Lus voor automatische voertuigherkenning

158,95
(incl. btw)
Lus voor automatische voertuigherkenning
Lus voor automatische voertuigherkenning

Hulp nodig met meten?
Lees de meetinstructies

Montage?
Bekijk onze montageservice.

Product goedkoper gezien?
Laat het ons weten!

Met de lus voor voertuigherkenning kunnen veel verschillende soorten voertuigen gedetecteerd worden. Je kunt hiermee dus je poort zo instellen dat hij open gaat op het moment dat je met je auto voor de poort staat. Het systeem werkt met een inductielus van koperdraad die je in het wegdek plaatst. Als je de lus vervolgens aansluit op de detector ontstaat er een magnetisch veld. Als je hier met je auto of een ander voertuig doorheen rijdt, wordt een signaal afgegeven aan je poort en gaat de poort open. 

Zelf instellen

Je kunt je lus zelf instellen op de juiste frequenties, zodat verstoring van het magnetisch veld wordt voorkomen. Hoe je dit doet, lees je in de bijgeleverde handleiding. Hetzelfde geldt voor de instructies voor het aanbrengen van de lus en de lusdetector. Laat het ons gerust weten als je hier nog vragen over hebt.

Technische informatie

De inductielus en een condensator die is geïntegreerd in de lusdetector vormen een LC-oscillator. De frequentie van deze resonantie van het circuit resonantiekring wordt bepaald door de capaciteit van de condensator en de grootte van de loop inductie. De capaciteit van de condensator en dus de resonantiefrequentie kan worden gewijzigd met een parameterinstelling van de lusdetector. Dit voorkomt bijvoorbeeld interferentie tussen twee aangrenzende inductielussen of detectoren.


Hoe lager de lusinductie, hoe hoger de oscillatorfrequentie, die in het bereik ligt van 20 tot 150 kHz.
Een stroom wordt door de onbezette lus gestuurd en vormt een magnetisch veld om de lus. De magnetische veldlijnen zoeken de kortste weg naar de lus om het magnetisch veld te vormen. De oscillator resoneert bij de basisfrequentie Fo. Een voertuig rijdt over de lus en komt in het magnetisch veld. De magnetische veldlijnen worden afgebogen en kunnen niet meer via de kortste weg naar de lus. Dit vermindert de zelfinductie en de oscillatorfrequentie neemt toe. De lus wordt "geactiveerd". De lusdetector detecteert deze verandering. Indien de frequentie-afwijking de ingestelde gevoeligheid bereikt schakelt de uitgang.

Veelgestelde vragen

Er zijn geen veelgestelde vragen over dit product. Heb je zelf een vraag over dit product, neem dan contact op met onze klantenservice.