je op zoek naar een sterke en onderhoudsvrije tuin- of erfafscheiding, dan is een schanskorf de ideale oplossing. Weet je het nog niet zeker of zoek je ook nog een bijpassende poort? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Je kunt ons gerust bellen of een e-mail sturen.

Delen

Hulp Nodig?