Stormschade

 
Nederland staat niet meteen bekend om harde wind en storm. Althans, wij kennen geen orkanen of soortgelijke tropische stormen. Wij hebben echter wel degelijk met enige regelmaat een storm of harde rukwinden die schade kunnen veroorzaken aan je tuin. Zo kan storm ook schade aan je hekwerk of schutting veroorzaken. Stormschade is vervelend natuurlijk en dat wil je zo snel mogelijk verholpen hebben. Hekwerkonline kan uitkomst bieden bij schade aan je schuttinghekwerk of overkapping.

Is stormschade aan je schutting verzekerd?

Harde wind is vaak geen probleem voor je schutting. Rukwinden echter, zorgen vaak voor schade aan je huis of tuin. Schuttingen waaien om door storm omdat deze wind vangen. Ook hekwerken worden getroffen door harde wind. Schade aan je schutting kan ook indirect plaatsvinden. Zo kan een boom omwaaien op je schutting zodat er alsnog stormschade ontstaat aan je tuinafscheiding. De vraag is dan altijd: wat kan ik regelen met de verzekering en hoe moet ik dat doen? Sowieso: in de meeste gevallen is schade aan je schutting wel verzekerd.

Wat moet je doen bij stormschade?

Bij schade aan je schutting is het belangrijk dat je aan de verzekeraar duidelijk maakt wat de schade is. Zodra de wind is gaan liggen, maak je foto’s van de schade aan het hekwerk of de schutting. Foto’s dienen als bewijs dat er daadwerkelijk schade is ontstaan aan de schutting. Als de schade beter op te maken is door een filmpje, zet de schade dan op video. Noteer ook wanneer de schade is ontstaan. Stuur deze informatie naar je verzekeraar en zij zullen de aanvraag beoordelen. Van tevoren kan je een kijkje nemen in de polisvoorwaarden. Zo is bij de meeste verzekeraars pas sprake van storm bij een windkracht 7.

Stappen bij stormschade

Houd rekening met de volgende stappen bij schade aan je schutting:

  • Geef de schade door zodra deze ontstaan is
  • Vraag een prijsopgave bij Hekwerkonline voor vervanging of reparatie of een combinatie hiervan
  • Leg de schade nauwkeurig vast
  • Overleg met de verzekeraar of je de schade moet laten liggen of dat de foto’s voldoende zijn

Overleg met de verzekeraar of aanvullende actie noodzakelijk is om de stormschade aan de schutting op te lossen.

Vergoeding na stormschade

Stormschade aan je tuin, hekwerk of schutting valt normaal onder de inboedel- of opstalverzekering. Uiteraard staat in je polis beschreven of je recht hebt op een vergoeding. Echter, feitelijk is het nooit een probleem om de schade aan je schutting vergoedt te krijgen. Let er echter wel op wanneer de schutting op de erfgrens staat. Dan moet er actie genomen worden in samenspraak met de buren.

Schutting vervangen of repareren?

De vraag die een verzekering zal stellen: kan de schutting nog gerepareerd worden of niet? Kortom: heeft de storm gezorgd voor schade aan een deel van de schutting of aan de gehele schutting. Voor reparatie of vervanging van een gedeelte of de hele schutting kan je bij ons terecht. Ook met vragen hoe dit het beste te regelen.

Offerte en prijs schutting voor de verzekeraar

Een verzekeraar keert de vergoeding uit op basis van de schade. Om de schade op te nemen, heb je een prijsopgave of offerte nodig. Dat is de basis voor de verzekeraar. Kijk dus snel op onze website en kies je nieuwe schutting uit. Wij kunnen een offerte voor je opstellen.

Vragen over stormschade

Heb je nog meer vragen over wat te doen bij stormschade? Of wil je een offerte opvragen voor de reparatie of vervanging? Wij zijn per email en telefonisch bereikbaar. Aarzel niet en neem contact met ons op.

Hulp Nodig?