Zweeds Rabat schutting

Ook de mooiste Zweeds rabat schuttingen vind je natuurlijk bij Hekwerkonline!

Zweeds rabat schutting

Zweeds rabat schuttingen zijn schuttingen met taps toelopende planken hout die aan de bovenzijde een geschulpte rand hebben en aan de onderzijde een groef. Deze geschulpte rand wordt ook wel de messing genoemd en valt mooi in de groef. Hierdoor ontstaat een naadloos geheel en kunnen de verschillende planken eenvoudig dakpansgewijs in elkaar geschoven worden. Zo wordt een kier tussen de houten planken voorkomen. Vandaar dat de Zweeds rabat schutting ook wel bekend staat onder de naam potdekselplankschutting. Dit komt puur door de constructiewijze, de potdekselconstructie, waarmee de planken over elkaar geplaatst worden. Het grootste voordeel van deze overlap is de goede afwatering die hierdoor ontstaat. Na een regenbui zal er dan ook geen water tussen de planken van je Zweeds rabat schutting achterblijven. Zo hoeft u niet bang te zijn voor schimmels en houtrot. Ook kan de wind niet zomaar naar binnen!

Zweeds rabat planken

Rabatplanken hebben een rechte achterzijde en de voorzijde, de zichtzijde waar je tegenaan kijkt, loopt taps toe. Het dunne deel is de bovenkant en het dikkere deel is de onderkant. Rabatplanken worden dan ook altijd horizontaal gemonteerd. Zweeds rabat is één van de verschillende rabatstijlen die verkrijgbaar is. Zo heb je naast Zweeds rabat bijvoorbeeld ook nog dubbelrabat.

Zweeds rabat douglas

Douglas is een houtsoort die zeer geschikt is voor Zweeds rabat schuttingen. Het kent een uitmuntende duurzaamheid, een goede stabiliteit en een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Zweeds rabat douglas kan dan ook niet alleen voor schuttingen en afscheidingen worden gebruikt maar ook voor bijvoorbeeld wand- en gevelbekleding. Douglas hout is zeer recht en is bovendien gemakkelijk te verwerken. Zo gaat zagen en boren bij douglas hout een stuk gemakkelijker dan bij een houtsoort als eiken. Wel vergt douglas hout net als iedere andere houtsoort enig onderhoud. Houten rabatdelen moeten dan ook geregeld goed schoongemaakt worden. Tevens is het aan te raden om de houten rabatdelen iedere vier à vijf jaar van een nieuw likje verf of lak te voorzien. Zo wordt houtrot voorkomen en behouden de Zweeds rabat schuttingen hun mooie uitstraling. 

Zweeds rabat schutting zwart

Zweeds rabat schuttingen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren. Zo heb je de keuze uit naturel en groen, maar ook Zweeds rabat in zwart is mogelijk. Douglas hout heeft van zichzelf een zeer warme kleur die door de jaren heen mooi egaal vergrijst. Het is een zeer fraaie houtsoort die dus ook prima naturel gebruikt kan worden. Naturel houten rabatdelen geven een schutting, schuur of woning een klassieke en authentieke uitstraling. Toch zie je tegenwoordig steeds vaker Zweeds rabat schuttingen in een zwarte kleur. Zwart hout heeft een chique en elegante uitstraling en past goed bij een industrieel interieur bijvoorbeeld. Zweeds rabat zwart komt dan ook steeds meer in de mode.

Bestel jouw Zweeds rabat schutting eenvoudig online

Een Zweeds rabat schutting van Hekwerkonline bestel je eenvoudig online. Al onze schuttingen zijn te verkrijgen in handige pakketten en zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit. Alle producten die wij aanbieden in onze webshop zijn uit Hekwerkonline voorraad leverbaar binnen drie tot vijf werkdagen. Ook expreslevering en professionele montage binnen heel Nederland behoren tot de mogelijkheden. Heb je vragen of hulp nodig? Neem dan contact met ons op!

Hulp Nodig?