Welke kleur schutting moet ik kiezen?

U heeft een schutting geplaatst als erfafscheiding, als tuinafrastering of om een tweedeling op uw erf te creëren. Om wat voor reden u ook uw schutting heeft gezet, uw wilt er zeker van zijn dat u er nog jaren van kunt genieten. Een goede basis is een vereiste. Het materiaal moet sterk en weersbestendig zijn. Daarnaast wilt u er zo min mogelijk onderhoud aan hebben. Om dit te bereiken zijn er verschillende keuzemogelijkheden. Denk aan het soort materiaal waarvan de schutting is gemaakt. Gaat u voor hout, liever beton of misschien bamboe? Kiest u betonpalen, tuinschermen of wellicht een tuinpoort? Het zijn slechts enkele opties die u kunt selecteren wanneer u een nieuwe schutting laat plaatsen.

Welke kleur krijgt uw schutting?

U heeft het materiaal en eventuele extra’s gekozen. De schutting staat. Nu is het zaak de juiste kleur te kiezen. Naast het aanbrengen van kleur, vergroot u met een laag verf of beits de levensduur van uw schutting. Het ziet er direct een stuk aantrekkelijker uit. De meest gangbare kleur voor een schutting is een van de vele bruintinten. Deze passen over het algemeen bij iedere tuininrichting en ogen rustig. Ook groen is een optie wanneer u de rust in het geheel wilt bewaren.

Houten schutting

Een steeds meer voorkomende techniek is whitewash, hierbij wordt door middel van krijtverf een karakteristieke uitstraling aangebracht. Het hout blijft zichtbaar, maar dan onder een lichte laag. Gaat u helemaal los en gebruikt u uw schutting om kleur in de tuin te halen? Ook wanneer u uw schutting in alle kleuren van de regenboog verft, is het aan te raden om dit af te werken met een goede lak. Zo kunt u nog langer genieten van uw gekleurde schutting.

Schakel een specialist in

Zeker omdat de kleur van de schutting erg bepalend is voor de rest van uw tuin of erf, kunnen wij ons voorstellen dat u graag specialistische hulp inschakelt. Niet alleen om te voorkomen dat u straks ontevreden tegen uw schutting aankijkt, ook om zicht te krijgen op alle mogelijkheden binnen het kleurenpalet voor schuttingen. De experts kennen namelijk alle kleurenvariaties en mogelijkheden op hun duimpje. Zij kunnen u dus precies vertellen welke opties er bij uw wensen passen. Zo weet u zeker dat u straks de keuze maakt die het beste bij uw tuininrichting past. U kunt ons gerust een vraag stellen via het contactformulier of ons telefoonnummer. Wij helpen u graag.

Deel dit bericht

Gerelateerde producten
Hulp Nodig?