De tuin verlichten in stijl

De tuin verlichten in stijl

De tuin verlichten in stijl

Of je nou een beginnende, of een doorgewinterde tuinier bent: tuinverlichting speelt een grote rol in iedere tuin. Het creëert namelijk de sfeer voor jouw tuin. En niet alleen staat het gezellig, maar het is ook nog een functioneel. In deze blog delen wij verschillende soorten tuinverlichtingen en geven we creatieve tips om jouw tuin te verlichten.

Staande tuinlampen

Staande tuinlampen zijn een populaire keuze voor het verlichten van tuinen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en hoogtes, waardoor je de perfecte lamp kunt kiezen die bij jouw stijl past. Deze lampen zijn ideaal voor het verlichten van tuinpaden, zodat je ‘s avonds veilig kunt rondlopen. Ze kunnen ook als decoratief element dienen, waardoor je tuin wat extra sfeer krijgt.

Wandlampen

Wandlampen zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook sfeer toe aan de tuin. Ze kunnen aan de muren van je huis, schuur of tuinhuisje worden bevestigd. Dit doe je om extra verlichting te bieden op terrassen, veranda’s en andere buitenruimtes. Wandlampen kunnen ook gebruikt worden om de gevel van je huis te accentueren en een warm welkom te bieden aan gasten.

Sfeerverlichting

Wil je een gezellige sfeer in je tuin? Sfeerverlichting is de sleutel! Stringverlichting, lantaarns en fakkels zijn enkele opties waarmee je een gezellige en romantische sfeer creëert voor avondentertainment of ontspanning. Hang stringverlichting boven je terras, wikkel ze rond bomen of creëer een bepaalde setting met lantaarns en fakkels. Laat je creativiteit de vrije loop!

Grondspots

Met grondspots kun je jouw tuin op een subtiele, maar indrukwekkende manier verlichten. Plaats ze strategisch om bepaalde elementen in je tuin te accentueren, zoals bomen, sculpturen, waterpartijen of architecturale details. Grondspots werpen een zacht licht op de grond en creëren een prachtig spel van licht en schaduw, waardoor je tuin een betoverende sfeer krijgt.

Hekwerk verlichting

Hekwerk verlichting biedt niet alleen extra veiligheid, maar kan ook statement maken in de tuin. Verlicht je hekwerk om paden, opritten of hekwerken te markeren. Dit zorgt niet alleen voor een veilige doorgang, maar geeft ook een vleugje elegantie aan jouw buitenruimte. Kies uit verschillende stijlen en designs om de uitstraling te creëren die bij jouw tuin past.

Vijververlichting

Als je een vijver in je tuin hebt, is vijververlichting een must-have. Onderwaterverlichting, drijvende lampen of subtiel geplaatste spotlights kunnen jouw vijver transformeren in een schouwspel van licht en water. Geniet van de schoonheid van je vijver, zelfs ‘s avonds, en creëer een rustgevende sfeer in de tuin.

Tuinverlichting van Hekwerkonline

Op zoek naar de mooiste tuinverlichting? Dan ben je bij Hekwerkonline aan het juiste adres! Van staande tuinlampen tot sfeerverlichting, wij hebben het. Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.

Inspiratie & Tips