Tips voor het plaatsen van een schutting

Tips voor het plaatsen van een schutting

tips voor het plaatsen van een schutting

Als doe-het-zelver, klusjesman of als weinig ervaren particulier een schutting plaatsen is niet zo moeilijk als het lijkt. Neem de rust en de tijd om onderstaande schutting tips goed door te lezen. Door gebruik te maken van de schutting ideeën hieronder, afkomstig van professionals, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker bij het monteren en plaatsen van een schutting in de tuin. Alvast succes en veel schuttingplezier toegewenst.

Benodigde materialen en gereedschappen

Een van de belangrijkste schutting tips is natuurlijk om eerst de materialen en gereedschappen te verzamelen die benodigd zijn. Van belang is hierbij eerst een keuze te maken uit de vele schutting ideeën als het aankomt op materiaal. Zo kun je kiezen voor een schutting van gaas, beton of hout. Hout is de meest gekozen optie. Naast de schuttingplaten cq. tuinschermen in de juiste afmetingen, zijn er houten of betonnen grondpalen nodig om de schutting aan te bevestigen. Zorg verder voor het juiste schroefmateriaal, spijkers en beslag om de schuttingplaten te kunnen bevestigen. Verder kun je niet zonder een waterpas, een touw, een geschikte grondboor, een stevige (rubberen) hamer en een (schroef)boormachine. Zorg verder voor een sterke zaag om planken op maat te kunnen zagen en voor snelbeton om de palen van de schutting goed vast te kunnen zetten. Een schutting moet je namelijk goed verankeren, zodat deze ook hevige stormen kan doorstaan.

1. Gaten voor schuttingpalen maken

De eerste tip onder de schutting tips is om te beginnen met het maken van het eerste gat voor de beginnende schuttingpaal. Gebruik hiervoor de grondboor. Meet vanaf hier de plekken op waar de andere palen geplaatst moeten worden. Gebruik touw en een waterpas om te zorgen dat de schutting perfect recht komt te staan. Zorg ervoor dat de palen direct goed vastgezet worden met snelbeton. Wanneer er houtpalen gebruikt worden, kunnen deze met een postsaver bewerkt worden om houtrot te voorkomen.

2. Het vastzetten van de platen

Als de palen in de grondgaten zijn bevestigd dient het bevestigingsmateriaal op de houtpalen te worden bevestigd. Het is aan te raden om telkens een paal te plaatsen, dan de schuttingdelen te monteren, daarna een volgende paal te plaatsen en op die manier door te werken. Deze schutting ideeen helpen om de schutting goed recht en strak te kunnen plaatsen. Wanneer een betonnen onderrand onder het hout ontbreekt, kan het onderste scherm het beste op 5 centimeter van de grond geplaatst worden om houtrot tegen te gaan.

3. De afwerking van de schutting

Ten slotte moeten de houtplaten nog afgewerkt worden met een weerbestendige beits. Dit kan een beschermende beits zijn, maar ook kun je kiezen voor een geheel eigen kleur. Succes met de klus!

Meer weten over de plaatsing van een schutting?

Wil je meer weten over de plaatsing van een schutting of heb je vragen over het complete pakket dat we aanbieden? Neem gerust contact met ons op en wij voorzien je van advies.

Deel dit bericht

Chat nu

Chat met mij

Tom Heining