Schutting laten plaatsen

Als je een nieuwe schutting hebt besteld, wil je natuurlijk dat die ook perfect en vlekkeloos geplaatst wordt. Dit kun je zelf doen, maar je kunt natuurlijk ook je schutting laten plaatsen door onze ervaren monteurs. Hiermee ben je gegarandeerd van vakwerk en zul je zien dat je schutting binnen no-time in je tuin staat te schitteren. Zie je dit wel zitten? Schakel dan onze montageservice in, hoe je dat doet en hoe het proces eruitziet lees je hieronder. 

Aanvragen van de montage
1. Je bestelt een compleet schutting pakket bij Hekwerkonline

Je hebt de perfecte schutting voor jouw tuin gevonden en je bent klaar om te bestellen. Hier kun je vervolgens kiezen of je de schutting laat plaatsen, of dat je ‘m liever zelf plaatst. Kies je voor de eerste optie dan schakelen wij ons montageteam in. Bij het aanvinken van deze optie zie je ook gelijk wat de montagekosten zijn.

2. De klantenservice neemt contact met je op

Als je je bestelling hebt afgerond komt deze binnen bij onze klantenservice. Zij nemen binnen enkele dagen contact met je op om de montage met je af te stemmen.

3. Situatieschets

Om een goed beeld van de situatie te krijgen vragen we je enkele foto’s te delen van de plek waar de schutting geplaatst moet worden. Heb je ook een situatieschets of kun je er eentje maken? Dan kun je die ook naar ons sturen zodat we het plaatje helemaal compleet hebben. Deze vragen stellen we je per mail. 

4. Afstemming van de montage

Op basis van de door jou geschetste situatie stemmen we met de monteurs af wat het plan van aanpak wordt. Zijn er nog obstakels waar rekening mee moet worden gehouden? Wil je dat onze monteurs het terrein zelf werkklaar maken of lever je het zelf werkklaar op? Oude schuttingen halen we weg en voeren we af. 

5. Plannen van de montagedatum

Als we de situatie in je tuin in kaart hebben spreken we direct een datum en tijd met je af voor de montage. Dan weet je precies waar je aan toe bent!

Hiermee zijn we er natuurlijk nog niet. De montage zelf moet ook nog uitgevoerd worden en daarvoor hebben we ervaren vakspecialisten die precies weten wat ze moeten doen om jouw schutting zo stevig en zo snel mogelijk te plaatsen. Globaal ziet je montagedag er zo uit:

De dag van de montage
1. Onze monteurs staan om de afgesproken tijd bij je voor de deur

De monteurs bellen om de afgesproken tijd bij je aan en bespreken het plan voor dag met je. Zet jij vast een bakje koffie voor ze klaar? Meestal beginnen onze monteurs tussen 7.30 en 8.00 uur, tenzij anders is afgesproken. Op dit moment bespreken we de belangrijkste details nogmaals door, zoals de hoogte van de schutting en de draairichting van de poort.

2. Aan de slag

De monteurs gaan aan de slag met het plaatsen van je schutting en eventuele poort(en). Als je hebt aangevraagd om het terrein ook door onze monteurs werkklaar te laten maken dan beginnen ze natuurlijk daarmee.

3. Tussenevaluatie

Tijdens het plaatsen van de schutting zullen de monteurs kort nog even met jou evalueren of alles nog volgens plan gaat. Zo kunnen ze nog bijsturen voor het te laat is. Het kan immers zijn dat je bij nader inzien toch iets anders in gedachten hebt.

4. De klus wordt afgerond

Na de tussenevaluatie gaan de monteurs verder met het plaatsen van je schutting en ronden ze de klus af. En dan kun jij fijn beschut in je eigen tuin zitten genieten! Nu tekenen we ook de bon af, zodat ook dat allemaal officieel afgerond is. Vind je het goed als we nog even een foto van het resultaat maken? Dan delen wij het succesvolle project wellicht nog op onze social media. 

5. Evaluatie

Na het afronden van de klus horen we graag wat je vond van de montageservice! Staat je schutting
precies zoals je in gedachten had? En stond-ie binnen de afgesproken tijd? Laat het ons weten.

De montageprijs is gebaseerd op een werkklaar terrein. Een kleine struik of een andere klein obstakel verwijderen we gewoon voor je, maar de volgende werkzaamheden zorgen wél voor extra kosten: 

  • Puin en/of wortels in de grond zorgen altijd voor vertraging en daardoor kost het monteren meer tijd. Deze tijd brengen wij in rekening.
  • Het vlechten van privacystroken zit niet bij de montageprijs inbegrepen

Benodigde materialen en gereedschappen

Een van de belangrijkste schutting tips is natuurlijk om eerst de materialen en gereedschappen te verzamelen die benodigd zijn. Van belang is hierbij eerst een keuze te maken uit de vele schutting ideeën als het aankomt op materiaal. Zo kun je kiezen voor een schutting van gaas, beton of hout. Hout is de meest gekozen optie. Naast de schuttingplaten cq. tuinschermen in de juiste afmetingen, zijn er houten of betonnen grondpalen nodig om de schutting aan te bevestigen. Zorg verder voor het juiste schroefmateriaal, spijkers en beslag om de schuttingplaten te kunnen bevestigen. Verder kun je niet zonder een waterpas, een touw, een geschikte grondboor, een stevige (rubberen) hamer en een (schroef)boormachine. Zorg verder voor een sterke zaag om planken op maat te kunnen zagen en voor snelbeton om de palen van de schutting goed vast te kunnen zetten. Een schutting moet je namelijk goed verankeren, zodat deze ook hevige stormen kan doorstaan.

1. Gaten voor schuttingpalen maken

De eerste tip onder de schutting tips is om te beginnen met het maken van het eerste gat voor de beginnende schuttingpaal. Gebruik hiervoor de grondboor. Meet vanaf hier de plekken op waar de andere palen geplaatst moeten worden. Gebruik touw en een waterpas om te zorgen dat de schutting perfect recht komt te staan. Zorg ervoor dat de palen direct goed vastgezet worden met snelbeton. Wanneer er houtpalen gebruikt worden, kunnen deze met een postsaver bewerkt worden om houtrot te voorkomen.

2. Het vastzetten van de platen

Als de palen in de grondgaten zijn bevestigd dient het bevestigingsmateriaal op de houtpalen te worden bevestigd. Het is aan te raden om telkens een paal te plaatsen, dan de schuttingdelen te monteren, daarna een volgende paal te plaatsen en op die manier door te werken. Deze schutting ideeen helpen om de schutting goed recht en strak te kunnen plaatsen. Wanneer een betonnen onderrand onder het hout ontbreekt, kan het onderste scherm het beste op 5 centimeter van de grond geplaatst worden om houtrot tegen te gaan.

3. De afwerking van de schutting

Ten slotte moeten de houtplaten nog afgewerkt worden met een weerbestendige beits. Dit kan een beschermende beits zijn, maar ook kun je kiezen voor een geheel eigen kleur. Succes met de klus!

Meer weten over de plaatsing van een schutting?

Wil je meer weten over de plaatsing van een schutting of heb je vragen over het complete pakket dat we aanbieden? Neem gerust contact met ons op en wij voorzien je van advies.

Retourneren van producten is in beginsel niet mogelijk indien gebruik wordt gemaakt van onze montageservice, omdat de producten gebruikt zijn.

Bij het monteren van hout beton schuttingen raden wij aan beton te gebruiken. Wanneer je gebruik maakt van onze service en wij dus de schutting monteren, geven wij alleen garantie wanneer betonmortel gebruikt wordt.