Schanskorven

Schanskorven van Hekwerkonline zijn eenvoudig te monteren en in elke hoogte verkrijgbaar. Uitstekende kwaliteit tegen de beste prijs.

Schanskorven

Wat is een schanskorf?

Een schanskorf (ook wel steenkorf genoemd) is een korf welke bestaat uit stalen draden die aan elkaar gelast zijn en verbonden zijn met palen (ook wel profielen genoemd). Voor een schanskorf schutting wordt vaak gebruik gemaakt van dubbelstaafmat hekwerk welke thermisch verzinkt is. De schanskorf kan vervolgens gevuld worden met stevig en zwaar materiaal, in de regel stenen. Door de constructie van de korf in combinatie met het materiaal in de korf zorgt ervoor dat het een sterk geheel wordt. De schanskorf wordt gevuld met natuurlijke materialen en wordt daardoor als een duurzame investering gezien.

Schanskorf schutting

Door de schanskorven te vullen met natuurlijke materialen, hebben de schanskorven weinig tot feitelijk geen inkijk in de tuin. De schanskorf kan bijvoorbeeld met hout maar wordt voornamelijkof met steen gevuld. Bij steenkorven is de schanskorf in ieder geval gevuld met stenen. De stenen van de schanskorven bestaan uit natuursteen brokken. Steenkorven worden ook vaak steenkorf schuttingen genoemd. De schanskorven zijn geschikt voor iedere tuin en passen goed bij verschillende architectuur stijlen.

Voordelen 

Het voordeel van steenkorven is dat ze onderhoudsvrij zijn en erg duurzaam door het gebruik van natuurlijke materialen. Ook is de schanskorf schutting verzinkt, waardoor het materiaal bestand is tegen verschillende weersinvloeden waaronder de felle zon en heftige regenbuien. Daarnaast zorgt de verzinking ervoor dat de schanskorf bestand is tegen roestvorming. De schanskorf zorgt voor een unieke en natuurlijke uitstraling in jouw tuin.

Andere soorten schuttingen

Ben je op zoek naar een ander soort schutting? Naast steenkorf schuttingen bieden wij bij Hekwerkonline tal van andere soorten schuttingen aan, zo verkopen wij onder andere ook:

Schanskorf monteren

Het monteren van het schanskorf schutting systeem doen wij graag. Daar hebben we professionals voor. Wij zetten dan de schanskorf palen (die noemen we ook wel profielen) stevig in beton. De ondergrond moet hiervoor echter wel geschikt zijn, een schanskorf gevuld met stenen is erg zwaar. Het vullen doen wij overigens niet. Dit kan met de hand, maar ook met een kraantje.

LET OP: vul de schanskorf gelijkmatig, langzaam en met beleid. Anders bestaat de kans dat het systeem verzakt of om instabiel wordt.

Service van Hekwerkonline

Bij Hekwerkonline wordt jouw schanskorf gemakkelijk bij jou thuis afgeleverd. De schanskorven van Hekwerkonline zijn zelf te installeren. Wil je de schanskorf liever laten plaatsen? Dat is geen enkel probleem. Neem dan even contact met ons op. Heb je vragen of wil je meer weten over de schanskorven van Hekwerkonline? Onze adviseurs helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Veelgestelde vragen
Wat is een dubbelstaafmat hekwerk?

Een dubbelstaafmat hekwerk is een hekwerk dat geproduceerd is uit stalen draden. De stalen draden zijn voorzien van een zinklaag en de gelaste hekwerkpanelen worden vervolgens voorzien van een poedercoating. De naam dubbelstaafmat komt van de dubbele horizontale draad welke voor de stevigheid zorgt.

Wat is een schanskorf?

Een schanskorf is een zeer populaire tuinafscheiding die gemaakt is van een combinatie van (brede) palen, hekken en stenen. De palen en hekken vormen als het ware een muur. Een holle muur welteverstaan die gevuld wordt met breuksteen. Breuksteen is verkrijgbaar is verschillende kleuren waardoor de schanskorf in verschillende kleuren uitgevoerd kan worden.

Wat zit er in een schanskorf?

Een schanskorf wordt 9 van de 10 keren gevuld met stenen. Breukstenen wel te verstaan. Deze zijn groot genoeg om niet uit de schanskorf constructie te vallen. Vullen van een schanskorf kan ook met andere materialen zoals boomschors.

Wat kost een schanskorf?

Een schanskorf of schanskorf schutting is niet de meest goedkope oplossing voor een tuinafscheiding. Door de materialen die benodigd zijn, kost dit type schutting meer in vergelijk met een dubbelstaafmat. Bij Hekwerkonline kan je wel rekenen op de beste prijs voor een schanskorf.

Kan ik een schanskorf zelf plaatsen?

Een schanskorf kan je zelf plaatsen. De palen en de schanskorfhekken zijn licht van gewicht en handelbaar. Het vullen met stenen van de schanskorf is ook iets wat je zelf kan doen. Houd er wel rekening mee dat het plaatsen van de schanskorf – of eigenlijk vooral het vullen daarvan – erg veel werk is.