Styling tip: hoe maak je een hekwerk leuker?

Een hek is handig, praktisch en heeft weinig onderhoud nodig. Ideaal zou je denken. Maar heel gezellig ziet er vaak niet uit. Bij Hekwerkonline hebben een brede collectie aan hekwerken, sierwerken en schuttingen. Wil je je hekwerk opleuken of het gezelliger maken in jouw tuin? Lees dan snel verder in deze blog, wij geven je graag een aantal tips

Groen, groener, groenst!

Jawel, groen! Dat is wat we willen. Door jouw hekwerk een beetje op te fleuren met bloemen en planten, wordt het een stralend hek. Je kan bijvoorbeeld een mooie klimop planten voor je hek. De klimop plant zorgt op de duur misschien voor wat meer privacy en staat ook een stuk mooier dan enkel en alleen het hek. Ook kun je je hekwerk opfleuren met plantenbakken.

Lichtjes

In deze tijd van het jaar als het weer vroeg donker is, is het extra leuk om je schutting of hek in en om de tuin te belichten. Je kan dit doen door lichtjes die je aan je schutting kan hangen, simpele LED-strips langs de dakgoot of om de deurpost. Ook kun je aan je hekwerk heel leuk een ster, kerstman of andere verlichting hangen. Let hierbij wel op dat de verlichting die je ophangt geschikt is voor buiten. Het kan ook nuttig zijn om de verlichting aan te sluiten op een tijdslot. Zo gaat de verlichting automatisch aan als het donker wordt (bijvoorbeeld om 17:00 uur) en automatisch uit de meeste mensen naar bed gaan.

Vlechtband door het hek

Er zijn ook verschillende manieren om je hekwerk op te leuken zonder groen of lichtjes. De vlechtband is een vorm van hekwerkbekleding. De vlechtstroken zijn gemaakt van duurzaam kunststof en bestaan uit een robuuste flexibele strip. Je kunt de vlechtband gebruiken om meer privacy te creëren in je tuin of om je tuin juist meer wind- en geluidsdicht te maken. Maar het oog wil ook wat; het ziet er speels en netjes uit! Let op: dit product is alleen te bevestigen aan ons dubbelmaatstafmat hekwerk, dubbele poort en enkele poort.

Hulp nodig?

Heb je nog vragen over een van onze producten of wil je graag advies over hekwerk? Een van onze adviseurs helpt je graag. Je kunt ons bereiken via 085 – 1301947 of de chatfunctie op onze website invullen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Delen

Hulp Nodig?