Waarvoor en hoe gebruik je vlechtband?

Vlechtband is een band van duurzaam kunststof. Je gebruikt vlechtband om een open hekwerk zoals een dubbel- of enkelstafmat dicht te maken. De kunststof is flexibel en wordt geleverd in rollen. In dit artikel leggen we aan je uit waarom je een vlechtband zou kunnen gebruiken en hoe je dan te werk moet gaan.

Waarvoor gebruik je vlechtband?

Een vlechtband wordt ook wel privacystrook genoemd en wordt doorgaans door een doorzichtig hekwerk gevlochten. Dit kan zijn omdat je gewoon een metalen hekwerk hebt en je meer privacy zoekt, of als toevoeging voor een hekwerk met planten om deze ook zicht- en winddicht te maken. Je ziet vlechtband voornamelijk in nieuwbouw of bij het aanleggen van een nieuwe tuin.

Voordelen van vlechtband

  • Volledig zichtdicht. Je creëert optimale privacy in je tuin.
  • Winddicht. Zorg voor een beschutte plek voor je planten of om in het voor- of najaar nog comfortabel buiten te kunnen zitten.
  • Gemakkelijk te monteren. Je kunt dit geheel zelf doen waardoor het een goedkope toevoeging is aan je hekwerk. Zet je vlechtband gemakkelijk vast met behulp van speciale clips.
  • Verschillende kleuren. Je kunt kiezen uit zwart, grijs en groen. Ze passen mooi in elke tuin.
  • Uv-bestendig en kleurvast. Ze gaan een lange tijd mee zonder rare verkleuringen te vertonen.
  • Gemakkelijk schoon te maken. Na een regenbui kan zand op de onderste stroken komen te zitten, je veegt dit gemakkelijk schoon met een vochtige doek.

Hoe monteren

Je kunt de vlechtbanden op verschillende manieren door het hek vlechten. In de meeste gevallen worden vlechtbanden zigzaggend door elke spijl of bijvoorbeeld per 2 of 3 spijlen gevlochten.

Vouw het uiteinde om de spijl heen en gebruik de clip om hem vast te zetten. Zigzag de band daarna door de spijlen. Het uiteinde vouw je eveneens om de spijl om vervolgens de clip erop te zetten. Snijd dan het overtollige met een scherp Stanley mesje af. Herhaal dit voor het hele hekwerk of alleen voor het gedeelte waar je het behoeft. Zo kun je bijvoorbeeld de onderste banen overslaan omdat er al planten worden geplant.

De juiste hoeveelheid bestellen

Bereken vooraf het aantal rollen die je nodig hebt. Dit doe je door te kijken hoeveel horizontale banen je hekwerk heeft en hoe hoog deze banen zijn. Kijk daarna hoe breed je hekwerk is en vermenigvuldig dit met het aantal banen van je hekwerk. Nu weet je de totale lengte die je nodig hebt om het hek van vlechtband te voorzien. Reken als marge altijd een meter extra. Je kunt je vlechtband uiteraard gemakkelijk online bij ons bestellen. Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen zodat je zeker weet dat je het vlechtband in een keer correct kunt monteren.

Delen

Hulp Nodig?