Wat is een kastanje schutting?

Een kastanje schutting is gemaakt van het hout van de tamme kastanjeboom (Castenea Sativa), afkomstig van Zuid-Europa, Azie en Noord-Afrika en lijkt qua structuur op het hout van de eikenboom. We kennen de houtsoort van het inmiddels bekende schapenhekwerk dat als natuurlijke afscheiding of afzetting dient in weilanden waar dieren grazen zoals bijvoorbeeld; schapen en geiten. Tegenwoordig komen deze afzettingen ook in nieuwbouwwijken voor vanwege de natuurlijke uitstraling van het hout en het makkelijke onderhoud. Over het laaste straks meer.

Waarom zou je kiezen voor een kastanje schutting?

Er zijn meerdere redenen waarom mensen voor kastanjehout kiezen maar de belangrijkste reden is wel de duurzaamheid van de houtsoort. Het hout gaat maar liefst 15-20 jaar mee en doorstaat extreme weersomstandigheden. In tegenstelling tot de wilde -of paardenkastanje, is de bast van de tamme kastanje beschermt tegen negatieve invloeden zoals bacteria, vocht en schimmels. Dit komt door het hoge gehalte looizuur dat de juiste bescherming biedt aan de bast en het onbehandelde hout. De bast van de wilde kastanje is licht, zacht en niet duurzaam.

Kastanjehout is betaalbaar, duurzaam en heeft een echte natuurlijke en robuuste uitstraling. Het hout is CO2 neutraal en is daardoor niet belastend voor het milieu. Kies je voor een kastanje vlechtscherm voor bijvoorbeeld de schutting, dan zit je minder in het zicht van de buren dan bij een open schapenhekwerk. De kastanje- schutting biedt daarintegen redelijk veel privacy.

Wat kost een gevlochten kastanje schutting?

Als eerste kan ik je melden dat kastanjehout onderhoudsvrij is, en daardoor dus duurzaam en milieuvriendelijk maar de prijs is uiteraard ook afhankelijk van de grootte van het perceel dat afgezet dient te worden. De beste manier is om een prijsopgave, een offerte op maat te laten maken bij de leverancier van dit product om tot een juiste prijs te komen. De leverancier kan je een totaal plaatje geven van alle materialen die je nodig hebt voor een complete schutting.

Meer informatie?

Een Kastanjehouten schutting is:

  • duurzaam en CO2 neutraal, dus milieuvriendelijk
  • heeft een mooie, landelijke en robuuste uitstraling
  • betaalbaar
  • onderhoudsvrij

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

Deel dit bericht

Chat nu

Chat met mij

Tom Heining