Bespaar deze week honderden euro's! Vroeg voorjaar voordeel tot 20% op onze complete pakketten! Lees meer.
Melding sluiten

Schutting plaatsen

Bij Hekwerkonline kun je kiezen uit verschillende soorten schuttingen. Van de stevige hout beton schuttingen tot de unieke bamboeschermen. Wanneer je de keuze hebt gemaakt, dan moet je zelf de  schutting plaatsen of laten plaatsen. Hieronder lees je hoe je dit het beste kunt aan pakken!

Schutting regels

Voordat je een schutting kiest is het belangrijk om de regels te kennen. De schutting in je zij- en achter tuin mogen maximaal twee meter hoog zijn. Bij Hekwerkonline verkopen we bijna geen hekwerk dat langer dan twee meter is. Als je een schutting in je voortuin wilt plaatsen mag deze maar één meter zijn, let hier dus goed op. Daarnaast kunnen gemeentes extra regels hebben. Om niet voor verrassingen te komen te staan, kun je voor de exacte regels bij jouw eigen gemeente informeren. Tot slot adviseren wij altijd je buren te betrekken bij het plaatsen van een schutting. Zo staat niemand voor verassingen en zou je de kosten kunnen delen. Twijfel je over de regels? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag.             

Voorbereiding schutting plaatsen

Nu je zeker weet dat je je schutting mag plaatsen, kan je beginnen met de voorbereidingen. Voordat je begint met je schutting plaatsen zorg je ervoor dat je schoenen met stalen neuzen, een veiligheidsbril en handschoenen gebruikt. Ga ook altijd na of je de juiste gereedschap hebt om ongelukken te voorkomen. Voor het plaatsen van de schutting is het handig om een droge dag uit te kiezen met niet al te veel wind. Tot slot raden wij aan om een schutting altijd met minimaal twee mensen te instaleren.

  1. Maak gaten voor de schuttingpalen: Begin met het maken van een gat in de grond voor de eerste schuttingpaal, met een grondboor of spade. Vanaf deze plek weet je nu ook waar de andere palen van de schutting geplaatst moeten worden. Met een waterpas zorg je ervoor dat je de schutting helemaal recht plaatst.
  2. Vastzetten van de schuttingdelen: Nu je de eerste paal vast hebt gezet, kun je het bevestigingsmateriaal van de schuttingdelen op de houtpalen bevestigen. Nu je dit hebt bevestigd, kun je doorgaan naar het plaatsen van de volgende paal van de schutting. Om de schutting zo recht en strak mogelijk te plaatsen, kun je het beste eerst alle palen plaatsen, vervolgens de onderplaten neerzetten/monteren en dan de schuttingdelen tussen de palen monteren. De laatste stap zijn de afdekkappen.
  3. Weerbestendig maken van de schutting: Hout zal verkleuren. Mocht je de natuurlijke kleur willen behouden, zorg er dan voor dat deze worden afgewerkt met een beits, welke ervoor zorgt dat de schutting weerbestendig is. Je kunt zelf kiezen welke kleur je deze beits het liefst wilt hebben voor de schutting.

Schutting laten plaatsen?

Wil je de schutting liever niet zelf plaatsen? Bij Hekwerkonline bieden wij de montageservice aan, onze experts komen dan langs om de schutting bij jou thuis plaatsen. Bij het samenstellen van jouw eigen pakket kun je dit gemakkelijk aangeven. Heb je vragen over het laten plaatsen van je schutting? Neem gerust contact met onze klantenservice.

Schutting plaatsen kosten

Een schutting plaatsen is voor veel mensen geen goedkope investering, maar door je schutting te laten plaatsen door Hekwerkonline ben je verzekerd van een professionele afwerking en kan je langer genieten van je tuinafscheiding. Bij Hekwerkonline begrijpen we dat er bij een grote investering als deze transparantie moet zijn over de prijs, met onze configurators heb je hier makkelijk zicht op. Tijdens het samenstellen van een schutting pakket kun je in de configurator het vinkje "montage" aanklikken. Ons programma berekent dan direct de montagekosten. Je hoeft dus geen offerte aan te vragen. Bij Hekwerkonline maken wij het je zo makkelijk mogelijk, zodat je zelf de schutting plaatsen kosten kunt inzien.