Hekwerk kopen: de 4 meest gemaakte fouten

Je wilt een nieuw hekwerk plaatsen in je tuin of op je erf maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Begrijpelijk want er zijn veel verschillende soorten hekwerken. Het uitkiezen en plaatsen van een hekwerk vraagt om veel denk – en meetwerk. En dat gaat niet bij iedereen van een leien dakje. We hebben de meest gemaakte fouten voor je op een rij gezet. Zodat jij die niet hoeft te maken!

Niet nagedacht over de functie van het hekwerk

Allereerst is het belangrijk dat je bedenkt welke functie het hekwerk heeft. Wil je met het hekwerk privacy creëren of heb je een afscheiding nodig? Afhankelijk van het doel van het hekwerk, maak je een keuze. Ben je gesteld op privacy? Dan kun je beter niet voor een hekwerk met veel doorkijk kiezen. Elk type hekwerk heeft zo zijn voor-en nadelen. Gaashekwerk is ideaal voor een tuinafscheiding. Een spijlenhekwerk is geschikt voor de afrastering van jouw zwembad of vijver. Een hekwerk met puntkammen of puntdraden draagt bij aan de veiligheid. Wanneer je van te voren hebt nagedacht over waar je het hekwerk voor wilt gebruiken en aan welke wensen het moet voldoen, weet je zeker dat je een goede keuze maakt!

De montagehandleiding niet gelezen

Heb je nog nooit een hekwerk geplaatst? Ga dan niet zomaar blind aan de slag. Het is belangrijk dat het hekwerk stevig geplaatst wordt zodat je er een lange tijd plezier van hebt. Dus lees de montagehandleiding zorgvuldig door. Sommige doe-het-zelvers gaan uit enthousiasme direct aan de slag en slaan daardoor belangrijke stappen over. Uiteindelijk wil je dat je hekwerk na een stormbui nog steeds overeind staat. Dus doe het goed of besteed het plaatsen van een hekwerk uit aan specialisten.

Niet goed ingemeten

Als je bepaalt hebt welk type hekwerk je wil, is het tijd om je tuin of erf op te meten. Je wil natuurlijk weten hoeveel hekwerk je nodig hebt. Denk aan de benodigde meters, de hoogte en het aantal hoeken. Een goed begin is het halve werk. Weet je niet hoe je een hekwerk kunt inmeten? Vraag dit dan aan iemand in je omgeving die dat wel weet. Als je onnauwkeurig bent kom je niet uit met je hekwerk.

Het hekwerk staat op het erf van de buren

Zoek goed uit waar de grens loopt tussen jouw tuin en die van jouw buren. Ga in overleg met je buren en maak duidelijke afspraken. Zo voorkom je een conflict met je buren omdat het hekwerk teveel op hun erf staat. Komen jullie er niet uit? Op de kadastrale kaart kun je zien wat de afmetingen van je tuin of erf zijn en waar de grens ligt.

Als je een hekwerk gaat kopen en of plaatsen, kun je de 4 bovenstaande dingen dus beter niet doen. Natuurlijk is er altijd wel weer een oplossing te bedenken. Maar waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan? Maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk en houd deze punten in gedachten tijdens jouw zoektocht naar een mooi hekwerk. We hebben uiteraard nog veel meer tips voor je. Benieuwd? Bekijk onze blog of neem contact met ons op. Aarzel niet en bel of mail ons gerust! Onze experts adviseren je graag bij het vinden van mooi hekwerk.

Delen

Hulp Nodig?