Spijlenhekwerk

Bij Hekwerkonline vind je een ruim aanbod aan spijlenhekwerk met bijpassende poorten. Stel je eigen spijlenhek samen in de configurator.

10 producten

Filter
per pagina

10 producten

Filter
per pagina

Spijlenhekwerk van Hekwerkonline

Hekwerkonline is dé specialist als het gaat om tuin- of erfafscheidingen. Zo zijn wij ook hét adres voor het populaire spijlenhekwerk. Een spijlen hekwerk heeft zijn naam te danken aan de opbouw van dit type hek. Het hekwerk paneel bestaat uit spijlen die vastgezet zijn tussen een zogenaamde bovenligger en onderligger. De verschillende spijlenvakken worden met metalen palen aan elkaar gemonteerd, om tot een strak hekwerk te komen. Het spijlen hekwerk bestaat uit verzinkt staal dat wordt afgewerkt met een coating naar keuze. De zinklaag zorgt voor een lange levensduur zonder roestvorming, de coating maakt het hekwerk een optisch nog mooier en sluit beter aan bij jouw omgeving.

Een spijlenhek is een van de sterkste afscheidingen die er bestaan. Daarom is dit type hek een veelgemaakte keuze op bedrijventerreinen. Het stevige en stoere uiterlijk van een spijlen hekwerk schrikt af en vermindert de kans op inbraak. Exact dat is vaak de bedoeling van spijlen hekwerk: het buiten houden van ongenode gasten. Echter, wordt spijlenhekwerk steeds vaker gebruikt bij woningen om extra veiligheid te creëren. Heb jij een afscheiding nodig die je niet alleen een veilig gevoel geeft, maar daadwerkelijk enorm robuust en sterk is, dan is een spijlenhekwerk wellicht iets voor jou.

Spijlenhek keuze

Spijlen hekwerk is bij Hekwerkonline verkrijgbaar in verschillende soorten, hoogtes en kleuren. Via het complete spijlenhekwerk pakket van Hekwerkonline stel je gemakkelijk jouw spijlenhek samen. Je kunt kiezen uit thermisch verzinkt of een kleurcoating. Standaard zijn de kleuren zwart (RAL 9005), Antraciet (RAL 7016) en groen (RAL 6009) beschikbaar. De keuze voor een type hek is afhankelijk van de toepassing, maar ook je persoonlijke smaak. Zo onderscheiden wij de volgende soorten:

Het spijlen hekwerk rond is de meest gemaakte keuze onder het spijlen hekwerk. Ronde spijlen worden geklemd tussen twee liggers (de bovenligger en onderligger) en steken door. Deze constructie maakt het moeilijker voor een inbreker om onder of boven het hekwerk te gaan.

Spijlen hekwerk vierkant doorgestoken is nagenoeg gelijk aan de voorgaande variant. Alle details zijn gelijk, echter zijn de spijlen van dit type hek niet rond maar vierkant. De keuze is dus een kwestie van smaak.

De derde variant is het spijlenhekwerk glad. Bij dit hekwerk steken de spijlen niet uit aan de boven- of onderkant van beide liggers. Dit is een veelgemaakte keuze voor woonwijken en omgevingen met spelende kinderen of huisdieren. Het spijlenhekwerk is nog steeds enorm stevig, maar biedt extra veiligheid in een bruisende omgeving waar een ongeluk in een klein hoekje zit. Dit type spijlen hekwerk kenmerkt zich tevens met een strakke uitstraling.

De vierde variant lijkt veel op het gladde spijlenhekwerk. Het verschil is dat deze optie een puntenkam aan de bovenkant van het hekwerk heeft. Deze uitvoering biedt meer veiligheid en heeft een groter afschrikkend effect. Ook deze type spijlen zijn verkrijgbaar in drie verschillende coatings of thermisch verzinkt.

Afmetingen en kleuren spijl hekken

De toepassingen voor spijlen hekwerk zijn eindeloos. Van school tot bedrijventerrein, voor elke wens kunnen wij een hek leveren. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het feit dat wij verschillende afmetingen aan kunnen bieden. De breedte van de spijlen hekken zijn ~220 centimeter voor de twee premium varianten. Het inmeten van de spijlen hekwerken is door de breedte vrij gemakkelijk: je hebt enige marge bij het opmeten. Het inkorten en hiermee op de juiste lengte maken voor jouw toepassing is ook eenvoudig: met een slijptol kan je het spijlenhekwerk doorslijpen. Ook in de hoogte van de spijlen hekwerken heb je een keuze. De beschikbare hoogtes van onze verschillende varianten spijlenhekken zijn zoals onder weergegeven:

  • 100 centimeter spijlenhekwerk
  • 125 centimeter spijlenhekwerk
  • 150 centimeter spijlenhekwerk
  • 180 centimeter spijlenhekwerk
  • 200 centimeter spijlenhekwerk
  • 250 centimeter spijlenhekwerk

Alle hoogtes worden bevestigd aan palen van 6 x 6 centimeter voor een robuust uiterlijk en stevig hekwerk. De ligger hebben een afmeting van 4 x 4 centimeter. Zoals benoemd bieden wij het spijlen hekwerk aan in verschillende standaard kleuren: zwart, antraciet, groen en thermisch verzinkt. Verschillende kleuren hebben vaak een verschillende toepassing. Zo is het thermisch verzinkte spijlenvak veel te vinden langs bedrijfspanden. Ook de grijze variant staat om bedrijfspanden voor een perfecte match met de kleur van magazijnhallen. Groene spijlenhekken zie je veel terugkomen in een landelijke omgeving. Voor de kleur geldt dus ook: voor elke wens een oplossing.

Een afwijkende kleur? Passend bij een schoolgebouw of bedrijfspand? Dat is voor ons geen enkel probleem. Standaard op voorraad liggen de meest verkochte kleuren. Wil je echter een blauw of oranje spijlenvak, neem dan contact op met ons en wij gaan dit voor je regelen. Door het coaten kost dit alleen wat extra tijd. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Compleet spijlenhekwerk pakket

Bij Hekwerkonline doen wij ons best om jou zo goed mogelijk te helpen bij het kiezen van je hekwerk. Dit doen wij door middel van prijstransparantie maar ook gemak. Via ons spijlenhekwerk pakket stel je gemakkelijk jouw afscheiding samen. Vul de gewenste afmetingen, hoogte coating en overige opties in. Wij berekenen direct de prijs, zodat je weet waar je aan toe bent. Verander de verschillende parameters en stel jouw spijlenhekwerk samen. Naast onze prijstransparantie hoef je je geen zorgen te maken over het aantal palen, bevestigingsmateriaal en overige onderdelen. Wij zoeken precies uit wat jij nodig hebt, zodat je niets tekortkomt tijdens de montage. Bovenop deze comfort zorgen wij altijd voor de beste prijsopgave. Dit betekent: hoe meer jij uitgeeft, hoe meer korting wij bieden. Onze progressieve pakketkorting zorgt ervoor dat jij nooit teveel betaalt en verzekerd bent van de beste prijs. Stel vandaag nog jouw spijlenhekwerk samen via het gebruiksvriendelijke pakket van Hekwerkonline.

Spijlenpoort

Om je bedrijfsterrein of woning toegankelijk te maken heb je een spijlenpoort nodig. Naast het stevige spijlenhekwerk hebben wij bij Hekwerkonline ook bijpassende spijlenpoorten voor verschillende situaties. Deze spijlenpoorten zijn net als het hekwerk enorm duurzaam en robuust. De spijlen poort van Hekwerkonline is ontworpen om een sterke barrière te vormen, terwijl ze tegelijk erg gebruiksvriendelijk zijn. De belangrijkste afweging die je zult maken is of je voor een dubbele of een enkele spijlen poort gaat. Wanneer alleen mensen het terrein betreden dan zal een enkele poort voldoende zijn. Je kunt kiezen tussen een enkele spijlenpoort van 100 cm t/m 200 cm breed. Wanneer auto’s of machines het terrein op moeten kunnen komen, dan is een dubbele spijlen poort een slimme overweging. De dubbele spijlenpoorten beginnen vanaf 240 cm breed en gaan tot 600 cm breed. Naast de breedte kies je de hoogte die naadloos bij jouw spijlenhekwerk aansluit. Ongeacht welke poort je kiest, ben je bij Hekwerkonline verzekerd van een stevige spijlenpoort.

De poorten worden standaard uitgerust met een slotset en scharnieren die nastelbaar zijn. Bij de dubbele poorten zit standaard een grondgrendel. Opties bij de spijlenpoorten zijn de onderstaande:

  • Deurdranger
  • Elektrische ontsluiter
  • Opbouwslot locinox
  • Codeslot locinox

Waar je bij de spijlen hekwerken de mogelijkheid hebt om deze vast te zetten in beton, is ons dringende advies bij de een spijlen hekwerk poort deze altijd vast te zetten in beton. Dit voorkomt verzakkingen en het scheef staan van de poort.

Spijlen hekwerk plaatsen

Een spijlen hekwerk installeren is geen klus die je dagelijks tegen komt. Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is om zelf te doen. Wanneer je beetje handig bent en er een dag voor uitplant, is het zeker mogelijk zelf een spijlenhekwerk te installeren. De hekwerkpanelen, palen en toebehoren zijn vrij groot, dus wij raden aan om de montage altijd met minimaal twee mensen uit te voeren. Wel zijn een aantal gereedschappen onmisbaar voor een snelle, efficiënte en kundige montage van de spijlen hekwerken. Je hebt een meetlint of rolmaat nodig om de palen en daarmee de spijlenvakken op de juiste afstand te zetten. Je hebt een palenrammer, spade of schep nodig om de palen in de grond te krijgen. Een waterpas om het hekwerk in een rechte lijn te zetten. Een slijptol het spijlenhekwerk af te zagen, zodat je precies uitkomt. En tot slot een emmer en mixer om je beton voor te bereiden.

Laat je het liever aan de professionals over? Je bent niet de enige. De monteurs van Hekwerkonline installeren elke week minimaal 20 afscheidingen. Onze teams zijn gespecialiseerd in diverse montages, waaronder het spijlenhekwerk. Kies je voor de montageservice van Hekwerkonline? Dan ben je verzekerd van een snelle, maar vooral nette installatie. Monteren doen wij in Nederland binnen enkele weken na bestelling. Neem een kijkje bij onze uitgevoerde projecten en ontdek de mogelijkheden.

Waarom spijlen hekwerk?

Een spijlenhekwerk zet je neer om de veiligheid van jouw woning of bedrijfsterrein te verhogen. Het robuuste karakter van een spijlen hekwerk schrikt mensen af, is enorm stevig en laat zien dat onbevoegde niet welkom zijn. Een spijlenhekwerk wordt ook wel industrieel of anti-diefstal -hekwerk genoemd. Je kunt ervoor kiezen om de spijlen aan de onderkant en bovenkant uit te laten steken. Dit maakt het lastiger voor inbrekers om over je spijlen hekwerk te klimmen. Een spijlenhekwerk tilt de securiteit van jouw omgeving omhoog en creëert een veilig gevoel.

In een iets vriendelijker uitvoering kan je ook kiezen voor een spijlen hek met een gladde bovenkant. Dit resulteert wederom in een enorm stevige afscheiding, maar schrikt minder af. Dit maakt het een populaire keuze in woonwijken.

Goedkope spijlenvakken?

Wat is de prijs van een spijlen hekwerk? Is een hekwerk met spijlen betaalbaar? Wellicht vragen die jij jezelf stelt, echter is er niet meteen een eenduidig antwoord te geven op deze vragen. Er zijn goedkopere opties te bedenken, maar ook zeker ook duurdere alternatieven. Ook binnen de spijlen vakken hekwerk is er veel keuze op basis van prijs. Dit heeft onder andere te maken met het type hekwerk, de hoogte maar ook of het product gecoat is of juist niet. De uiteindelijke prijs van een spijl hek hangt dus ook samen met de persoonlijke wensen. Gelukkig hebben wij bij Hekwerkonline daar iets voor bedacht. Via het spijlen pakket krijg je direct je prijs te zien en weet je waar je aan toe bent. Niet meer wachten op offertes, maar direct prijstransparantie, alleen bij Hekwerkonline.

Advies of vragen?

Heb je vragen over ons spijlenhekwerk, lopende acties of andere producten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Ook bij advies staan onze experts vijf dagen in de week klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
Wat kost een hekwerk per meter?

Hekwerk prijzen worden vaak per meter weergegeven. Wat een meter hekwerk kost, hangt samen met een aantal zaken. Zo heeft de hoogte impact op de prijs. Ook is de prijs afhankelijk van het type hekwerk. Bij Hekwerkonline koop je hekwerk tegen de beste prijzen. Tuingaas is één van de goedkoopste soorten hekwerk. In onze configuratoren selecteer je de gewenste aantal meters en type hekwerk in en d.m.v. de totaalprijs is de meterprijs uit te rekenen.

Wat is spijlenhekwerk?

Spijlenhekwerk is een type hekwerk dat bestaat uit verticale spijlen die stevig aan horizontale rails zijn bevestigd.

Is spijlenhekwerk geschikt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen?

Ja, spijlenhekwerk is geschikt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen vanwege zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en beveiligingsvoordelen.