Zo bouw je een buitenkeuken voor een fantastische zomer

De winter zit er alweer aan te komen en misschien denk je op dit moment niet aan de zomer. Maar voor je het weet is het weer zomer en dus tijd om lekker buiten te zitten. Geniet je ook zo van gezellig buiten zitten, ontbijten, borrelen en dineren? Dan is het natuurlijk fantastisch om een heerlijke buitenkeuken in je tuin te hebben! Maar wat heb je nodig voor een goede buitenkeuken? Je leest hier hoe je een fijne buitenkeuken in je tuin creëert.

Waar plaats je je buitenkeuken?

Kies allereerst een geschikte plek in je tuin uit. Voor de meeste mensen zal dit direct achter het huis zijn, maar beperk je er niet toe! Het is aan te raden om een buitenkeuken te plaatsen onder een overkapping. Hierdoor kan het weer amper schade aanrichten aan je buitenkeuken en hoeft je samenkomst ook niet verpest te worden door een regenbui.

Zet je de buitenkeuken wel in de open lucht? Dan raden we aan om de onderdelen te beschermen met een beschermhoes wanneer je hem niet gebruikt. Zo kun je langer van je buitenkeuken blijven genieten. Daarnaast is het handig om ook een parasol naast de buitenkeuken en zithoek te plaatsen. In de zomer kan dit een fijne schaduwplek bieden en in het najaar houdt de parasol de warmte er onder vast.

Kies een stabiele ondergrond uit zodat stoelen niet wiebelen en de grill stabiel komt te staan. Hierdoor minimaliseer je de kans op een ongelukje.

Welke onderdelen wil je in je buitenkeuken?

Sommige mensen willen een hele keuken met oven, vaatwasser en al in de tuin. Voor de meesten is echter een gril met bergruimte en een koelkast genoeg. Hiermee kun je je eten voorbereiden en klaarmaken en heb je bovendien alle drankjes binnen handbereik.

De meeste mensen kiezen voor een houten buitenkeuken omdat het een sterke materiaalsoort is met een natuurlijke uitstraling. Hij past op die manier naadloos in een achtertuin. De buitenkeukens die wij aanbieden zijn voorzien van een hardstenen werkblad. Dit heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Een fijne eethoek

Naast het keukengedeelte heb je natuurlijk ook een zitgedeelte nodig. Je kunt kiezen voor een eettafel met lounge stoelen of voor een picknicktafel. Bedenk hier eerst wie hier komt te zitten en hoe vaak je gasten wil gaan uitnodigen. Dit heeft invloed op welke tuinmeubelen je kiest.

Aankleden met accessoires

Daarna is het tijd om je buitenkeuken aan te kleden met leuke accessoires. Met een paar kussentjes, planten in plantenbakken en sfeervolle verlichting heb je binnen no-time een gezellige eethoek bij je buitenkeuken gecreëerd. Wil je helemaal voor een fijne sfeer zorgen? Dan hebben we een bonus tip voor je: installeer speakers zodat je de hele avond naar je favoriete muziek op de achtergrond kunt luisteren en maak je de avond nog specialer.

Delen

Hulp Nodig?