Wat zijn de voordelen van een eiken schutting?

Veel mensen houden ervan om van enige privacy te genieten en plaatsen daarom een hoge heg met bijvoorbeeld coniferen of een schutting in de tuin plaatsen. Wanneer je voor de laatstgenoemde variant kiest, een schutting, heb je de keuze uit verscheidene soorten en materialen. Denk bijvoorbeeld aan een stenen schutting, een rasterafscheiding van metalen vlechtwerk of een eiken schutting. Vooral de laatstgenoemde variant, de eiken schutting, is in Nederland aan een comeback en wordt weer flink populair onder huiseigenaren. Maar hoe kan dat Welke plussen hebben eikenhouten schuttingen zoal? Welke mogelijkheden zijn er qua vormgeving? En hoe kun je schuttingen van eikenhout op een slimme manier goed onderhouden?

De meerwaarde van een eikenhouten schutting

Het is voordeel van een eiken schutting is het feit dat deze schutting er prachtig natuurlijk en echt uitziet. Hiermee past een schutting van eikenhouten in elk soort tuin. Of je nu van klassiek houdt of voor een eigentijdse tuin gaat: met eikenhout is alles mogelijk! Een ander pluspunt van een eikenhouten schutting is dat de schutting duurzaam en sterk is. Eikenhout kan tegen een stootje en is goed bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden. Of het nu vriest of regent: eikenhout, mits goed geverfd uiteraard, heeft hier geen moeite mee.

Alle kleuren zijn mogelijk met eikenhout

Eikenhout geldt als een van de houtsoorten die bovengemiddeld goed te verven zijn. Het maakt dus niet zoveel uit of je een donkerrode, groene of witte schutting wilt schilderen. Als je maar wel voor een goede kwaliteit verf kiest die weersbestendig is en een goede dekking biedt.

Volop privacy en een veiliger woning

Los van het materiaal eikenhout heeft een schutting an sic natuurlijk diverse voordelen. Belangrijk is dat een schutting van eikhout zorgt voor veel privacy in de tuin. Je hebt geen last meer van glurende buren of nieuwsgierige passanten die jouw tuin kunnen in kijken. Dat is met name lekker in de zomer, als je veel in de tuin zit. Een tuinbad of spa in de tuin zetten kan nu ook eindelijk, zonder dat je bang hoeft te zijn voor pottenkijkers. Voordelig is verder dat een schutting van eikenhout het inbrekers nagenoeg onmogelijk maakt om ongezolien de tuin in te komen. Zeker als de tuin goed verlicht is, zullen onverlaten zich wel drie keer bedenken voordat ze jouw tuin inspringen. Daarbij kun je gewoon jullie fietsen los van het slot achter de woning of in de tuin laten staan. Een schutting van eikenhout heeft dus nogal wat te bieden!

Deel dit bericht

Chat nu

Chat met mij

Tom Heining