Wat is het verschil tussen grenen, douglas en hardhouten schutting?

Wat is het verschil tussen grenen, douglas en hardhouten schutting?

verschil grenen, douglas en hardhouten schutting

Je hebt inmiddels de knoop door gehakt en gekozen voor een nieuwe schutting in plaats van hekwerk. Echter moet je nog wel even een keuze maken tussen een grenen, douglas of hardhouten schutting. Maar wat is nou eigenlijk het verschil hiertussen, behalve dat het allemaal een houtsoort is? Je leest het hier.

Een grenen schutting

Grenen valt onder de naaldhoutsoorten en is erg stevig en kan goed tegen alle soorten weersinvloeden. Doordat de schuttingen verticale planken bevatten, lijkt jouw tuin een stuk ruimtelijker dan het daadwerkelijk is. Door de lichte kleur van de grenen schutting creëer je een natuurlijke uitstraling in jouw tuin. Het kan voorkomen dat er witte en/of groene plekken op de schutting komen, maar dit is gewoon hars. Door het impregneren kan dit hars wit of groen worden, maar de plekken gaan ook zelf weer geleidelijk weg. Zoals bekend kan hout gaan werken en kan het hout gaan krimpen of uitzetten waardoor er misschien kleine scheurtjes ontstaan.

Een douglas schutting

Ook het douglas hout heeft een lichte uitstraling. Het hout kan gewoon onbewerkt in de tuin worden geplaatst. Het voordeel van douglas hout is dat het dus geen onderhoud nodig heeft en daarnaast ook aardig lang mee kan, zonder dat het hout lelijk wordt. Wel is het, net zoals de grenen houtsoort, hout dat kan gaan werken. Het kan dus gaan krimpen of uitzetten en daardoor kunnen er ook kleine scheurtjes ontstaan.

Een hardhouten schutting

Hardhouten schutting

Hardhout komt van de loofbomen af en dus niet zoals grenen van de naaldboom. De kleur van hardhout is iets donkerder dan de andere twee houtsoorten. Ook het hardhout is goed bestand tegen de verschillende weersinvloeden en zal niet snel verkleuren. Daarnaast heeft het een dichte structuur en hoeft het niet behandeld te worden.

Je vindt het in ons assortiment

Alle schuttingen die hierboven zijn genoemd zijn verkrijgbaar in ons assortiment. Je kunt deze schuttingen ook als compleet pakket verkrijgen, waarbij je alleen nog maar hoeft aan te geven wat jouw formaten zijn.

Deel dit bericht

Chat nu

Chat met mij

Tom Heining