Bespaar deze week honderden euro's! Vroeg voorjaar voordeel tot 20% op onze complete pakketten! Lees meer.
Melding sluiten

Rubber tegels

Creëer een veilige speelomgeving voor kinderen of sportomgeving met onze rubberen tegels.  Rubberen tegels zijn bij Hekwerkonline verkrijgbaar in 50 x 50 cm en in verschillende uitvoeringen. 

5 producten

Filter
per pagina

5 producten

Filter
per pagina
Veelgestelde vragen

Er zijn geen veelgestelde vragen over dit product. Heb je zelf een vraag over dit product, neem dan contact op met onze klantenservice.

Rubberen tegels voor een veilige speelomgeving.

Ben je bezig met de inrichting en bestrating van je tuin of terras maar wil je er ook voor zorgen dat je kinderen en hun vriendjes er veilig kunnen spelen? Bij Hekwerkonline kun je verschillende dempende rubberen tegels kopen die perfect zijn voor het creëren van een veilige speelomgeving. Door deze dik verende tegels onder of bij een speeltoestel te leggen, worden kinderen beschermd bij onverwachte valpartijen. Rubberen tegels mogen eigenlijk niet ontbreken in een kindvriendelijke tuin, maar je ziet ze ook wel eens bij sportvelden. Ze zijn makkelijk te verwerken en verkrijgbaar in diverse kleuren waardoor ze goed te combineren zijn met de bestrating of gazon van jouw tuin, terras of jouw sportterrein. Met de rubberen tegels van Hekwerkonline creëer je snel en eenvoudig een veilige oplossing!

Wanneer gebruik je rubberen tegels?

Rubberen tegels worden voornamelijk gebruikt onder speeltoestellen, zoals schommels, klimrekken, glijbanen en speelhuisjes. Door deze speeltegels onder de speeltoestellen te leggen, bied je een zachte en veerkrachtige ondergrond. Dit zorgt voor extra veiligheid en kan blessures bij ongelukkige valpartijen voorkomen. Daarnaast kunnen rubberen tegels ook worden gebruikt als staptegels in de speeltuin, waardoor kinderen veilig kunnen rondrennen en spelen.

Waarom kiezen voor rubbertegels?

Rubbertegels bieden verschillende voordelen die ze ideaal maken voor speelomgevingen. Ten eerste hebben ze uitstekende schokabsorberende eigenschappen, waardoor ze een veilige speelervaring garanderen. De rubberen samenstelling van de tegels zorgt ervoor dat ze de impact van een val opvangen en de kans op letsel verminderen. Bovendien zijn rubberen tegels duurzaam en bestand tegen slijtage, weersinvloeden en UV-straling, waardoor ze lang meegaan zonder hun kwaliteit te verliezen.

Rubberen tegels bij Hekwerkonline

Bij Hekwerkonline hebben we diverse rubbertegels in ons assortiment met elk hun eigen uitstraling. Zo is er voor iedere (speel)tuin wel een mooie passende oplossing.

Rubbertegel zwart 50 x 50 cm
Rubbertegel rood 50 x 50 cm
Rubbertegel groen 50 x 50 cm

Rubbertegel kunstgras 50 x 50 cm
Rubber tegeldragers

Wil je een natuurlijk ogende rubbertegel gebruiken? Kies dan bijvoorbeeld voor groene rubbertegels of de rubbertegels met een kunstgras look. Zoek je een rubberen tegel voor bijvoorbeeld bescherming van jouw dak? Dan adviseren wij van Hekwerkonline de rubberen tegeldragers uit ons assortiment.

Hoe maak je rubberen tegels schoon?

Het schoonmaken van rubberen tegels is eenvoudig Hieronder volgen een aantal tips van Hekwerkonline om de rubberen tegels in optimale conditie te houden:

Verwijder los vuil: Veeg of borstel de tegels regelmatig om los vuil, bladeren en ander afval te verwijderen. Dit kan eenvoudig worden gedaan met een bezem of een zachte borstel.

Reiniging met water: Maak de tegels schoon met water om oppervlakkig vuil en stof te verwijderen. Gebruik een tuinslang of emmer water om de tegels grondig af te spoelen.

Mild reinigingsmiddel: Als er hardnekkige vlekken zijn, dan kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken. Meng een kleine hoeveelheid mild afwasmiddel of een speciaal reinigingsmiddel voor rubberoppervlakken met water. Breng het reinigingsmengsel aan op de vlekken en schrob zachtjes met een zachte borstel. Spoel de tegels grondig af met water om het reinigingsmiddel te verwijderen.

Drogen: Laat de rubberen tegels volledig drogen voordat je er weer op gaat lopen of spelen. Dit helpt om uitglijden te voorkomen en zorgt ervoor dat de tegels er perfect blijven uitzien.


Hoe leg je rubbertegels?

Het leggen van rubberen tegels is over het algemeen een vrij eenvoudig klusje. Hekwerkonline heeft een aantal tips voor jou verzameld:

  • Zorg voor een goede voorbereiding van het oppervlak waarop je de tegels wilt leggen. Deze moet schoon, vlak en vrij van obstakels zijn.
  • Bepaal het gewenste legpatroon voor de tegels. Je kunt kiezen uit verschillende opties, zoals een rechte rij, een visgraatpatroon of een creatieve indeling die bij jouw stijl past.
  • Begin in een hoek van het oppervlak en leg de eerste rubberen tegel op zijn plaats. Zorg ervoor dat deze stevig en recht ligt. Vervolgens plaats je de volgende tegels naast de eerste, volgens het gekozen legpatroon. Houd een gelijke ruimte tussen de tegels om de gewenste uitstraling te creëren.
  • Controleer of alle tegels stevig en gelijkmatig op hun plaats liggen. Loop over het oppervlak om te controleren of er geen losse tegels zijn.

Rubbertegels op maat snijden

Indien nodig moet je tegels op maat snijden. Dit kan voorkomen wanneer je aan het einde van een rij tegels komt. Gebruik een scherp mes of een tegelsnijder om de rubberen tegel op de juiste maat te snijden.

Bestel jouw rubberen tegels bij Hekwerkonline

Bij Hekwerkonline begrijpen we als geen ander hoe het belangrijk kan zijn om een veilige speelomgeving aan te leggen. Daarom hebben wij naast onze collectie Keramischte tegels, Houten tegels en Composiet tegels ook  rubberen tegels in ons assortiment van hoogwaardige kwaliteit. Of je nu een speeltuin, schoolplein of je eigen achtertuin aan het inrichten bent, onze rubberen tegels zorgen voor een veerkrachtige ondergrond waarop kinderen veilig kunnen spelen. Bestel jouw rubberen tegels vandaag nog online en creëer een speelomgeving waar kinderen met plezier kunnen spelen.

Hulp of advies nodig?

Heb je vragen over rubberen tegels of wil je advies bij het maken van de juiste keuze voor jouw tuin of terras? Neem dan gerust contact op met de adviseurs van Hekwerkonline. Zij nemen graag ruim de tijd voor jouw, zodat jij de juiste keuze maakt.