Hedera Hibernica - Klimop 150 - 175 cm - 3L

7,49
(incl. btw)
Hedera Hibernica - Klimop 150 - 175 cm - 3L
Hedera Hibernica - Klimop 150 - 175 cm - 3L

Hulp nodig met meten?
Lees de meetinstructies

Montage?
Bekijk onze montageservice.

Product goedkoper gezien?
Laat het ons weten!

Productinformatie

Wat is Hedera Hibernica?

De Hedera (Nederlandse naam is klimop) is een snelle groeier die goed toegepast kan worden om een mooie strakke haag te creëren. Plant de Hedera langs het gaaspaneel, en vlecht de ranken tussen het gaas door. Doe dit voorzichtig zodat de ranken zo minimaal mogelijk knikken. Doe dit gedurende het eerst jaar, totdat er over het hele gaaswerk een goede basis zit. Hierna kan de groene wand kort gehouden worden door hem jaarlijks te snoeien. Dit is belangrijk om de haag, mits gewenst,  mooi in model te houden. Bemesting is erg belangrijk voor de klimop. Bemest deze in het voorjaar bij met een universele meststof. De klimop kan het hele jaar geplant gepland worden, met uitzondering van periodes met vorst. In de winter kan de klimop verkleuren, maar zodra het voorjaar aanbreekt zal hij gauw zijn groene kleur weer krijgen. De klimop is een makkelijke plant, en kan in vrijwel alle grondsoorten staan. Wel is het belangrijk dat de planten niet in te natte grond staat. Wortels die te lang in het water staan zullen afsterven. Zorg bij natte plaatsen dus voor een goede afwatering. De planten kunnen zowel in de schaduw als in de zon gepland worden. 

Wat is het verschil tussen de volle en de normale variant?

Wij verkopen twee verschillende varianten, maar wat is nu precies het verschil? Het verschil tussen beiden is simpelweg dat de volle variant meer volgroeit is waardoor de bladeren een hogere dichtheid hebben. Dit resulteert in een vollere plant en het gemak dat deze minder 'gestuurd' hoeft te worden dan de normale variant. Lekker makkelijk toch?

Specificaties

 • Inhoud: 3 liter.
 • Herkomst: Europees/Inheems.
 • Planttijd: hele jaar rond met uitzondering van vorstperiodes.
 • Bloeivorm: bolvormige bloementros
 • Ideale vochtigheid: 'normaal' (niet te vochtig)
 • Standplaats: zon, halfschaduw en schaduw
 • Winterbestendigheid: Ja, bladhoudend
 • Planthoogte: 10-1000cm
 • Grondsoort: Alle, mits bemesting op order is.
 • Plantafstand: 4-5 stuks/m1
 • Winterhardheid: Goed (-21°C)
 • Snoeiperiode: maart tot oktober

Perfect te combineren!

De Hedera Hibernica is perfect te combineren met allerlei verschillende producten. Denk eens aan een mooi en tijdloos dubbelstaafmat hekwerk die volgroeit met Hedera Hibernica. Een composiet schutting met net dat extra natuurlijke tintje of een overkapping waar de Hedera lekker achterlangs kan groeien. Alles is mogelijk!

Schrijf een beoordeling over Hedera Hibernica - Klimop 150 - 175 cm - 3L
U plaatst een review over:Hedera Hibernica - Klimop 150 - 175 cm - 3L
Uw waardering

Veelgestelde vragen

Er zijn geen veelgestelde vragen over dit product. Heb je zelf een vraag over dit product, neem dan contact op met onze klantenservice.

Het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden?