Zorg voor veiligheid in je tuin

Veiligheid wordt ook in je eigen tuin of op je eigen terrein een steeds belangrijker onderwerp. Niemand wil immers dat ongenode gasten zomaar je tuin binnenkomen. Naast inbraakbeveiliging is het echter ook belangrijk om ervoor te zorgen dat (eigen) kinderen niet zomaar en zonder controle de tuin kunnen verlaten. Vooral op jonge leeftijd kan dit een extra risico zijn. In deze blog laten we zien hoe je deze en andere veiligheidsaspecten het beste kunt aanpakken in je eigen tuin.

Maak het niet te gemakkelijk voor inbrekers

Criminaliteit is helaas nog steeds een serieus onderwerp in Nederland. Natuurlijk wensen we het je niet toe, maar helaas kan het toch gebeuren dat inbrekers of andere onbevoegden via je tuin toegang proberen te krijgen tot je eigendommen en dus ook tot je appartement of huis. Om doeltreffende preventieve maatregelen te kunnen nemen, is het belangrijk om het potentiële indringers niet te makkelijk te maken. Met een bijzonder hoge omheining kan je bijvoorbeeld aan potentiële inbrekers signaleren dat het moeilijk zal zijn om je tuin binnen te komen. Hetzelfde geldt voor het gekozen materiaal. Een stevig metalen hek laat in dit opzicht een sterkere indruk achter dan een oud houten hek. Een extra tip van ons: Scherpe punten op het hek maken inbraak bijzonder oninteressant.

Een stabiele en robuuste tuinpoort

Een stabiele en robuuste tuinpoort speelt een belangrijke rol op het gebied van veiligheid. Ten eerste moet je tuinpoort vrij weersbestendig zijn en bovendien veilig en goed verbonden zijn met de rest van je omheining om onnodige instabiliteit te voorkomen. Als je bijvoorbeeld een oud houten hek hebt dat van vrij dun hout is gemaakt, kun je zeker een veiligheidsupgrade overwegen. Verder kan je met een veilig tuinhekje voorkomen dat kinderen die in je tuin spelen, deze zonder jouw toezicht verlaten. Bij Hekwerkonline bieden wij je afsluitbare tuinpoorten aan. Op deze manier weet je precies waar je kinderen zijn en kun je voor andere dingen in huis zorgen terwijl de kinderen lekker buiten spelen.

Rond je hek goed af

Tot slot is het zeker een goede beslissing om het hek goed af te ronden. We hebben het al gehad over scherpe punten op je hek. Een andere optie zijn schuttingen met een schuine rand, die het voor bijvoorbeeld je kat erg moeilijk maken om je tuin te verlaten. Op deze manier kan je ook je huisdier wat meer zekerheid bieden. Echter, je moet niet overdrijven op dit punt, anders kan de algemene uitstraling van het hek eronder lijden.

Voel je veilig in de tuin met Hekwerkonline

Het is voor ons bij Hekwerkonline erg belangrijk dat je je echt veilig voelt in je tuin, zodat je goed kunt ontspannen. Wij bieden je daarom veel verschillende en vooral zeer stabiele en weerbestendige schuttingen en tuinhekken aan. Als je vragen hebt over onze producten, gebruik dan gerust ons contactformulier. Wij helpen je graag bij het inrichten van je eigen tuin!

Deel dit bericht

Hulp Nodig?