Tuinhek zwart = populair

Zwart hekwerk is de afgelopen jaren een “hot” item geworden en niet meer weg te denken uit het straatbeeld van de modernere tuinomheiningen. Waarom is een zwart tuinhek de beste keuze voor jouw tuin en hoe kun je deze het beste combineren? Lees het hier!

Een moderne en chique uitstraling met een tuinhek zwart

Hoewel een paar jaar geleden de trend van een natuurlijke houten tuinomheining nog helemaal “je van het” was, heeft het zwarte tuinhek de afgelopen jaren zijn opmars gevonden. Want zeg nou eerlijk, een zwarte schutting straalt nou eenmaal meer elegantie uit dan een houten schutting. Een zwart hekwerk geeft jouw tuin een erg modern en tegelijkertijd chic uiterlijk.

Voordelen van een zwart hek

Wat zijn precies de voordelen van een zwart hek? Buiten dat de zwarte kleur een elegante uitstraling aan jouw tuin geeft, heeft een tuinhek in het zwart nog een aantal andere voordelen:

  • De groene kleur van planten in jouw tuin contrasteert extra tegenover zwart
  • Het zwart spuiten van het hout van jouw zwarte schutting zorgt voor verduurzaming van het hout, waardoor deze een langere levensduur heeft
  • Door jouw zwarte tuinafscheiding te combineren met andere zwarte accessoires in jouw tuin, springt de schutting minder in het oog
  • De zwarte kleur combineert erg goed met de natuurlijke kleur van hout

Combineren met andere kleuren of juist zwart op zwart?

Bij zwart steken andere kleuren goed af, zoals het groen van planten en grassen. Felgekleurde bloemen of juist witte bloemen vallen extra op door het contrast met het zwartgekleurde tuinhek. Door jouw zwarte hek te combineren met andere zwarte materialen in jouw tuin, zoals tuinmeubels, bloempotten of een zwarte tafel, creëer je een perfect samenhangend geheel in jouw tuin. Felgekleurde bloemen of planten combineer je met donkerrode of donkerpaarse bloemen, welke bijna zwart ogen. Dit zorgt voor een mooi contrast en consistentie met andere zwarte producten in jouw tuin.

Schutting met zwarte planken

Naast een zwart tuinhek waar je nog deels doorheen kunt kijken, kun je ook kiezen voor een schutting met zwarte planken welke meer privacy geeft aan jouw tuin. De zwarte schutting geeft een chique uitstraling aan jouw tuin en kun je bijvoorbeeld mooi combineren met zwarte tegels. Felgekleurde bloemen steken mooi af tegenover de zwarte planken en creëren diepte, waardoor de schutting eerder wegvalt dan opvalt. Dit heeft als voordeel dat de tuin als ruimtelijker wordt ervaren, terwijl er vaak juist omgekeerd gedacht wordt dat een zwarte schutting zorgt voor een kleiner ogende tuin.

Enthousiast geworden over zwartgekleurd hekwerk?

Ben jij na het lezen van deze blog ook enthousiast over zwart hekwerk? Bij Hekwerkonline bieden wij verschillende soorten zwart hekwerk aan:

 

Deel dit bericht

Hulp Nodig?
Recente berichten
Categorieën