Wat zijn de voordelen van een kokos schutting?

Alhoewel veel mensen kiezen voor een houten schutting of een schutting van beton, zie je ook in steeds meer tuinen een kokos schutting. Zo’n schutting bestaat uit allemaal losse schuttingdelen die, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt zijn van kokosvezels. Ben je op zoek naar een nieuwe schutting of is jouw oude schutting aan vervanging toe? Een schutting van kokos brengt een aantal voordelen met zich mee. Welke voordelen dat zijn, leest u hieronder.

Ideaal voor klimplanten

Ondanks dat een schutting van kokos al mooi is, kunt u er daarnaast ook voor kiezen om er klimplanten tegenaan te laten groeien. Doordat de schutting een grove structuur heeft, hebben planten de ruimte om er te groeien. Daarnaast geeft zo’n grove structuur klimplanten heel veel houvast. Kies ervoor om op één plek een klimplant te laten groeien of ga juist voor klimplanten op meerdere plekken.

Zorgt voor privacy

Het is logisch dat een schutting voor privacy zorgt, maar niet bij alle schuttingen heb je direct volledige privacy. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor bomen als schutting, moeten die vaak eerst nog groeien in de breedte en de lengte. Gelukkig is dat bij een kokos schutting niet zo. Wanneer de schutting geplaatst is, geeft het direct volledige privacy. Niemand kan meer door of over de schutting kijken. Daarnaast heeft de schutting ook een geluiddempende werking. Ideaal toch?

Een natuurlijke uitstraling

Een schutting van kokos geeft jouw tuin een natuurlijke look. Doordat het van natuurlijke kokosvezels is gemaakt, past het perfect bij de rest van jouw tuin. De schuttingen zijn er in diverse formaten. Er zijn bijvoorbeeld dikke maar ook dunne schuttingen verkrijgbaar. Ook in kleur kunt u variëren, van lichtbruin tot donkerbruin. Voor welke variant u ook kiest, het zorgt voor een hele warme uitstraling.

Duurzame keuze

Ben je bang dat je binnen no time een schutting van kokos alweer moet vervangen? Geen zorgen. Kokos is uitermate bestand tegen onder andere mos en ongedierte. Doordat de schuttingen van kokosvezels met een omhulsel van kokosnoot gemaakt zijn, heb je heel lang plezier van de schutting. Wist je trouwens dat de schutting ook nog eens een stuk milieuvriendelijker is dan bijvoorbeeld een schutting van geïmpregneerd hout?

Wil je graag gaan voor een speelsere schutting? Het is ook mogelijk om een schutting van kokos te combineren met een andere schutting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan één of twee zijdes of het wisselen van verschillende materialen.

Deel dit bericht

Chat nu

Chat met mij

Tom Heining