De nieuwste hekwerk trends van 2024

De nieuwste hekwerk trends van 2024

Waar vroeger veelal simpele tuinhekjes werden gebruikt is dit door de jaren heen enorm veranderd. Anno 2024 heb je de ruime keuze tussen metalen hekwerken, houten schuttingen of zelf een tuinafscheiding van composiet. De wereld van hekwerk staat nooit stil, en 2024 is geen uitzondering. Dit jaar zien we verschillende trends en ontwikkelen die zowel esthetiek als functionaliteit naar een hoger niveau tillen. Of je nu overweegt om je tuin te verfraaien of je privacy en veiligheid te verhogen, de trends van 2024 bieden voor elk wat wils.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is het sleutelwoord in 2024. We zien een toename in het gebruik van duurzame hekwerken. Bijna elke aankoop heeft een klimaatvoetafdruk, maar dit wilt niet zeggen dat elk hekwerk schadelijk is voor het klimaat. Zo zal er in 2024 vaker gekozen worden voor tuinafscheidingen die lang meegaan. Voorbeelden hiervan zijn composietschuttingen, dubbelstaafmathekwerk en luxe schuttingen. Deze tuinafscheidingen hebben 1 groot voordeel en dat is de levensduur. Met minimale onderhoud gaan deze afscheidingen tientallen jaren mee. Dit betekend niet alleen dat je op de lange termijn enorm veel geld bespaard, maar ook dat je het klimaat een handje helpt. Een andere populaire keuze die wij meer gaan zien in 2024 is het toevoegen van klimop. Door dubbelstaafmat te combineren met de hedera plant vergroen je je tuin én creëer je meer privacy. Al om al meer verduurzaming in 2024.

Slimme Hekwerken

Technologie is niet meer weg te denken uit ons leven, en dat geldt ook voor hekwerken. Slimme hekwerken, uitgerust met sensoren en geïntegreerde beveiligingssystemen, zijn een populaire trend dit jaar. Ook bij Hekwerkonline verkopen wij automatische schuifpoorten met verschillende toebehoren, zoals een voertuigherkenning, een bouwlamp en zelfs een noodstop. Dit alles om jouw gemak en veiligheid te verbeteren. Tevens zijn onze monteurs vaardig in de installatie van slimme poorten, waardoor jij je niet hoeft te verdiepen in de elektronica en je jezelf volledig kan laten ontzorgen.

Natuurlijk hekwerk

Zoals eerder benoemd in dit artikel zullen mensen vaker kiezen om hun tuinafscheiding te vergroenen met hedera’s. Maar wist je dat dit niet de énige natuurlijke afscheiding is. Je kunt in 2024 ook kiezen voor een bamboeschutting of zelfs een kokowall. Je kiest hier niet enkel een natuurlijke afscheiding, maar je creëert tevens een luxe exotische oase in je tuin. De ideale keuze voor natuurlijke tuinliefhebbers.

Hekwerkonline in 2024

Naast de verduurzaming, technologische ontwikkelingen en natuurlijke afscheidingen zal er in 2024 ook aspecten hetzelfde blijven. Namelijk het doel van Hekwerkonline, om jou dé tuinafscheiding te bieden die het beste bij je past. Dit doen wij niet enkel met ons ruime aanbod of de gemakkelijke pakketten, maar ook met onze klantenservice. Heb jij vragen over ons hekwerk of heb je simpelweg advies nodig, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze experts. Onze specialisten staan vijf dagen in de week paraat om jou aan je droomhekwerk te helpen. Hekwerkonline wenst jou en je familie een gezond en veilig 2024!