Hoe stevig moet je omheining zijn?

Hoe stevig moet een nieuwe omheining eigenlijk zijn? Vooral als nieuwkomer in de tuinwereld kan het moeilijk zijn deze vraag goed te beantwoorden. Uiteraard is een goede basiskwaliteit gewoon een vereiste. Er zijn echter factoren daarbuiten die de stabiliteit van een omheining kunnen beïnvloeden. In deze blog gaan we dieper in op enkele van deze aspecten.

Is het mooi weer?

Ten eerste speelt natuurlijk het weer in je omgeving een cruciale rol wat betreft de stabiliteit van je omheining. Heb je bijvoorbeeld meestal goed weer of heb je vaak te maken met veel regen en/of wind in je eigen tuin? Vooral het laatste vraagt om een vrij stevige omheining die de weersomstandigheden ook echt betrouwbaar kan weerstaan. Hierbij kan je denken aan een zeer robuust metalen hek van Hekwerkonline. Als alternatief kunnen de verschillende afrasteringspalen uit ons assortiment voor de nodige stabiliteit zorgen.

Waar wil je je omheining plaatsen?

Bovendien kan de gewenste locatie of ondergrond een belangrijke factor worden. Afhankelijk van de omstandigheden kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je extra beton nodig hebt om bij de bouw van je nieuwe omheining voor de juiste hoeveelheid stabiliteit te zorgen. Mocht je hierover vragen hebben, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Wat voor soort hek had je in gedachten?

Heb je al een bepaald type schutting of een bepaald materiaal, zoals hout of metaal, in gedachten voor je schutting? Als je bijvoorbeeld beslist dat je een houten omheining wil gebruiken, dan zul je de stabiliteit natuurlijk wat sneller moeten upgraden dan bij een metalen omheining of een schanskorfomheining.

Welk hek kies je?

Weet je na het lezen van deze blog welke schutting echt past bij de situatie en de omstandigheden in je tuin en de directe omgeving? Dan kun je natuurlijk direct op zoek naar een geschikt hekwerk in ons assortiment. Maar als je toch nog hulp nodig hebt, kun je uiteraard vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice om advies te krijgen van onze experts. Zij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Deel dit bericht

Hulp Nodig?
Recente berichten
Categorieën