Voorbereidende keuzes maken voor je overkapping

Om optimaal te kunnen genieten van een overkapping is het goed om eerst na te denken over de plaats van de overkapping. Ondanks dat een overkapping vrij makkelijk te plaatsen is, is hij wel heel lastig om te verplaatsen. Je wilt dit dus in een keer goed doen! Denk daarom eerst na over de volgende punten:

1 - Waarom wil je de overkapping?

Dit is misschien een simpele vraag, maar door wat langer na te denken over waarom je een overkapping wil en wat je vooral wil doen als je onder de overkapping zit, krijg je ook een beter beeld over waar je de overkapping het beste kan plaatsen en hoe groot hij dan moet worden.

2 - Wat is de beste plek in je tuin?

Je hebt waarschijnlijk al een idee over waar je de overkapping wil gaan plaatsen. Toch is het nog wel handig om te checken of dit een slimme keuze is. Als je een veranda aan je huis plaatst, moet je er bijvoorbeeld wel rekening mee houden dat de overkapping een groot deel van het lichtinval in je huis gaat wegnemen. En als je een kleine tuin hebt, wil je natuurlijk niet het enige zonnige plekje vullen met een overkapping want dan heb je helemaal geen zon meer in je achtertuin. Let daarnaast op hoe je normaal door je achtertuin loopt en wat de logische looproutes zijn. Zo voorkom je dat je opeens onnodig zigzaggend door de achtertuin loopt omdat je de overkapping midden in een looproute hebt geplaatst.

3 - Hoe groot moet de overkapping worden?

Wanneer je de perfecte plek hebt gevonden voor je overkapping, kun je gaan nadenken over de grootte van de overkapping. Past hier een standaard maat in of moet je een overkapping op maat laten maken?

4 - Extra’s

Een overkapping is eigenlijk een verlengstuk van je woonkamer. Zeker in de zomer kan het zijn dat je vaker onder de overkapping zit dan in de woonkamer. Bedenk daarom ook welke extra’s je allemaal bij je overkapping wilt. Denk hierbij aan heaters, wanden of misschien een scherm tegen de laagstaande zon. Zo kun je de overkapping geschikt maken om het hele jaar te gebruiken.

5 - Inrichten

Denk ook vooraf alvast na over hoe je de overkapping ongeveer wilt gaan inrichten. Ga je een ruime eethoek maken of wil je ook kunnen loungen? Deze vragen helpen je ook om zeker te zijn dat je de juiste grootte kiest en je gekozen tuinmeubelen straks ook probleemloos onder de overkapping passen. Om ervoor te zorgen dat je achtertuin een mooi geheel is, kun je ook nadenken over welk materiaal je wil gebruiken voor je overkapping en of deze bij de schutting en de achtergevel past.

Montage van je overkapping

Iemand die een beetje handig is, kan zelf de overkapping plaatsen. Het is wel handig om dit met meerdere mensen te doen, vele handen maken immers licht werk! Zie je het toch niet zitten? Dan kun je natuurlijk ook ervoor kiezen om gebruik te maken van de montageservice.

Delen

Hulp Nodig?